Dziś zapraszam Was na pyszny ryż z pikantnym tuńczykiem, słoneczną kukurydzą i zielonymi dodatkami. To idealne danie na zimowe dni. Wspaniale rozgrzewa i syci na długo
Słodkie okruszkiSałatki potrafią być znakomitymi daniami, o ile przygotowywane są z dodatkiem świeżych składników, wysokiej jakości oleju tłoczonego na zimno, wartościowych węglowodanów lub produktów białkowych. Choć wariacjom
Even Better FoodTo jedno z tych dań, które uwielbiam – kolorowe, spójne smakowo i szybkie w przygotowaniu – jego sporządzenie zajmuje niewiele więcej czasu niż ugotowanie ryżu. Lekko orientalna nuta
Even Better FoodPodejrzewam, że gdyby zadaniem było wskazanie dwóch składników, które doskonale pasują do siebie smakowo, to niewiele osób zaproponowałoby połączenie pora i migdałów. Jakiś czas temu zdarzyło
Even Better FoodLato nieubłaganie dobiega końca, a wraz z nim kończy się również sezon na wiele warzyw i owoców. Lada moment lekkie sałatki, surowe produkty czy krótko gotowane
Even Better FoodCóż za zmiany zaszły w pogodzie w ciągu ostatniego zaledwie tygodnia! Temperatura spadła na łeb na szyję i choć to dopiero początek jesieni, to chłód już
Even Better Foodmodyfikacjom genetycznym, dlatego najlepiej jest wybierać ziarna ekologiczne) 2 łyżki masła klarowanego (lub preferowanego oleju do smażenia) 60 g masła 60 g cukru kokosowego 2 łyżki syropu z brązowego ryżu duża szczypta soli szczypta sody oczyszczonej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Duży garnek o grubym dnie rozgrzać, dodać klarowane masło i po chwili, kiedy masło się rozgrzeje (nie dopuścić
Even Better Foodmoże, przy tej okazji, najdą i was smakowe wspomnienia? Składniki na formę ⌀ 20 cm (lub nieznacznie mniejszą): 75 g oleju kokosowego w formie stałej 100 g syropu z brązowego ryżu (lub klonowego) 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego + 3 łyżki wody 1 szklanka mąki gryczanej 1/3 szklanki orzechów pekan lub włoskich (ewentualnie migdałów) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżeczki mielonego kardamonu
Even Better FoodZgaduję, że sos dyniowy nie jest najpopularniejszym dodatkiem do makaronów. Tymczasem, wśród ogromnego potencjału dyni jest i ten, by być składnikiem znakomitych, kremowych sosów. Naturalnie słodki
Even Better FoodSkładniki na około 7 batonów: 100 g gorzkiej czekolady wysokiej jakości z dużą zawartością kakao 2/3 szklanki płatków owsianych (certyfikowanych dla batonów bezglutenowych) 3/4 szklanki preparowanej kaszy jaglanej (zamiennie – ryżu, amarantusa lub mieszanka kilku) 1 szklanka niesiarkowanych suszonych owoców, najlepiej o zróżnicowanej słodyczy (użyłam mieszanki moreli, jagód goji i suszonych wiśni) 1/2 szklanki orzechów laskowych (lub innych dowolnych
Even Better Food