będzie za rzadki, można zagęścić mąką. Łyżkę mąki wymieszać w minimalnej ilości wody i wlać do gotującego się sosu. Zagotować i wlać sos do mięsa. Podawać z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Polecam bardzo, smacznego Jeżeli macie garnek do wolnego gotowania to też można go użyć. Nastawić wtedy na wolne gotowanie i gotować 3 godziny
Kuchnia Pokoleńmleczko kokosowe, pomidory z puszki, dodać pastę curry i zagotować. Doprawić do smaku solą. Gotować 10 minut i gotowe. Gdyby było za gęste wlać trochę wody. Podawać z kluseczkami, ryżem, makaronem lub chlebkiem naan. Można obsypać posiekaną świeżą koleandrą lub posiekaną natką pietruszki. Pycha, mniam
Kuchnia PokoleńNastępnie dobrze rozmieszaną mąkę wlać do gotującego się sosu, wymieszać i zagotować. Na koniec wlać śmietanę lub jogurt, wymieszać. Dodatkowo obsypać jeszcze posiekaną natką pietruszki. Można podawać z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Danie jest pyszne smacznego
Kuchnia Pokoleńchwilkę minutę lub dwie Polędwiczki nie wymagają długiego gotowania. Wymieszać, sprawdzić smak i w razie potrzeby doprawić do smaku. Na koniec obsypać pozostałą natką pietruszki. Podawać z makaronem lub ryżem. Pyszne danie, polecam
Kuchnia Pokoleńbardzo aromatyczne 🙂 Składniki 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 kolorowej papryki 1 mały jogurt maturalny 1 posiekana papryczka … Czytaj dalej Kurczak na ostro z ryżem
czarrna od kuchnimięsa. Przygotowanie sosu – śmietanę wymieszać z serkami za pomocaą blendery. Polać nim mięso. Pieczenie – nagrzeć piekarnik do 200 C i piec 20-25 minut. Podawać z ryżem, makaronem lub kluseczkami . Z chlebkiem tez będzie pysznie. Posypać danie posiekaną natką pietruszki. Smacznego
Kuchnia PokoleńSkładniki: 200 g ryżu 500 g filetów z morszczuka 3 jajka 1 słoik krojonych pomidorów 150 g sera żółtego przyprawa do ryb pieprz cytrynowy sól ziołowa słodka papryka Przygotowanie: Rybę … Czytaj dalej Zapiekanka ryżowa z rybą
czarrna od kuchniMąkę rozmieszać w małej ilości wody i powoli wlewać do gotującego się sosu, zagotować. Wyłączyć gaz, wlać śmietanę. Klopsy włożyć do sosu, obsypać natką pietruszki. Podawać z ziemniakami, makaronem, ryżem. Smacznego
Kuchnia Pokoleńsmaku w razie potrzeby. Zmniejszyć ogień do minimum i gotować, aż mięso będzie miękkie. Na koniec wlać śmietanę, ale nie jest to konieczne. Podawać z ziemniakami, kaszą,makaronem lub ryżem. To już zupełnie zależy od upodobań. Gulasz wyszedł rewelacyjny. Smacznego
Kuchnia Pokoleńprzykryciem do miękkości warzyw około 20 minut, do zgęstnienia sosu. Pod koniec gotowania dodać pokrojonego w kostkę pomidora. Na sam koniec obficie posypać poszatkowaną natką pietruszki. Potrawę podaję z ryżem
W garach u Gosismiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> . Dzisiejsza potrawa , to prosty kurczak , którego robi się w kilka minut , doskonały do ryżu , delikatny – dzieciaki go pokochają . Świetne rozwiązanie na obiad ” w biegu ” , a do tego niesamowicie smaczne " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley
Ogrodnik w podróżySkładniki: 0,5 kg kości schabowych 1 szklanka ryżu 100 g świeżego szpinaku 1 brokuł włoszczyzna do zabielenia jogurt, mleko lub śmietana sól, pieprz Przygotowanie: Kości zalać wodą, zagotować, zebrać szumowiny … Czytaj dalej Ryżanka ze szpinakiem
czarrna od kuchniSkładniki: 1 duża włoska kapusta 1 kg łopatki wieprzowej 3 cebule 2 szklanki białego ryżu 2 torebki kaszy gryczanej kostka rosołowa sól, pieprz, jarzynka papryka słodka Przygotowanie: Mięso pokroić, ugotować … Czytaj dalej Gołąbki
czarrna od kuchni