Smażony ryż z warzywami już jedliśmy , to dziś pora na coś dla wielbicieli owoców morza. Krewetki niezwykle delikatne , aromatyczne , z dużą ilością świeżego czosnku i koperku
Ostra na Słodkoprzypalenia. Po tym czasie miksujemy ( sos nie musi być kremowo gładki ). CAŁOŚĆ: Na rozgrzanej patelni przesmażamy kurczaka, zalewamy sosem i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Podajemy gorące! Z ryżem lub chlebkami naan. Smacznego
Ostra na Słodkoczasu do czasu. Doprawiamy do smaku łyżeczką cukru, odrobiną soli i pieprzu. Podajemy gorące! Uwaga! By danie było jeszcze bardziej sycące śmiało możemy podać z ugotowanym na sypko ryżem lub makaronem. Smacznego! . , , COŚ O WOKU ( informacja ze strony ) Właściwości stopu metalu zawartego w wokach granitowych Ballarini Granitium gwarantują doskonałą dystrybucję ciepła w naczyniu , podczas gdy wyjątkowa wytrzymałość kamienia pozwala
Ostra na Słodkowolnym ogniu dusimy ok. 20 – 25 minut. Dodajemy posiekaną bardzo drobno papryczkę chili i gotujemy ok. 5 minut. Podajemy natychmiast – gorące z ugotowanym na sypko ryżem. Smacznego
Ostra na SłodkoTofu jest twarożkiem sojowym. Jest bogatym źródłem białka, co ma szczególne znaczenie w opartej głównie na niskobiałkowym ryżu i pozbawionej mleka kuchni chińskiej. Jest także źródłem roślinnych tłuszczów nienasyconych i wielu witamin [ . Jest niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu. Stanowi często spotykany składnik oryginalnych potraw orientalnych i kuchni europejskiej, dań mięsnych, wegetariańskich i wegańskich. Ja od kiedy stosuję dietę o zmniejszonej
Ostra na SłodkoWlewamy wodę, dodajemy listki laurowe i dusimy pod przykryciem ok. 30 minut mieszając od czasu do czasu. Pod koniec dolewamy śmietankę , zagotowujemy. Podajemy gorące np. z ugotowanym na sypko ryżem basmati. Smacznego
Ostra na SłodkoMieszamy. Można dodać łyżkę ketchupu. Mięso przekładamy do wydrążonych cukinii, przykrywamy mozarellą, posypujemy delikatnie ziołami prowansalskimi i wkładamy do piekarnika 180'C na ok. 15min. Gotowe! Można podawać z ryżem, ja akurat usmażyłam ćwiartki ziemniaków na głębokim tłuszczu :) Naczelny dodał trochę majonezu i jadł, aż mu się uszy trzęsły! Smacznego
Kitchens Alphabettypowo węgierską kuchnię, ale nic z tych rzeczy. Pierwszego dnia jedliśmy brokułową zupę-krem z grzankami , a na drugie danie były faszerowane kieszonki schabowe z frytkami (i ryżem), a na koniec deser: rumowy krem z kasztanów z bitą śmietaną . Zupa była fajna, bardzo kremowa i smakowita. Za to drugie danie chociaż sycące, to było dość słone. Deser zbyt alkoholowy
Pasja Smakuidealny pomysł na szybki i smaczny obiad. Przygotujecie go w przeciągu godziny. Do jego zrobienia potrzebujecie gotowej mieszanki chińskich warzyw, kurczaka i ryżu. Danie wychodzi pyszne i zdrowe. Polecam, jestem pewna, że wam posmakuje. Post Kurczak po chińsku pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujesuchej patelni. Paprykę, pomidory, czosnek pokroić na drobno, dodać do jarmużu. Wszystko razem dusić pod przykryciem ok. 30 min.Posypać serem. Dołożyć fileciki, wymieszać. Podawać z kaszami lub z ryżem. Smacznego
pieprzny smaczekDodać jabłka, paprykę i pieczarki, smażyć 2 minuty, wszystko wymieszać, wlać sos i gotować ,stale mieszając, od chwili zawrzenia, na zmniejszonym ogniu jeszcze 1 minutę. Podawać z ryżem. Ja podałem z roladkami z kapustą
Kulinarny karnet Christopherasour sauce) używany jest głównie w kuchniach orientalnych, jednak i w Polsce znalazł swoich zwolenników. Charakterystyczny smak idealnie komponuję się z daniami mięsnymi i rybnymi. Podajemy go głównie z ryżem, makaronem chińskim lub tradycyjnym makaronem. Sos Słodko-Kwaśny - Składniki: pomidory z puszki duża cebula połowa papryki (używam konserwowej) 150 g kukurydzy z puszki 100 g krojonych
Słodka Stronaminut z każdej ze stron, aż ciasto stanie się chrupiące i złociste. Przekładamy na ręczniki papierowe aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Polewamy ciepłym sosem słodko kwaśnym. Podajemy z ryżem lub ziemniakami w dowolnej postaci oraz dowolnymi surówkami. * zaleca się smażenie ryby w dość głębokim tłuszczu Moje posty
Słodka StronaPoniższy przepis jest przepisem bazowym - przedstawia wersje pikantną, jednak nie bardzo ostrą. Jeżeli więc jesteśmy amatorami bardzo ostrych sosów ilość chili należy zwiększyć. Sos Meksykański podajemy z makaronem, ryżem wraz z charakterystycznymi dla kuchni meksykańskiej dodatkami lub jako dip do tortilli lub w postaci dressingu (można wtedy powstały sos zmiksować, aby nabrał gładkiej konsystencji). Sos Meksykański - Składniki: czerwona słodka
Słodka Strona