ryż - 22970 przepisów (strona:467/1532)

Kuchnia indyjska nie jest trudna 141

produkowane jest nadal do dziś. W ofercie Patak’s każdy znajdzie coś dla siebie, dostępne są bowiem: gotowe sosy w słoikach – idealne do szybkich posiłków z ryżem, z mięsem, rybą lub warzywami pasty w słoikach – skoncentrowane ziołowe pasty w oleju z których możecie wyczarować niesamowite smaki w bardzo różnych odsłonach te same pasty w małych paste pots(...)pokrojone pomidory i smaż 2 minuty. 7. Dodaj mleko kokosowe i gotuj minutę, po czym dodaj łososia i gotuj na niewielkim ogniu przez 4-5 minut. 8. Podawaj z ryżem lub plackami papadams, z dodatkiem świeżej kolendry. PLACUSZKI Z CUKINII Z MILD CURRY Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 4-5 łyżek mąki pszennej – 1 jajko – 2 łyżki mleka

nietylkopasta.pl
Smażona cukinia w sosie maślanym z pietruszką 125

pasztet,zapiec, nadziewać,smażyć , panierować i gotować… Nieskończona ilość kombinacji . Ten przepis jest prościutki i szybki do wykonania . Doskonale nada się na danie obiadowe , jeśli dorzucicie grzanki lub ryż . Może stanowić , także pyszną kolację , to już zależy od Was Składniki : 2 małe cukinie , takie wielkości ogórka szklarniowego , jeszcze bez wykształconych nasion 1 średniej wielkości cebula 2-3 łyżki(...)podduszamy , około 5 minut , dokładnie tyle , ile potrzeba ,żeby sos samoczynnie się zagęścił Teraz już tylko obficie posypujemy siekaną pietruszką , mieszamy . Gotowe , serwujemy na gorąco z czosnkowym pieczywem lub ryżem . Smacznego ! Artykuł Smażona cukinia w sosie maślanym z pietruszką pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Ryz z pieczarkami i serem plesniowym 122

Szybki obiad z tego co było w lodowce. A że mój mąż lubi ryż we wszelkich postaciach postanowiłam zrobić mu coś na wzór risotto tylko ze zwykłym ryżem. Dodałam pieczarki i pleśniowy ser. Wyszło pysznie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Mięso mielone z indyka z ryżem parabolicznym i szpinakiem 155

indyka 50g ryżu parabolicznego suchego + woda 100g szpinaku przyprawy: czosnek granulowany, pieprz biały, przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżka oleju lnianego Sposób przygotowania: Do wrzącej, osolonej wody wrzucamy ryż. Na rozgrzanej patelni z olejem wrzucamy szpinak i mięso. Smażymy ok. 10 minut. Pod koniec dodajemy przyprawy. Całość polewamy olejem lnianym. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Klopsiki w sosie cytrynowym - giouvarlakia avgolemono 119

kostki masła 👌1/2 szkl.ryżu 👌1 cebula drobno pokrojona  👌2 jajka 👌3 łyżki posiekanej pietruszki 👌1-2 cytryny 👌 sól, pieprz 👌 4 ziemniaki PRZYGOTOWANIE: 👌Wrzucamy do miski mięso, ryż (który myliśmy 2-3 razy), cebulę, pietruszkę, jedno białko z jajka, trochę soku z cytryny, sól i pieprz. Dobrze wyrabiamy i lepimy klopsiki. 👌Do garnka wrzucamy masło, aby się

RITA food channel
POMIDOROWA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW 157

prosty sposób na ich wykorzystanie. POMIDOROWA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW: 2kg pomidorów (ja użyłam pomidorów malinowych) wywar warzywny lub mięsny (można użyć rosołu z dnia wcześniejszego) sól, pieprz makaron lub ryż Pomidory obieramy ze skórki. Aby skórka dobrze schodziła z pomidorów, należy je wcześniej sparzyć gorącą wodą. Kroimy je na małe kawałki i blendujemy. Przygotowany wcześniej wywar, przecedzam przez sito(...)Doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli pomidorowa ze świeżych pomidorów wyjdzie Wam dość kwaśna, można dodać do niej łyżeczkę cukru. Swoją zupę podaję z makaronem z mąki durum lub ryżem Basmati Pomidorowa ze świeżych pomidorów smakuje jeszcze lepiej następnego dnia, gdy wszystkie smaki się ze sobą połączą. A jeśli lubicie zabielane zupy możecie wykorzystać do tego jogurt grecki lub naturalny

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Menu na tydzień: Dieta z pudełka Azja Express 105

globu. Poza nieco orientalną nutą niczym nie różnią się od naszych tradycyjnych dań. Jak gotowaliśmy Do przygotowania menu wykorzystaliśmy piekarnik, w którym powstały dwa dania: kurczak po koreańsku i ryż z kalafiora – baza do poke bowl. Pozostałe dania zrobiłyśmy jedno po drugim. Makaron Lo main wymaga tylko ugotowania makaronu i przygotowania prostego dresingu. Całość można zrobić

Niedzielny kucharz
Kurczak curry z ananasem 108

proszku 2 łyżeczki startego imbiru 2 łyżki miodu 1 ząbek czosnku przyprawy do smaku: sól, świeżo mielony czarny pieprz do smażenia: 2 łyżki oliwy z oliwek  dodatkowo: ryż lub makaron do podania Filety z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy w kostkę równej wielkości ok 2-3 cm. Mięso przekładamy do miseczki, posypujemy 3 łyżeczkami przyprawy curry(...)doprawiamy do smaku solą i pieprzem i pozostałą ilością curry. Jeśli sos będzie za rzadki, pozostawiamy patelnię jeszcze przez chwilę na ogniu, żeby sos odparował. Podajemy na ciepło z ryżem lub makaronem. Smacznego

W kuchni bez szafek
Jedzonko do pracy #65 139

jajko dobrze rozdrobnić, powinno wyglądać jak dość sucha jajecznica. Od razu zdjąć z ognia i przełożyć na talerz.  Przygotowanie soboro: Ugotowany ryż ułożyć na dnie pudełka, na ryżu ułożyć mięso z indyka (na jednej połowie), a na drugiej usmażone jajko, po środku ułożyć groszek (korzystam z mrożonego groszku, potrzebną ilość 2-3 garście zalewam wrzątkiem i zostawiam

Codzienne Gotowanie
Enchilada z kurczakiem w sosie pomidorowym 124

paski papryki, smażyć kolejne 5 minut pod przykryciem. Zdjąć z ognia, wymieszać z osączoną z zalewy fasolką oraz kukurydzą (po 2 łyżki zostawić do sosu)wsypać ugotowany wcześniej ryż i całość wymieszać, spróbować, ewentualnie doprawić do smaku. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Sos pomidorowy: Czosnek obrać posiekać lub przecisnąć przez praskę, włożyć do rondelka z oliwą

Wanilia i Kardamon
Poniedziałek: Misa obfitości z pieczoną cieciorką 136

poradzi sobie w chłodzie nawet miesiąc, ugotowane wymięka już po dwóch dniach Jeśli misę macie zamiar zabrać do pracy, ugotujecie jajko albo wieczorem, albo rano. Bazę dania może stanowić ryż, komosa, kuskus, bulgur, albo inna kasza – tu użyliśmy jaglanej. Nie jest przyprawiona w żaden specjalny sposób, tylko sól i natka pietruszki. Cała misa polana jest lekkim sosem majonezowym

Niedzielny kucharz
Zupa krem z pieczonej cukinii z ryżem 233

świeża to nie obieramy ze skórki,jak już trochę leży to proponuję obrać) sól,pieprz,vegeta(niekoniecznie) liść laurowy ,2 ziela angielskie, oliwa z oliwek 70 ml śmietany 30% ryż(lub grzaneczki) Przygotowanie: W garnku w ok 1,5-2 l wody gotujemy nasze udko z marchewką,pietruszką, selerem i cebulą obranymi i pokrojonymi w duże kawałki,wrzucamy również

Swojskie jedzonko
Schab z warzywami po chińsku 280

posiekanego imbiru 3 ząbki czosnku 1/5 łyżeczki sproszkowanego chili 3 łyżki ciemnego sosu sojowego lub do smaku 2 łyżki oleju garść suszonych grzybów mung Do podania: ugotowany na sypko ryż lub makaron ryżowy   Zaczynamy od przygotowania wszystkich składników przed rozpoczęciem smażenia – suszone grzyby mung namaczamy w zimnej wodzie – wystarczy około 15 minut przed rozpoczęciem gotowania. Papryki(...)paski. Dodajemy je do woka. Na sam koniec doprawiamy wszystko do smaku sosem sojowym, mieszamy i ściągamy z ognia.   Danie jest od razu gotowe do podania, z ugotowanym ryżem lub makaronem ryżowym.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Faszerowane cukinie w pikantnym sosie pomidorowym 136

posiekany miąższ cukinii i lekko go zezłocić. Dodać czosnek i jeszcze chwilę smażyć. Dodać mięso mielone, wymieszać wszystko i smażyć, aż mięso lekko się zrumieni. Dodać przyprawy i ugotowany ryż i wszystko razem dokładnie wymieszać. Jeśli masa jest zbyt sucha dodać ewentualnie trochę bulionu. Zdjąć patelnię z ognia i lekko przestudzić farsz. Dodać posiekaną natkę pietruszki, świeżą bazylię

olalacooking
Klopsiki z fasolką szparagową w curry 101

Danie w nieco orientalnym stylu. Ryż z klopsikami wieprzowymi w sosie curry z dodatkiem fasolki szparagowej oraz pędów bambusa. Pamiętajcie, że mleczko kokosowe samo w sobie nie jest jakieś mocno wyraziste w smaku, więc finalny efekt wiele zależy od końcowego doprawienia;) 600-800 g mielonego mięsa wieprzowego 2 cebule 1-2 ząbki czosnku mielony imbir 250 g zielonej fasolki(...)minut. Następnie dodajemy mleczko kokosowe. Doprawiamy solą oraz sokiem z limonki i ewentualnie jeszcze szczyptą ostrej mielonej papryki. Do sosu przekładamy klopsiki, podgrzewamy jeszcze około 5 minut. Podajemy z ryżem, posypane posiekaną kolendrą lub natką. Przepis z czasopisma kulinarnego

Smaki Na Talerzu