ryż - 22970 przepisów (strona:1283/1532)

Kurczak w sosie śmietanowym z brokułami i zielonym groszkiem 319

kurczaka, kilka różyczek brokułów i woreczek mrożonego groszku. Chwila myślenia i buszowania w sieci i mam pomysł na obiad. Żeby zachować pozory zdrowego odżywiania, kurczaka podałam z brązowym ryżem. Składniki: pierś z kurczaka kilka różyczek brokuła garść mrożonego zielonego groszku mała śmietana 18% sól, pieprz zioła prowansalskie  słodka papryka łyżka oleju Wykonanie: 1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę

Pasja Smaku
Dorsz na parze z imbirem 234

cienkie plasterki papryczkę chilli. Polać sosem sojowym. 5. Gotować na parze ok. 10-15 minut. Ryba powinna być miękka i dzielić się na płatki.  Rada: podawać z ryżem; dla lubiących ostrzejsze smaki można zwiększyć ilość papryczki lub posypać mielonym chilli

Pasja Smaku
Dorsz na salsie pomidorowej 200

pomidorami i cebulą. Dodać oliwę, ocet i sok z limonki. Wymieszać.  3. Filety podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy. 4. Filety podawać na kilku łyżkach salsy pomidorowej z ryżem

Pasja Smaku
Kotlety z papryką 4043

smaku. Wymieszać. 5. Na koniec dodać ser i ponownie wymieszać. 6. Na rozgrzanym oleju smażyć na rumiano porcje masy drobiowo-paprykowej z obu stron. Rada: podawać z ziemniakami, ryżem lub dipem

Pasja Smaku
Jesienna potrawka z kurczaka 217

drobne paski kapustę pekińską. Wymieszać z koncentratem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wlać bulion, doprawić do smaku i dusić pod przykryciem przez 10 minut.  Podawać z ziemniakami lub ryżem

Pasja Smaku
Pieczony łosoś z winnymi warzywami 198

przez 5 minut.   Łososia ułożyć w naczyniu do zapiekania, na nim położyć podsmażone warzywa. Można podlać niewielką ilością wina. Piec pod przykryciem przez 20 minut.   Podawać z ryżem lub kuskusem i ulubionymi dodatkami, np. marchewką z groszkiem

Pasja Smaku
Kurczak po madagaskarsku 335

cebulę. Dodać paprykę i czosnek - smażyć 3 - 4 minut. Zmniejszyć ogień. Dodać mleczko kokosowe, imbir, chilli i skórkę z cytryny. Dodać kurczaka i dusić 30 minut.  Podawać z ryżem. U mnie dodatkowo danie posypane suszoną pietruszką

Pasja Smaku
Szaszłyki z kurczaka 192

dowolne kombinacje warzywno-mięsno-owocowe. W każdy arkusz pergaminu wkładać po dwa szaszłyki i smażyć na patelni wg instrukcji z opakowania. Szaszłyki podawać z dowolnymi dodatkami. U mnie z ryżem i dipami. Przepis na dipy TUTAJ

Pasja Smaku
Restauracja hotelu Luxor w Lublinie - opinia 195

danie główne wprost rozpływało się w ustach.  Danie główne Chciałabym zwrócić uwagę zwłaszcza na to, że dania podawane były bez popularnych w naszej kuchni ziemniaków (w tradycyjnej postaci), ryżu czy makaronu, a doskonale zaspokajały apetyt. Jednocześnie były lekkie i interesujące w smaku. Przed przyjściem do restauracji nie byłam pewna czym będę w stanie zjeść przystawkę, danie główne i deser

Pasja Smaku
Curry z kurczakiem i kalafiorem 204

pastę curry i doprawić do smaku curry, pieprzem i solą. Przykryć pokrywką i dusić jeszcze przez jakiś czas.  Udekorować kolendrą lub pietruszką i pokrojonymi papryczkami chili. Podawać z ryżem. insertCookd("6ca8cb30b0cade5bc473050c972a46aa

Pasja Smaku
Pulpeciki gotowane na parze 161

odciśniętą bułkę, drobno pokrojoną i podsmażoną cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę i ogórki oraz przyprawy. Wyrobić ręką i uformować pulpeciki. Gotować na parze przez 20 minut. Podawać z ryżem i sosem, np. na bazie serka wiejskiego. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć, bułkę namoczyć w wodzie. Cebule i odsączoną bułkę dodać do mięsa mielonego. Wbić jajko, dodać pokrojoną w kostkę

Pasja Smaku
Butter chicken – indyjskie curry z kurczaka krok po kroku 2412

żółto dodając odrobinę kurkumy. Gotowe curry posypujemy listkami kolendry lub pietruszki (ja nie miałam, więc użyłam suszonej kolendry). Butter chicken, jak większość indyjskich curry podajemy z ugotowanym na sypko ryżem basmati (ten ze zdjęcia ugotowałam z kilkoma strąkami kardamonu) lub z chlebkami naan lub roti. Post Butter chicken – indyjskie curry z kurczaka krok po kroku pochodzi z bloga Poezja

Poezja smaku
SCHAB ZAPIEKANY POD BESZAMELEM Z PIECZARKAMI 269

oraz 1 łyżkę wody. Energicznie potrząsamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Ja dodałam jeszcze odrobinę syropu z agawy. Danie dekorujemy 1 łyżką posiekanej natki pietruszki. U mnie jeszcze dodatkowo z ryżem: Basmati+brązowy, podsmażone  na odrobinie masła. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Pikantne roladki z kurczaka 1542

stron nie dodając już tłuszczu, taki czas smażenia jest optymalny. Po usmażeniu rozwijamy i pozwalamy mięsu odpocząć, kroimy roladkę na skos w 1 cm plastry. Ugotowany na sypko ryż podsmażamy z pokrojonym w kostkę pomidorem, cebulą dymką i posiekaną natką pietruszki. Wierzcie mi, że takie połączenie smaków spowodowało, że danie jest pyszne! Polecam:) The post Pikantne roladki z kurczaka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kuskus Pełnoziarnisty z Chińską Mieszanką Warzyw 295

niepowtarzalne. Efekt wizualny osiągnęłam obręczami do potraw ze sklepu Przyjemne Gotowanie . Tak z tymi obręczami było przyjemne podawanie :) Od dawna marzyły mi się te obręcze. Kombinowałam domowymi sposobami układanie ryżu na kształt piramidek, używałam do tego plastikowych kubeczków, jednak nie zawsze wychodziło to jak chciałam, bo czasami coś przyklejało się do dna kubeczka i psuło to cały efekt. Obręcze

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania