ryż - 22970 przepisów (strona:735/1532)

Kotlety rybno- ryżowe 225

bułka tarta i jajka do panierowania olej do smażenia Ryż ugotować w osolonej wodzie.Rybę również ugotować w osolonej wodzie,osączyć z wody i rozdrobnić.Do ostudzonego  ryżu dodać rybę , jajka , przyprawy i wymieszać.Można dodać trochę bułki tartej.Formować kotlety, obtoczyć w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.Smażyć na rumiano z każdej strony.Osączyć na ręczniku papierowym

Moje domowe kucharzenie
Sałatka z kurczakiem i ananasem 231

plastrów ananasa z puszki 2 plasterki sera żółtego Sól, pieprz Przepis: Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kurczaka kroimy w drobną kostkę. Po ugotowaniu ryżu wysypujemy go do miski i czekamy aż wystygnie. Następnie dorzucamy do niego mięso z kurczaka, kukurydzę, pokrojonego drobno ananasa,  starty żółty ser i majonez - dokładnie mieszamy i doprawiamy

Emcia Pichci
Krewetki na ostro 137

Sól, pieprz Dodatki: 1 woreczek ryżu pełnoziarnistego Przepis: Składniki na marynatę dokładnie ze sobą mieszamy. Krewetki płuczemy i dodajemy do przygotowanej marynaty. Zostawiamy na ok. 15 minut. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z zaleceniami (u mnie 10 minut). Piekarnik nagrzewamy do 200C i przygotowujemy saszetkę z papieru do pieczenia (papier(...)pieczenia ucinamy na szerokość ok. 15cm, na środek układamy krewetki, a końce zbieramy do siebie i związujemy dratwą). Tak zapakowane krewetki pieczemy przez ok. 15-20 minut. Podajemy z ryżem na ciepło

Emcia Pichci
Sałatka z wędzonym tofu 204

tofu wędzonego PolSoja  (ok. 90 g) 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki 4 plastry ananasa z puszki Pieprz, sól, słodka papryka w proszku Przepis: Ryż gotujemy zgodnie z przepisem(...)opakowaniu. Następnie odcedzamy go i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. W tym czasie drobno siekamy natkę pietruszki, kroimy w drobną kostkę tofu oraz plastry ananasa. Następnie dodajemy do ryżu wszystkie pozostałe składniki. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Idealnie nadaje się na śniadanie, podwieczorek i kolację! W smaku jest rewelacyjna, gorąco polecam

Emcia Pichci
Papryka faszerowana kurczakiem, ryżem i pieczarkami 438

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Papryka faszerowana kurczakiem, ryżem i pieczarkami to doskonała propozycja na obiad, kolację lub rodzinne przyjęcie. Bardzo smaczne, sycące danie. Świetnie prezentuje się na stole do zaprezentowania dla gości. Post Papryka faszerowana kurczakiem, ryżem i pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Kotleciki z piersi kurczaka z pieczonym ryżem 421

odmiana tradycyjnych kotletów drobiowych. Siekany kurczak z dodatkiem pieczarek, sera żółtego i jajek sprawiają, że kotlety są soczyste i bardzo smaczne. Podawane z pieczonym ryżem, który często wykorzystuję do przygotowania z pieczonymi udkami lub skrzydełkami (przepis niedługo na blogu). Tym razem upiekłam go solo. Był równie pyszny, sypki i aromatyczny(...)doskonale komponował się z kotlecikami. Zachęcam do wypróbowania. Post Kotleciki z piersi kurczaka z pieczonym ryżem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Kurczak Generała Tso 688

woku (oleju ma być tyle,   aby kawałki mięsa zatopiły się w całości), smażyć mięso w 2 porcjach. Po usmażeniu osączyć z oleju   papierowym ręcznikiem. W międzyczasie ugotować ryż. Wymieszać wszystkie składniki sosu. W woku(...)podsmażyć chili i czosnek. Dodać sos i gotować mieszając, aż zgęstnieje. Dodać kurczaka, podgrzewać chwilę cały czas mieszając aby pokrył się sosem.   Posypać dymką i sezamem. Podawać z ryżem.     Kod należy skopiować i wstawić na swoją stronę

Mania Gotowania
Kurczak po Seczuańsku 497

lodówki. W tym czasie kroimy warzywa w słupki. Orzeszki ziemne obieramy i wrzucamy na nagrzaną patelnię. Smażymy (bez tłuszczu)do momentu aż orzechy się uprażą i   zarumienią. Gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu. Kurczaka smażymy na oleju sezamowym. Kiedy się   zarumieni wrzucamy warzywa i wszystko smażymy. Jeśli używamy mrożonej fasolki, to dodajemy ją bezpośrednio do kurczaka(...)świeżą najpierw gotujemy. Kiedy warzywa będą chrupiące dodajemy ananasa, i smażymy jeszcze około 2 minuty. Dolewamy   sos. Gotujemy wszystko jeszcze do momentu, aż sos się podgrzeje. Podajemy z ryżem

Mania Gotowania
Schab słodko- kwaśny z ryżem i kolendrą - kuchnia chińska 296

mieszamy mąkę kukurydzianą, z łyżką sosu sojowego 2 łyżkami wody i 1 łyżką miodu. Zalewamy mieszanką mięso w woku, nieustannie mieszając, doprowadzamy do wrzenia, mieszamy aż sos zgęstnieje.  Ryż przygotowujemy w parowniku najlepiej na papierze. Posypujemy świeżą kolendrą! Podajemy gorące! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Faszerowane pieczone pomidory 257

układamy na ręczniku papierowym, by odciekły. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła, dodajemy posiekane pieczarki i pokrojoną w kosteczkę czerwoną cebulę, lekko je rumienimy. Dodajemy ugotowany na sypko ryż, posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy solą i ognistą mieszanką przypraw, dokładnie mieszamy. Powstałą masą nadziewamy pomidory, na wierzchu każdego pomidora układamy ścięty wcześniej wierzch. Przekładamy pomidory do podłużnej blaszki wysmarowanej masłem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Risotto ze szpinakiem i kurczakiem 280

Takie prawdziwe na białym winie, a nie ryż z warzywami:) Poszperałem trochę w internecie, sprawdziłem zawartość lodówki i zdecydowałem się na risotto ze szpinakiem i kurczakiem. Zakupiłem specjalny ryż (taki okrągły) i przystąpiłem do gotowania. Do risotto wybrałem białe wino Celebro France www.facebook.com/KlubCelebro . Doskonale pasowało do tej potrawy i z trudem udało mi się ocalić trochę

Gotuj z Misiem
Risotto z pieczarkami i kurczakiem 1145

oliwek, wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Smażmy około 3 min, dodajemy pokrojony por. Smażymy około 2 min. Po tym czasie dodajemy ryż- smażymy ciągle mieszając, by wszystkie ziarenka ryżu pokryły się oliwą-około 5 min. Dodajemy wino- I mieszając czekamy by ryż zaabsorbował całe wino. Dodajemy połowę bulionu kurczakowego, pieczarki, kurczaka podsmażonego wcześniej. Mieszamy. Zmniejszamy gaz, przykrywamy(...)dusimy" od czasu do czasu mieszając. Gdy nie będzie bulionu, dodajemy resztę bulionu, mieszamy, przykrywamy I dalej dusimy . Doprawiamy do smaku solą I pieprzem, dodajemy oregano. Jeżeli ryż jeszcze będzie twardawy dorabiamy bulionu. Gdy ryż jest gotowy- zciągamy z gazu dodajemy natkę pietruszki, masło I starty parmesam- mieszamy. Gotowe. :) Przepyszny obiad, życzę smacznego

Smaki Edyty
Intensywnie kokosowy pudding ryżowy 159

posłodzić i ewentualnie dodać tahinę, zagotować. Następnie wsypać zawartość woreczka ryżu i gotować po przykrywką na małym ogniu przez ok 30 minut. Po tym czasie wyłączyć palnik i zostawić ryż pod przykryciem przez 15 minut. Smacznego

Ze smakiem i z pasją
KIMBAP 김밥 (WERSJA WEGETARIAŃSKA) 204

ryż i algi. Można zrobić roladki z pieczonym mięsem, z omletem, z grzybami, tuńczykiem z puszki. Ja proponuję wersję wegetariańską. "Bap" po koreańsku znaczy gotowany ryż, a "Gim" to sprasowane algi. Kimbap podajemy z kimchi, sosem sojowym i danmuji (piklowanymi rzodkiewkami). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry

Proponowane wyszukiwania