ryż z warzywami - 6618 przepisów (strona:204/442)

Dietetyczne leczo ze słodką nutą (134 kcal) 169

ryżem, czy jako dodatek do mięsa. Jedna porcja to tylko 134 kcal. Składniki (3 porcje): pół puszki ananasa spora cukinia (350 g) 2 papryki czerwone cebula 250 g passaty pomidorowej 4 łyżki soku z ananasa sól, pieprz, pieprz kolorowy bazylia łyżka oleju Przygotowanie Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę. Warzywa smażymy

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka makaronowa z warzywami i fetą 175

sprawdzają się średniej wielkości makarony, takie jak: penne, farfalle czy makaron w kształcie ziarenek ryżu. To idealny przepis, które możecie zabrać ze sobą, koniecznie do słoika, bo ta sałatka wyjadana ze słoika smakuje najlepiej! Zimna, letnie kolory i ten smak lata! Sałatka makaronowa z warzywami i fetą / 1 porcja Składniki: 100 g makaronu penne 140 g fety w kostce

Moja smaczna kuchnia
Grzyby i warzywa jesienne - podsumowanie akcji 214

cannelle z bloga Pommes à la cannelle    Polędwiczki z warzywami i kaszą jaglaną autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie Szafranowa potrawka z kasztanami i warzywami autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie Placki wielowarzywne autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie   Jajka zapiekane na pikantnym sosie z bakłażana i pomidorów(...)bloga Moa Mama Gotuje Pęczotto z kurczakiem, jarmużem i suszonymi pomidorami autorka: JakSmakuje z bloga JakSmakuje Wegańska tarta szpinakowa z tofu i adzuki autorka: nataliapaalac z bloga healthy dreams Ryż z pieczarkami w śmietanie autorka: gaita z bloga Katalog smaków Ziemniaki... szybki obiad z mikrofali autorka: gaita z bloga Katalog smaków Jesienne szaszłyki z borowikiem, maślakiem i aromatycznym kotlecikiem

Weekendy w domu i ogrodzie
Skrzydełka z marchewką i porem + film 257

Dzisiaj zapraszam na wyśmienite danie obiadowe czyli skrzydełka z kurczaka z młodą marchewką i porem, potrawę która dobrze z ryżem ugotowanym na sypko lub ziemniakami a co najważniejsze jest smaczna i łatwa do przyrządzenia. składniki na 3 porcje 10 skrzydełek z kurczaka 80 dag młodej marchewki 2 pory  2 łyżki przyprawy do kurczaka 1/2 kostki margaryny(...)dusimy około 10 minut. Skrzydełka przekładamy do żaroodpornej formy, na nich układamy uduszone warzywa i podlewamy szklanką bulionu. Skrzydełka wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C i pieczemy 30 minut.W połowie pieczenia podlewamy je pozostałą częścią bulionu . Tak przygotowane danie najlepiej smakuje z ryżem lub ziemniakami

Smakowite Dania
KOLOROWA ZAPIEKANKA Z RYŻEM 220

mieszamy z keczupem.  Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dno naczynia wsypujemy ugotowany ryż i ładnie wyrównujemy. Ryż smarujemy cienka warstwa sosu z majonezu i keczupu. Posypujemy 1/3 startego sera. Na serze układamy kawałki usmażonego kurczaka. Na kurczaku rozkładamy warzywa-paprykę, kukurydzę oraz ogórki. Całość polewamy resztą sosu z majonezu i keczupu. Posypujemy pozostałym serem. Naczynie wstawiamy

Mała w garnku miesza
Pulpety w sosie z czerwonego curry 176

płatki chilli, posiekane łodyżki kolendry (w nich jest najwięcej smaku, listki zostawiamy do udekorowania), sok z limonki i warzywa. Zalewamy to mlekiem kokosowym, zagotowujemy i gotujemy na wolnym ogniu kilka minut (5-7) aż pulpety będą ugotowane w środku. Podajemy z ryżem, lub jeżeli chcemy być bardziej wykwintni to z makaronem ryżowym. Posypujemy kolendrą i posiekanymi orzechami. To danie dobrze

Oslov.
Harira 130

bobu, grochu i soczewicy (ewentualnie z pojedynczymi gatunkami tych roślin strączkowych). Dodaje się też pewną ilość warzyw, ziół i przypraw: cebula, marchewka, seler naciowy, pietruszka, kolendra, szafran, imbir, pieprz a także oliwę i zagęstnik w postaci kuskusu, makaronu lub ryżu. Całość gotuje się w wielkich garnkach dla dużych rodzin i podaje skropione sokiem z cytryny lub limonki

Delicious Place
” Kurczę zielone ” lekko smażone 132

chilli . Najlepiej na średnim ogniu w dużym naczyniu , żeby się smażyło , a nie dusiło . Na koniec dodajemy warzywa ugotowane na parze , mieszamy , przesmażamy około 2 minut . Doprawiamy do smaku , jeśli zachodzi potrzeba i serwujemy , koniecznie na gorąco .z dodatkiem np. ryżu . Smacznego ! Artykuł ” Kurczę zielone ” lekko smażone pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Klopsiki po azjatycku z sosem ostrygowym 160

czosnek, zeszklić. Dodać pędy bambusa. W szklance wymieszać sos ostrygowy z sosem sojowym, wodą i cukrem, przelać do warzyw, wymieszać. Do sosu przełożyć klopsiki i poddusić delikatnie mieszając przez około 3-5 minut. Przed podaniem posypać grubo pokrojoną dymką. Podawać z ryżem. Smacznego

Gosia gotuje
Zapiekanka gyros z ryżem 239

Majonez wymieszać z keczupem. Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Na dno naczynia wsypać ugotowany ryż i ładnie wyrównać. Ryż posmarować cienka warstwa sosu z majonezu i keczupu. Posypać 1/3 startego sera. Na serze ułożyć kawałki usmażonego kurczaka. Na kurczaku rozłożyć warzywa-paprykę, kukurydzę oraz ogórki. Całość polać resztą sosu z majonezu i keczupu. Posypać pozostałym serem. Naczynie wstawić

Monia miesza i gotuje
Biała kiełbasa w sosie pomidorowo warzywnym 231

warzywa na talerz. Na patelnię dodać łyżkę masła podgrzać i dodać kiełbasę. Kiełbasę podsmażyć z dwóch stron. Dodać warzywa, konfiturę z brusznicy, pomidory z puszki,bulion oraz zioła. Wymieszać chwilę podsmażać doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ugotowanym makaronem, ryżem lub kaszą

Ala piecze i gotuje
Dieta bezglutenowa – produkty bezpieczne i szkodliwe 152

możemy sobie niestety pozwolić na żadne ustępstwa jak w każdej innej diecie. Produktami naturalnie bezglutenowymi są: kukurydza, ryż, ziemniaki, soja, proso, gryka, tapioka, amarantus, maniok, soczewica, fasola, sago, sorgo, teff i wszystkie ich przetwory, orzechy, a także mięso, owoce i warzywa. Przeczytaj cały przepis - Dieta bezglutenowa – produkty bezpieczne i szkodliwe at AleTorcik

AleTorcik
Tuńczyk z ryżem i winogronami 181

Sałatka zamiast obiadu? Czemu nie? Ma wszystko, co powinien zawierać obiad: białko, dodatek skrobiowy i warzywa, czyli trzy w jednym. Idealna na upały, orzeźwia, syci i szybko się robi. Zamiast ogórka świeżego można użyć konserwowy. Składniki: • 1 szklanka ryżu • 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju • kiść białych winogron bez pestek • 1 puszka kukurydzy(...)ogórki zielone małe • 2 łyżki majonezu • sok z 1/2 cytryny • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Ryż gotować w osolonej wodzie przez 15-20 minut, odcedzić i przelać zimną wodą. • Ogórki obrać i pokroić w kostkę. • Ryż wymieszać z kukurydzą, ogórkami i winogronami. • Dodać kawałki tuńczyka, sok z cytryny

To co kocham
Curry z indyka i brokuła 218

jeszcze masalą, jeśli curry jest nam za mało pikantne. Czas gotowania wszystkich składników zależy od ich jakości. Młodsze warzywa potrzebują krótkiego czasu obróbki termicznej, a pierś szybciej będzie ugotowana, niż mięso z udźca, więc pod koniec najlepiej sprawdzić. Można podawać z ryżem lub kaszą, chociaż curry dobrze smakuje również bez dodatków. Zobacz również: Curry z kalafiora

Kuchcik gotuje
Tajskie zielone curry. Z kurczakiem i letnimi warzywami 176

wrzucamy wszystkie warzywa i gotujemy całość razem około 15-20 minut. Kalarepka powinna zostać jeszcze lekko chrupka, reszta warzyw mocno zmięknie. Dodajemy posiekany szczypior i kolendrę lub paprykę, mrożony groszek. Wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze 3-4 minuty. Curry podajemy z ryżem, z makaronem z tapioki, z gryczanym makaronem Soba lub z dowolną kaszą. W każdym wypadku jest pyszne

Karo in the Kitchen