wysmarowaną oliwą. troszkę obsmażamy z każdej strony(delikatnie), przelewamy sos do pulpetów i gotujemy około 20/25 minut na małym ogniu, żeby pulpety się nie rozpadły. Podajemy z ziemniakami,kaszą,ryżem - co kto lubi :) Smacznego
Moje-pitraszenielitra rosołu z udek kurczaka Przepis tutaj Rosół gotujemy i dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy. Następnie dodajemy śmietankę i mieszamy. Podajemy z makaronem razowym lub ryżem. Smacznego
Moje-pitraszeniemożna podać na co dzień i od święta. Znakomita jagnięcina w chrupiącej ziołowej panierce to nasz faworyt. Można ją podać bezpośrednio z piekarnika z dodatkiem pieczonych ziemniaków, warzyw lub ryżu a pozostałą cześć serwować po przestudzeniu w formie zimnych przystawek lub pajdy chleba wiejskiego z plastrem pieczystego. Do posypki dodaliśmy orzeźwiającą skórkę otartą z pigwy, dobra będzie też skórka cytryny
SzczyptaSmaQpurée z dyni (przepis na purée z dyni jest tutaj: http://www.malacukierenka.pl/puree-z-dyni.html ) 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 1/3 łyżeczki aromatu pomarańczowego 1,5 szklanki mąki z brązowego ryżu 1 szklanka mąki gryczanej 3/4 łyżeczki sody 1 łyżeczka cynamonu 1/2 szklanki poszatkowanych orzechów 1. Wymieszać razem purée z dyni, olej, aromat i cukier (mieszać szpatułką lub łyżką
Mała CukierenkaW kaszy jaglanej na mleku zakochałam się już jakiś czas temu. Zwykle jadam ją w miseczce lub zapiekam z owocami pod owsianą kruszonką. Czemu tak podałam
Blondynka Gotujeniewielkiej ilości oleju razem z posiekaną drobno cebulą. Dodajemy mleczko kokosowe i dusimy do odparowania sosu. Pod koniec dodajemy fasolkę szparagowa i jeszcze chwilę dusimy. Danie podajemy z ryżem i posypujemy ziarnami sezamu. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachprzykryciem zostawić około 10 min. Śmietanę dobrze wymieszać z mąką i dodać do mięsa. Wymieszać. Zostawić na ogniu jeszcze około 5 min. Po tym czasie podawać z ryżem. Gotowe, smacznego
Tagebuch po polskuDodać krewetki, gotować jeszcze 2-3 minuty, aż będą różowe (lub tylko do podgrzania, jeżeli używamy krewetek gotowanych). Zdjąć z płyty, wymieszać z bazylią. Posypać krążkami chili. Podawać z ryżem i cząstkami limonki. Smacznego
Pełny talerzWyjątkową zaletą kaszy pęczak jest to, że można ją stosować do różnych dań. Doskonale pasuje zarówno do mięs, jak i dań warzywnych. Jest świetną alternatywą dla ziemniaków, ryżu czy makaronu. Bardzo lubię jej lekko orzechową nutę. Sałatki z pęczakiem ostatnio bardzo często u mnie goszczą. Inspiracją do przygotowania tej, była sałatka Katie Quinn Davis z What Katie Ate, ostatecznie jednak
Smakowity Blog Kulinarnyjest pomysłem na wykorzystanie mięsa z rosołu, w tym przypadku akurat indyka, ale może to być inne mięso. Proste i smaczne danie, które można podać z ziemniakami, makaronem, ryżem lub po prostu zjeść z chlebem. 200g grzybów boczniaków 300g gotowanego mięsa z indyka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 pomidor 1 1/2 szklanki bulionu lub rosołu 1/2 szklanki śmietanki kremówki
https:KKuchniaMniamjarmużem w roli głównej, super szybką i bardzo pożywną szafranową zupę z quinoa, wege fajitas z nadzieniem z soczewicy i orzechów z salsą z pomidorów, brokułowy dahl z brązowym ryżem a na deser raw sernik z orzechów nerkowca! Byliśmy zaskoczeni smakami, świetnym połączeniem przypraw! I kiedy tak gotowaliśmy, mlaskając z zadowolenia każdemu przyświęcała jedna myśli - jaka ta kuchnia wegańska jest
Plate of Joydyni podane z gulaszem z gesich serc z boczniakami, smazone filety z pstrąga i sałatką z soczewica ze swieżymi warzywami i domowe curry wegetariańskie z tajskimi warzywami i smażonym ryżem. Po wszystkim tradycyjnie przystapiliśmy do degustacji pysznych dań. Dziękuję za zaproszenie
karmelowymiękkości. W razie potrzeby, gdyby sos za bardzo zredukował się dolać wody. Pod koniec duszenia wsypać odsączoną cieciorkę, posiekaną natkę pietruszki i kilka minut podgotować. Najlepiej podawać z ryżem. Smacznego
na moim stole...szaszłyków. Wedle uznania na jeden patyk 3-4 ślimaczki. Włożyć do piekarnika. piec w 180' przez 40 min. Po 20 min. szaszłyki obrócić. Propozycja podania. Szaszłyki z ryżem i warzywami a' la s pag het ti. Podawać z dowolnymi dodatkami np.frytki, ziemniaczki opiekane , warzywa lub ulubione dipy. Gotowe :) Smacznego
Tagebuch po polskujeśli robimy z majonezem to wcześniej mieszamy go z jogurtem). Cały wierzch ładnie wygładzamy łyżką i wkładamy do piekarnika 180'C na około 30 min. Podajemy np z ryżem. Smacznego- Gotowe
Tagebuch po polsku