zrumienić kurczaka, posypać wymieszanymi przyprawami, vegetą i z 5 minut podsmażać następnie wlać wodę, do smaku można dać maggi i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa można podać z ryżem, ziemniakami..............SMACZNEGO!!! argentyńska przyprawa "chimichurri" Royal Brand - nie zawiera glutaminianu sodu, zawiera liofilizaty, produkt naturalny - skład: papryczka jalapeno, natka pietruszki, czosnek granulowany, pieprz mielony, sól naturalna - opakowanie: 50 gram
W Mojej Kuchni Lubięzalewie solnej, gdy się wszystko połączy po dodaniu z wodą wtedy próbujemy smak słoności śmietanę wymieszać z mąką z ciut wodą i mieszając zagęścić sos gulasz smakuje z kaszami, ryżem, ziemniakami........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwłożyć podudzia, wsypać kucharka i pod przykryciem dusić z 30 minut śmietanę słodką 12% wymieszać z mąką z ciut wodą i zagęścić sos, wsypać natkę pietruszki podawać z ziemniakami, ryżem, kaszami...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwywaru doprawić cukrem, sokiem z cytryny, przyprawą w płynie, papryką ostrą śmietanę wymieszać z mąką i ciut wodą i mieszając zagęścić sos - pulpety włożyć do sosu podawać z ziemniakami, ryżem kaszą...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: makaron świderki 2 szklanki, pierś z kurczaka 1 mała, masło 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek - do smaku, szpinak świeży lub mrożony 1/2
W Mojej Kuchni Lubięsmaku przyprawami dusić mieszając z 5 minut aby trochę płynu odparowało i na koniec wsypać posiekany koperek z posiekanymi listkami bazylii podawać z czym się lubi... my lubimy z ryżem, ziemniakami lub tostami............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięogniu włożyć do sosu wątróbkę i dusić z 10 minut na małym ogniu pod przykryciem wątróbka dzięki ogórkowi ma wyjątkowy i oryginalny smak, można ją podać z pieczywem, z ryżem, z ziemniakami.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięminut na średnim ogniu dodać koncentrat pomidorowy Pudliszki, kucharka, paprykę ostrą i gotować z 15 minut - na koniec wsypać posiekany koperek taką sercową zupę można podać z ryżem, makaronem, kluskami i śmietaną............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwlać 4 łyżki oleju i podsmażyć cebulę z papryką, włożyć do cebuli udka, wlać wodę i dusić pod przykryciem z 30 minut na mniejszym ogniu udka podać do pieczywa, ryżu, ziemniaków, kaszy.................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: biodrówka 70 dag, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, woda 2 szklanki, mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: makaron nitki 25 dag, twaróg 25 dag, cukier puder 1 łyżka, truskawki 1/2 kg, cukier puder 1/2 łyżki, jogurt naturalny 2 łyżki makaron nitki ugotować
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: makaron nitki 25 dag, kiełbasa śląska 2 sztuki, pieczarki 25 dag, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: woda 3/4 litra, olej rzepakowy 5 łyżek, kucharek 1 łyżeczka, śmietana gęsta 2 łyżki, makaron grube wstążki 1 opakowanie, mieszanka przypraw MAKARON Z GRZYBAMI MUM
W Mojej Kuchni Lubięczosnku, zamieszać i podsmażać z 2 minuty do garnka wlać wodę, dodać kucharka, pieprz i pod przykryciem dusić z 20 minut na mniejszym ogniu gulasz jest pyszny do ziemniaków, ryżu ale nam najlepiej smakuje sam-bez dodatków............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięprzykryciem z 15 minut dodać pomidory i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, pod koniec gotowania zabrać pokrywkę i na większym ogniu odparować nadmiar wody pałki są pyszne z ryżem na obiad...............SMACZNEGO!!! czubrica mielona Royal Brand - spokrewniona z cząbrem przyprawa, charakterystyczna dla kuchni bułgarskiej, czubricy używa się głównie do zup, mięs, fasoli i serów, pod nazwą "trapezna" w Bułgarii
W Mojej Kuchni Lubię