słoiku paprykę słodką z ostrą) łyżka suszonego czosnku łyżeczka ziela angielsiego łyżeczka jałowca łyżeczka pieprzu dodatkowo użyłam 2 łyżki melasy, ale można zastąpić cukrem trzcinowym, syropem klonowym, a agawy, ryżu Przygotowanie: Kapustę kiszoną odsącz z nadmiaru soku i posiekaj. W odpowiednio dużym garnku rozgrzej 3 łyżki oleju roślinnego i duś kapustę. Pieczarki pokrój na ćwiartki (lub wedle uznania) i partiami
greenscarfZupa ogórkowa niejedno ma imię ... Przyjęło się że klasyka jest zawsze najlepszą jednak ja lubię bawić się smakiem i zaskakiwać. Dziś dość klasyczna zupa ogórkowa przygotowana
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiśrednim ogniu do niemal całkowitego zredukowania płynu. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać drobno posiekany czosnek oraz ocet ryżowy i ewentualnie sól dla zrównoważenia smaku. Podawać z ryżem posypane obficie szczypiorkiem i prażonym sezamem
zadanie-gotowaniekilkanaście minut, a można go podać na wiele sposobów. Najszybciej i najprościej to tak jak dziś u mnie w towarzystwie świeżego pieczywa a konkretnie bagietki. Doskonale pasuje z ryżem, makaronem, kaszą, kluskami czy plackami. Polecam :) Składniki - 1 podwójna pierś z kurczaka - 1 czerwona papryka, - 15 dag pieczarek - śmietana 18% - 2 łyżeczki mąki - sól, pieprz - czosnek mielony - papryka słodka mielona
Kuchnia z widokiem na ogródDzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na Piirakkę czyli pierogi z Karelii. Są przepyszne i bardzo pożywne. Naturalnie te domowe sa jeszcze smaczniejsze. Przepisów na
dolcevitainmykitchenWarzywne gołąbki z kapusty włoskiej z sosem. Edyta Guhl. Klasyczne, niemieckie gołąbki, czyli Kohlrouladen, robione są z białej kapusty i mięsnego nadzienia. Nie znajdziecie w nich ryżu. Kształtem również różnią się od polskich, sa mniejsze i bardziej owalne. Serwowane są z na obiad gotowanymi ziemniakami. Czy są smaczniejsze? No cóż, każda pliszka swój ogonek chwali, chociaż Niemcom bardzo
dolcevitainmykitchenTort z ryżu na mleku i malin. Edyta Guhl. Hillesheim- miasto kryminałów. Eifel to nie tylko browar w Bitburgu, wody mineralne, czy Nürburgring, popularny tor wyścigowy. Ciemne, sosnowe lasy, dziwaczne skały powulkaniczne, tajemnicze przepaście są tłem wielu mrocznych historii. W samym sercu Eifel leży senne miasteczko Hillesheim, o którym od paru lat zrobiło się głośno
dolcevitainmykitchenmiodem , wlewamy do pozostałych składników i dusimy tak długo , aż sos curry się zredukuje o połowę , stając się naturalnie gęsty . Gotowe , podajemy ze smażonymi kosteczkami ziemniaków z czarnuszką lub ryżem Smacznego ! Post Kurczak curry z Sambar Masala pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyDelikatne, lekkie danie, bez smażonego mięsa. Nadaje się idealnie na codzienny, szybki i zdrowy posiłek dla całej rodziny, szczególnie polecany dzieciom. Indyk można podawać ze świeżo ugotowanymi ziemniakami, ryżem lub kluskami, np. śląskimi ( przepis tutaj ) i świeżą surówką, np. z pomidorów i cebulki. SKŁADNIKI: ( 4 PORCJE) - ok. 600 g filetu z indyka - 1 łyżka oliwy lub masła
Calzonella.comumami. Coś niesamowitego – naprawdę warte spróbowania! Żółtka spotkamy także w moim ukochanym śniadaniu jakim jest szakszuka oraz bulionie z jajkiem. Na warsztatach była to zupa kimchi z chrupiącym ryżem podana z jajkiem. Trend czwarty. Na warsztatach miałam przyjemność przygotowywać dania nowoczesnej kuchni śródziemnomorskiej. Łączyliśmy składniki kuchni wschodniego wybrzeża Morza Śródziemnego z zachodnioeuropejską klasyką. Odkryciem był dla mnie berberys
Moja pasja smakuzagotować. Włożyć kaczkę i dusić do miękkości pod przykryciem. Podawać z cząstkami pomarańczy posypanymi cukrem lub obsmażonymi na cukrze. Ja plasterki i cząstki pomarańczy podsmażyłam na cukrze. Podałam z ryżem. zastawa
królestwo garówprzez sporą część roku również dostępu do sensownej jakości pomidorów. Powiedzmy jednak, że zastosowanie dobrego przecieru pomidorowego jest akceptowalnym kompromisem. Jeśli jednak „zwykła” zupa pomidorowa z kluskami, makaronem lub ryżem wydaje Wam się już po prostu nudna, to jest ratunek. Istnieją bowiem inne ciekawe warianty, a wśród nich wersja z mięsnymi klopsikami. Coś jakby zupa klopsowa w wersji pomidorowej
Kulinarna PokusaJeżeli lubicie gołąbki to ta zupa na pewno Wam posmakuje. Szybka i łatwa w przygotowaniu a jest nią zupa gołąbkowa :) Składniki na zupę gołąbkową: – 500
Kuchenne Wariacjegrzyby i smaż aż jarmuż „zwiędnie”, przez około 2-3 minuty. Dodaj marynatę i gotuj aż zgęstnieje do konsystencji sosu. Wmieszaj wołowinę, podgrzej i podawaj z ryżem lub makaronem. Smacznego! English version Asian-style beef with kale and mushrooms (4-6 servings) Ingredients: 1/4 cup soy sauce 2/3 cup beef or chicken stock 2 tablespoons rice wine vinegar
karmelowykonsystencję ( tu już musicie sami zdecydować , jedni lubią gęste , inni rzadsze sosy ) . Na koniec dolewamy śmietankę , pieprzymy do smaku i gotowe . Potrawkę z drobiowych żołądków ,podajemy na gorąco do ryżu , kaszy lub makaronu , koniecznie posypaną szczypiorkiem . Smacznego ! Post Potrawka z drobiowych żołądków pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróży