panierujemy w bułce z paluszków.Smażymy na rozgrzanym oleju. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku. Na każdy kawałek upieczonej ryby nałożyć po łyżce sałatki. Podawać z ryżem, wyśmienicie smakuje:) Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilipomarańczy. Dodać goździki. Gotować do chwili gdy marchewka będzie miękka, ale nie rozgotowana. Przed podaniem wyłowić goździki oraz dodać posiekaną kolendrę. W razie konieczności doprawić solą, pieprzem. Podawać z ryżem
Przysmaki Karolkistopniach. Raz na jakiś czas podczas pieczenia otworzyć piekarnik i polać wywarem mięso. Na 10 minut przed zakończeniem pieczenia dołożyć cykorię i rodzynki. Podawać gorące z np. ryżem lub ziemniakami - można je polać wywarem powstałym podczas pieczenia. Smacznego! Obserwuj bloga przez Facebook oraz Instagram
Poezja Smaków - blog kulinarnyprzepada za paprykarzem ale ten wyjątkowo zjadł z apetytem. Do jego przygotowania użyłam ryby w oleju i jogurtu naturalnego. Dzięki temu jest bardziej fit. Składniki 1,5 szkl ugotowanego ryżu 1 puszka makreli w oleju 1 cebula 2 … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyoraz rozmaryn. Doprawiłem solą i pieprzem i wędzoną papryką. Dusiłem, aż sos zgęstniał. Na koniec dodałem przeciśnięty ząbek czosnku oraz śmietanę. Wymieszałem. Można podać z gorącą kaszą gryczaną lub ryżem. Polecamy
R'n'G Kitchenmyślałam, bo zdarzało mi się coś zrobić dobrego i zgubić przepis, a dzięki blogowi będę miała wszystkie razem 2. Ulubione danie na obiad? żadne wyszukane, ogórkowa z ryżem na żeberkach 3. Najważniejsze w życiu jest...? miłość, rodzina, szacunek 4. Najlepsze danie z kuchni polskiej ? pierogi 5. Gotowanie czy smażenie? smażenie 6. Bez czego
Kulinarne życiedodając bułkę tartą. Przygotowany farsz układamy na usmażonej piersi z kurczaka. Na patelnie wlewamy kilka łyżek wody i przykrywamy. Odparowujemy przez ok. 30 sekund do zagrzania farszu. Podajemy z ryżem i warzywami. Życzę smacznego
Kulinarne życieZapraszamy na zapiekankę pieczarkową z kaszy perłowej z mielonym mięsem i kukurydzą, na którą przepis pochodzi z książki „Kipi kasza” Pawła Łukasika i
Kuchenne WariacjeSkrzydełka w ognistym sosie to doskonała alternatywa na urozmaicenie obiadu, nie trzeba wiele by wyczarować z nich prawdziwy smakołyk. Upieczone z ostrym sosem i podane z ryżem i sałatą zadowolą najbardziej wymagające podniebienia. składniki na 4 porcje 10-12 skrzydełek 200 ml ketchupu 1 cebula 2 łyżki miodu 2 łyżki ostrej musztardy 2 ząbki czosnku 1 łyżka sosu
Smakowite Danialekarza na używanie takiego), sojowego również nie można, bo przy hashimoto produkty z soi są zabronione, dlatego pozostał tylko chiński makaron ryżowy, który zresztą bardzo lubimy. Można podać z ryżem basmati lub jaśminowym. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniktylko ciężko zabrać się do pisania. Są tam nieśmiertelne krokiety - w końcu doszłam do perfekcjonizmu w proporcjach w farszu, bo pierwszych nikt nie chciał jeść ;) Są zapiekanki z makaronem, ryżem itp. Pora chyba więc wziąć się w garść i przysiąść nad tym na dłuższą chwilę. Na pierwszy ogień - Chicken Pie wg Jamiego. W oryginalnym przepisie autor przygotowuje wszystko
bistro mamaprzez kilkanaście minut, mieszając dość często aż sos się zredukuje i trochę zgęstnieje. Na koniec próbujemy sos i w miarę potrzeby doprawiamy solą i/lub pieprzem do smaku. Podajemy z ryżem. Smacznego
MyCookBook.plwymieszać. Włożyć ponownie kurczaka, przykryć i dusić na małym ogniu aż mięso i bataty będą miękkie, a cała potrawa znacznie zgęstnieje. Na końcu przyprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem
My simple kitchenprzekładamy do naczynia żaroodpornego - najlepiej tak, aby całe mięso było zanurzone w sosie i zapiekamy w temp. 175 st. przez około 30-40 minut. Danie najlepiej smakuje z ryżem lub kaszą, ale równie dobrze możecie je podać z ziemniakami. Gotowe rolady odwijamy ze sznurków i kroimy na dość grube plastry. Mięso w środku jest bardzo delikatne
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Zachciało mi się gołąbków...ale okazało się , że nie mam w domu ryżu..robiłam już z płatkami ryżowymi , kaszą ..ale z pęczakiem jeszcze nie ...więc trza było wypróbować.. 1 kapusta 50 dkg mięsa mielonego 10 dkg pęczaku 1 cebula 1 jajko sól pieprz wegeta majeranek 1 słoiczek przecieru pomidorowego susz warzywny listek, zie le śmietana Z kapusty
Moje domowe kucharzenie