dnem rozgrzać tłuszcz, obsmażyć mięso na rumiano z obu stron. Zlać tłuszcz, dodać wymieszane przyprawy, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Podawać z ryżem i jogurtem. zastawa
królestwo garówłosoś najlepiej smakuje, gdy jest przygotowywany w naczyniu żaroodpornym, ponieważ po upieczeniu jest zwarty i soczysty w smaku. Łososia z salsą cebulowo-koperkową możecie podać z ziemniakami jak i ryżem. Składniki na porcję dla 2-3 osób: 0,5 kg łososia ze skórą(najlepiej płat) sok z połowy limonki (lub cytryny) sól, pieprz salsa cebulowo-koperkowa 2 średniej wielkości
Ugotowaćprzez ok 2 minuty umyte i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Powinny być miękkie, ale nie rozpadające się. Gotową rybę wyciagamy z piekarnika, dodajemy pomidorki. Polecam podawać z brązowym ryżem i surówką z kiszonej kapusty
Zawsze głodna!Soczysty, delikatny kurczak z wyczuwalną nutą miodu i cytryny. Idealny z ryżem i lekką sałatką na niedzielny obiad. Jeśli znudził wam się standardowy pieczony kurczak, ten przepis jest dla was ! :) Składniki: 6 ćwiartek kurczaka 2 cytryny - sok płaska łyżeczka mielonego imbiru 5 łyżek miodu (np lipowego) 6 ząbków czosnku 2 papryczki chilli 1/3 szklanki oleju 4 łyżeczki soli dodatkowo
Garnkowe fanaberieidealna również do zabrania ze sobą do pracy np. w szklanym zakręcanym słoiczku, doda nam energii na cały dzień. Składniki: 20 dag drobnego makaronu np. gwiazdki czy w kształcie ryżu 150 g wędzonego łososia 1 pomidor 1 czerwona papryka 2 cebule dymki ze szczypiorem Sos winegret; ½ łyżeczki pasty z oliwek-do kupienia w supermarketach 4 łyżki oleju lnianego
Wanilia i Kardamonmakaron ryżowy gdyż był biały - prawie przeźroczysty. Gdy postanowiłam go przyrządzić i wzięłam do ręki, wczytałam się w skład i okazało się, że nie jest to makaron zrobiony z ryżu tylko z grochu i fasoli mung. Byłam pozytywnie zaskoczona ponieważ nie wiedziałam, że takie makarony istnieją. Nie ma on zbyt wyrazistego smaku natomiast jego postać jest bardzo ciekawa. Po przygotowaniu
Pyza i Surówkatrochę odparować, zgęstnieć). Na sam koniec dodać kawałki kurczaka, kukurydzę i pomarańczę. Wszystko ze sobą wymieszać i chwilę przesmażyć. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem. Gotowe danie świetnie smakuje z ryżem jak i makaronem (danie podałam z chińskim makaronem
Ugotowaćposzukiwaniu inspiracji na post przeglądałam internety (no dobra, siedziałam na FB) i trafiłam na herbatkę z kurkumą. Byłam więcej niż lekko zdziwiona, bo tą przyprawę dodawałam często do ryżu, nigdy nie do herbaty. Włączył mi się gen odkrywcy i postanowiłam przekonać się jak smakuje. Jestem mile zaskoczona jej bogatym smakiem. Szczególnie, że wyraźnie różni się od zielonej herbaty, którą zwykle
Pink Envelopebułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor po 2-3 minuty . Kotlety możesz podać np. z puree ziemniaczanym i ogórkami kiszonymi lub ryżem, ziemniakami i ulubionymi surówkami. Kotlety smakują równie dobrze na zimno. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonynowym krokiem, a u nas z Nowym Rokiem, nowym sosem:) I dodatkowo z mega leniem, więc wpis dzisiaj krótki. Sos po zrobieniu zjedliśmy z pieczywem. Ale można też z ryżem, albo z mięsem. Jest ostrawy, trochę chrupiący. … Czytaj dalej
slodkokwasnaplCzęsto spotykam się z pytaniem o szybki i niedrogi obiad. Proszę bardzo :) Przepis na: kotlety jajeczne z ryżem buraczki na ciepło Przepisu na ziemniaki z koperkiem chyba nie muszę umieszczać :) **zdjęcie ziemniaków zapożyczone ze strony http://healtheatingfood.com
Tradycyjna Kuchniarazie potrzeby uzupełnić brakującą wodę. Kiedy mięso będzie już miękkie dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie. Doprowadzić do wrzenia. Sos powinien być gęsty. Polecam z ziemniakami, kaszą, ryżem, makaronem lub kluskami. gulasz wołowy
O kuchni z uczuciemprzyprawami: majeranek, oregano, bazylię, pieprz sól i papryczkę chili pokrojona. Sos gotujemy przez 10-15 min. Wybrany makaron gotujemy według instrukcji. Ja użyłam makaron bezglutenowy z czarnego ryżu. Makaron mieszamy z sosem i posypujemy migdałowym parmezanem
Łycha smakówbambus w puszce 1 opakowanie grzybków mun kiełki na patelnię 3 cm startego świeżego imbiru 1 łyżka przyprawy chińskiej 3 łyżki oleju sojowego 100 g ryżu jaśminowego garść sezamu pieprz, sól Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, następnie dodajemy paprykę pokrojoną w cienkie paseczki i dusimy
Łycha smaków