ryż - 22970 przepisów (strona:1147/1532)

Potrawka z ryżem 180

Dziś danie z żołądków drobiowych. Wiem nie każdy je lubi ale ja bardzo. Ci co nie lubią powinni się przekonać, bo są smaczne. Taka potrawka świetnie smakuje z ryżem. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Sałatka z makaronem w kształcie ryżu, suszonymi pomidorami i serem feta. 565

Składniki: szklanka makaronu w kształcie ryżu ( 230g ), 250g ogórków konserwowych, 170g papryki konserwowej, 1 czerwona cebula, 130g suszonych pomidorów, 200g sera feta, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą. Ogórki, paprykę, ser feta i cebulę pokroić w kostkę. Suszone pomidory pokroić na kawałki. Wszystkie pokrojone składniki połączyć z makaronem i majonezem, posolić, popieprzyć

W kuchni u Moniki
Naleśnikowa zapiekanka Gyros 489

jemy tego często, lubię różnorodność w kuchni. Ale jak już robić coś z gyrosem, to tak by było zawsze ciut inaczej. Robiłam jakiś czas temu zapiekankę Gyros z ryżem , która zbiera pozytywne komentarze i wcale się nie dziwię, bo jest bardzo smaczna. Kiedy zajrzałam po nią to naszła mnie ochota na jakąś zapiekankę, ale chciałam spróbować czegoś nowego. Wpadłam

Poezja Smaków - blog kulinarny
Meksykańska zapiekanka z quinoa i przepis miesiąca 446

przyrządzenia. Quinoa czyli komosa ryżowa jest bardzo popularna w mojej kuchni. Używam quinoa często do sałatek na ciepło , zup , na śniadanie , do pieczenia ale również na sypko zamiast ryżu czy ziemniaków. Quinoa coraz częściej można spotkać w polskich sklepach, choć większość z Was pewnie nie wie jak ją wykorzystać. Zapraszam więc wszystkich wielbicieli i znawców komosy ryżowej na przepis miesiąca

codojedzenia
Piersi kurczaka z buraczkami 202

Piersi kurczaka w buraczkach to pomysł na smaczny i nieskomplikowany obiad. Takie danie będzie świetnie smakować z ryżem lub kaszą. Pewnie większość z Was stwierdzi, że jest to zwyczajne danie, ale... na pewno o wiele zdrowsze niż tradycyjny schabowy :) Śmietanę możecie zastąpić jogurtem, tylko wtedy dodajcie go do przestudzonego sosu.  Składniki na 2-3 porcje: 1 podwójna pierś

Ugotować
Aromatyczny gulasz . 193

szklanki wody rozpuszczamy łyżkę maki ziemniaczanej i podbijamy sos. Jeśli podczas duszenia mięsa za szybko odparuje Wam bulion a mięso będzie jeszcze twarde możecie podlać wodą. Podajemy z ryżem , bułką , kaszą lub ziemniakami. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Grecki placek ryżowo - szpinakowy - Spanakopita 219

Robiłam już kiedyś ten placek tylko z ciastem francuskim [ klik ] . Oryginalna spanakopita jest z ciastem filo i tym razem tak właśnie zrobiłam. No i teraz mam

Moje Małe Czarowanie
Tarta migdałowa z figami i kremem pomarańczowym 153

ściereczkę i włożyć do lodówki na 60 minut. Formę do tarty lub tortownicę wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy. Widelcem ponakłuwać ciasto. Przykryć papierem i obciążyć fasolą, ryżem…. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut, następnie zdjąć papier i piec ciasto jeszcze 10 minut. Odstawić do ostygnięcia. Żółtka i jajko utrzeć z cukrem na pulchną masę

królestwo garów
Łosoś z bazylią 220

Dorzucamy drobno posiekane listki bazylii i smażymy około 1-2 minuty. Doprawiamy szczyptą soli. Na talerz wykładamy łososia, a na wierzchu układamy bazylię. Podajemy gorące z frytkami, ziemniakami lub ryżem. łosoś z bazylią

O kuchni z uczuciem
Świeże figi z gorgonzolą 201

piekarnika i piec 15-20 minut. Podawać gorące z sosem, który utworzył się na dnie. A tak niedawno figi były zielone... Ale już wtedy kusiły ;) ----------- Podobne: Pomidory faszerowane ryżem Papryki faszerowane mięsem i śliwkami Faszerowana cukinia

Weekendy w domu i ogrodzie
Kurczak z warzywami w sosie słodko- kwaśnym 419

duszę około 5 minut.  2. Sos słodko - kwaśny dodaję do kurczaka i warzyw. Mieszam i duszę kolejne 5 minut. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Potrawę podaję z ryżem. Do przygotowania potrawy wykorzystałam sos słodko- kwaśny, który otrzymałam do testowania od firmy JAMAR . Sos nadał mojej potrawie wspaniałego smaku. Będę po niego często sięgać w kuchni.  Serdecznie zachęcam

Tradycyjna kuchnia Kasi
,,De volaille z serem i szynką” 315

przyjemnegotowanie.pl. Mięso tak przyrządzone wychodzi soczyste, mięciutkie i aromatyczne, a skórka chrupiąca. Bardzo polecam wypróbowanie tego przysmaku, jeśli ktoś jeszcze nie robił. Roladki można serwować dowolnie z ziemniakami lub ryżem. Klasyczny i najprostszy de volaille to przede wszystkim mięso i masło z dodatkiem zieleninki, dziś wzbogacony w szynkę i ser żółty. Składniki na 8 porcji: • 8 filetów z piersi kurczaka

Podróż w kulinaria
Faszerowana papryka w stylu meksykańskim 192

Hola! :) Dzisiaj chciałabym wam zaproponować trochę ostrzejsze wydanie faszerowanej papryki. W standardowym wydaniu przygotowuję ją z farszem składającym się z ryżu i mielonego mięsa. Dzisiejsza wersja jest nieco bardziej urozmaicona i pikantniejsza :) Składniki: 4 papryki (kolor do wyboru) 100 g kaszy jaglanej 250 g mięsa mielonego z indyka 250 g czerwonej fasoli konserwowej jedna czerwona cebula jedna puszka pomidorów pelati

Taste Therapy

Proponowane wyszukiwania