ryż - 22970 przepisów (strona:1264/1532)

Szybki obiad 324

miażdżę. Wszystko wrzucam do naczynia żaroodpornego i piekę w piekarniku ok. 50 minut (30 minut pod przykryciem, później polewam mięso marynatą i ściągam pokrywkę).  P odawać można z ryżem, ziemniakami i ulubioną sałatką . Pozostał ą marynat ę mo żna wykorzystać do baz y sosu , dodać pół opakowania śmietany lub p ół litra wo dy zagotować i zagęścić albo sosem

NA MOIM TALERZU
Robię sałatki w weekend 199

sobotę była sałatka. Jest to sposób na wykorzystanie warzyw, zjedzenie czegoś innego niż kanapki i zapełnienie brzucha mojego smakosza :)  Ulubiona sałatka z tuńczykiem . Często jemy sałatkę z ryżu i tuńczyka. Tym razem wykorzystałam makaron conchigliette, czyli malutkie muszelki.Mmm pycha! Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym puszka kukurydzy 1 cebula czerwona 2 jajka 200 g makaronu  2 łyżki majonezu

NA MOIM TALERZU
Filety z kurczaka w śliwkowo-miodowej glazurze 333

Dzisiaj zapraszam na filet z kurczaka w pysznej śliwkowo-miodowej glazurze. Dzięki marynacie i szybkiemu pieczeniu, kurczak pozostaje baardzo soczysty :) Najlepiej smakuje podany z ryżem lub puree ziemniaczanym i lekką sałatką. Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony Kwestia Smaku . Zapraszam do pieczenia! Składniki na kurczaka w śliwkowej glazurze: 2 duże piersi z kurczaka 3 łyżki śliwkowych powideł 3 łyżki miodu

My Culinary Art
Chili con carne 118

bulionu. Powinien nam powstać gęsty sos. Gdy papryka już zmięknie wrzucić opłukaną z zalewy fasolę i pogotować jeszcze chwilę. Na koniec doprawić ewentualnie solą i sosem Tabasco. Podawać z ryżem. Polecam również placki meksykańskiej tortilli, guacamole, czy nachosy jako dodatek. Smacznego

Food Square
Sushi poradnik krok po kroku 193

   Sushi to chyba jedna z najbardziej rozpowszechnionych potraw kuchni japońskiej. Przez ostatnie lata zrobiła furorę również w Polsce, gdzie tak zwane susharnie można znaleźć

Food Square
Sushi w tempurze 155

Tempura to charakterystyczny sposób przyrządzania potraw w kuchni japońskiej. Polega na smażeniu na głębokim oleju różnych produktów obtoczonych w cieście, np. ryb, owoców morza, czy warzyw

Food Square
Quiche z karmelizowanym fenkułem, grillowaną gruszką i wędzonym łososiem 127

lodówki. Formę na tartę posmarować masłem i posypać mąką. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę. Przykryć folią aluminiową i dokonać jej perforacji widelcem. Obciążyć suchym: ryżem, grochem lub fasolą. Wstawić do nagrzanego do 180 ° C piekarnika. Piec przez 15 minut. Po czym ściągnąć folię wraz z obciążeniem, a następnie włożyć z powrotem i piec kolejne 15 minut do zarumienienia. Wyjąć

Food Square
Gulasz z mortadeli 189

pieprzem do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do garnka z fasolą. Mieszamy i gotujemy ok. 15 minut na małym ogniu. Gotowe danie można podawać na różne sposoby: -z ryżem -z makaronem -z pieczywem Można też zapasteryzować i zabrać na biwak. Smacznego

Maminek kulinarny
Kurczak w sosie koperkowym 166

Wsypujemy koperek.    Doprawiamy do smaku i podgrzewamy, stale mieszając do momentu, kiedy sos zgęstnieje. Gotowe.    Kurczaka w sosie koperkowym można podać z ziemniakami, ryżem lub makaronem  i dowolną surówką, np z białej kapusty. My podaliśmy z malutkimi placuszkami z gotowanych ziemniaków. Jest to wersja   bardziej  pracochłonna, ale smaczniejsza i ciekawsza. Smacznego

Maminek kulinarny
Kotleciki w warzywach 152

minut.    Dokładamy nasze usmażone kotleciki i mieszamy.    Całość przekładamy do garnka i gotujemy na małym ogniu ok. 15 minut.    Kotleciki możemy podać z ryżem, makaronem lub ziemniakami. Dobrze też smakują z pieczywem. Smacznego

Maminek kulinarny
Kurczak w sosie cebulowym 276

drugiej patelni podsmażamy mięso... ...do zrumienienia.    Mięso przekładamy do sosu i gotujemy na patelni ok. 5 minut. Możemy posypać szczypiorkiem.   Możemy podać z ziemniakami, ryżem, makaronem, kaszą gryczaną lub naszymi ziemniaczanymi ciasteczkami. Smacznego

Maminek kulinarny
Gulasz 165

smaku przyprawą do mięs, warzywkiem i pieprzem.    Przykrywamy, zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości mięsa, co pewien czas mieszając.    Gulasz doskonale smakuje z kaszą gryczaną, ryżem, makaronem i dowolną surówką. Smacznego

Maminek kulinarny
Podgrzybki w śmietanie 137

Podgrzybki w śmietanie - mniam, mniam. Każde wspomnienie o grzybach to oczywiście podgrzybki w śmietanie. Do ryżu, makaronu, ziemniaków i grzanek pasuje idealnie. Składniki -ok. 30 dkg podgrzybków -2 cebule -szczypiorek -1/2 l słodkiej śmietany 12% lub 18% -5 dkg masła -warzywko i pieprz    Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podgrzybki w kawałki.    Cebulę posypujemy delikatnie warzywkiem

Maminek kulinarny
Krewetki po tajsku 114

Krewetki uwielbiam, w każdej postaci. Dzisiaj w bardzo pikantnej, tajskiej odsłonie. Na przygotowanie tego dania wystarczy 15 minut. Więc do dzieła!     Skladniki na 2

Smakowity Blog Kulinarny
Filety z kurczaka w śliwkowo-miodowej glazurze 432

Dzisiaj zapraszam na filet z kurczaka w pysznej śliwkowo-miodowej glazurze. Dzięki marynacie i szybkiemu pieczeniu, kurczak pozostaje baardzo soczysty :) Najlepiej smakuje podany z ryżem lub puree ziemniaczanym i lekką sałatką. Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony Kwestia Smaku . Zapraszam do pieczenia! Składniki na kurczaka w śliwkowej glazurze: 2 duże piersi z kurczaka 3 łyżki śliwkowych powideł 3 łyżki miodu

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania