ryż z warzywami - 6618 przepisów (strona:195/442)

Szybka kolacja – 10 przepisów 279

Zapiekanki z serem i szynką   Ryż na mleku z kaki   Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej   Quesadillas z kurczakiem, serem i guacamole   Koktajl na kolację   Warzywa na patelnię z resztkami wędlin   Parówki mumie   Sałatka z kuskusem i omletem   Placki z mąki kokosowej   Jajka zapiekane         Artykuł Szybka kolacja

Dorota Smakuje
Robię sałatki w weekend 125

piekę w weekend tak staram się by na kolację w sobotę była sałatka. Jest to sposób na wykorzystanie warzyw, zjedzenie czegoś innego niż kanapki i zapełnienie brzucha mojego smakosza :)  Ulubiona sałatka z tuńczykiem . Często jemy sałatkę z ryżu i tuńczyka. Tym razem wykorzystałam makaron conchigliette, czyli malutkie muszelki.Mmm pycha! Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym puszka kukurydzy 1 cebula

Na moim talerzu
Boczniaki smażone z sosem sojowym, imbirem i czosnkiem 125

mógłbym przygotowywać je solo. Lubię posypywać je hojnie sezamem, natką pietruszki lub kolendrą i pałaszować same lub z chrupiącymi warzywami: ogórkiem czy rzodkiewka, udając, że to sałatka. Oczywiście możecie bardziej pokombinować, np. z kaszą gryczaną czy z dzikim ryżem będą smakować wyśmienicie i mogą być podane jako pełnowartościowy obiad! ;) * SKŁADNIKI na 2 porcje 500 g boczniaków 1 ząbek czosnku

Food Square
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem 201

cukinii możemy przygotować mnóstwo przepysznych rozmaitości m.in.faszerowane, grillowane, sałatki, pikle, dżemy, keczupy,  s osy a nawet ciasta. To warzywo to jeden z cenniejszych darów lata ;)  Dzisiaj zapraszam Was lekki obiad, będę serwowała cukinie faszerowaną mięsem mielonym  i ryżem. Przepis na cukinię również znajdziecie w kulinarnym magazynie Aromat . Mam też dla Was niespodziankę klikając w ten link znajdziecie(...)wykorzystaniem tego daru lata;) Składniki na 4 porcje: 2 średnie lub 4 małe cukinie 100-150 gram żółtego sera farsz: 500 gram mięsa mielonego wieprzowego  100 g ryżu białego 1 cebula majeranek suszony sól, pieprz ziołowy odrobina oleju 2 ząbki czosnku po pół łyżeczki papryki słodkiej i ostrej Przygotowanie: Na dużej patelni na oleju szklimy cebulę i czosnek pokrojone

Życie zaczyna się w kuchni
10 minutowe curry. W pół godziny.... Z ciecierzycy, słodkich ziemniaków i szpinaku. 162

posmak. Dodaj słodkie ziemniaki, dobrze wymieszaj, dopraw do smaku i gotuj kolejnych 5-7 minut, lub do czasu, aż warzywa będa miękkie. Na 2-3 minuty przed końcem gotowania dorzuć szpinak.  Podawaj od razu, z ugotowanym na sypko ryżem basmati i/lub chlebkami naan. Znakomicie nadaje się też do mrożenia - ja do porcji przeznaczonych do zamrażarki nie dodaję szpinaku, można

Lejdi of the house
Sałatka z ryżem i kurczakiem 120

ogórków w musztardzie lub w occie ½ korzenia pora 500 ml majonezu Pieprz czarny mielony Wykonanie sałatki: Do miski wsypać ryż. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz ogórki (ja zaprawiam już pokrojone w kostkę, wtedy mam bez problemu ;)). Pozostałe warzywa: pietruszkę, seler, marchewkę (ja miałam marchewkę w talarki) również pokroić w kostkę. Kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Groszek

Przepisy Babci
Kurczak w 3 pysznych odsłonach 305

szklanką wody – przykrywamy i dusimy około 20 minut, aż woda odparuje. Doprawiamy solą, pieprzem czy Maggi. Podajemy z ugotowanym ryżem i posypujemy natką pietruszki. Zobacz też: Wrapy z kurczakiem Pieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych Kurczak duszony z warzywami Kurczak w sosie pomarańczowym z sezamem *wpis powstał we współpracy z marką Maggi Artykuł Kurczak w 3 pysznych odsłonach pochodzi

Kuchnia Bazylii
Cud na Ziemi - wyspa Zakynthos 145

idzie się kładką nad wodą. Argassi - główna ulica. Restauracja Piccadilly - danie makaronowe. Typowe greckie danie - jagnięcina z sałatką grecką, ryżem oraz pieczonymi ziemniaczkami. Ogród i fontanna restauracji Piccadilly.    Kilka słów o greckiej, wyspiarskiej kuchni - oczywiście przeważały dania z warzyw, dania mięsne i owoce, jednakże i pyszne słodkie ciasta - niestety nie pamiętam jak nazywało się przedstawione na poniższym zdjęciu

MintTaste
Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler 142

kawałki i podgotować z winem i kolendrą, pomidory z puszki rozgnieść i zagotować z winem i kolendrą. sos dodać do warzyw, doprawić ewentualnie do smaku i zalać rybę. Zapiekać przez 20 min w piekarniku. Można podać na gorąco z ryżem albo w tradycyjny sposób na zimno. Smacznego. Artykuł Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler pochodzi z serwisu Każdy

Pieguskowa Kuchnia
SUSHI W TEN SUSHI 150

nori jest wewnątrz walca, a ryż znajduje się na zewnątrz. Nigiri sushi (ściskane) – jest to niewielka porcja ryżu uformowana w dłoniach w prostokąt z kawałkiem ryby na wierzchu Tamago nigiri – jest to rodzaj nigiri tylko zamiast warzyw czy ryby kładzie się japoński omlet. Ponoć traktowane jako deser dla dzieci. Pod koniec naszych zmagań z sushi zostaliśmy poczęstowani

Pieguskowa Kuchnia
The Plate - weekendowy brunch tex-mex 161

wyjątkowe pod każdym względem: smaku, aromatów, połączenia składników i cudnych kolorów na talerzu. Pojawiła się na nim grillowana tortilla z ryżem i kurczakiem, boskie guacamole, puszysty sos majonezowy, domowe kukurydziane tortille, salsa pomidorowa, aksamitny krem z pieczonego batata, pieczone warzywa i zupełnie odlotowy mus z mango. Należy jeszcze dodać, że lokal jest urządzony ze smakiem, nie jest przeładowany, a jego

Kulinarne przygody Gatity
Risotto z botwinką 110

Większość z nas zna botwinkę z zupy lub chłodnika. A to przecież bogate w wiele cennych wartości odżywczych warzywo, które można wykorzystać na wiele innych sposobów: do tart, sałatek, makaronów oraz przyrządzić wspaniałe risotto. Składniki: - 250 g ryżu do risotto Uncle Ben's - pęczek botwinki, ok 6 buraczków z liśćmi - 1 cebula - 600 ml wody lub wywaru - 2 łyżki masła(...)sól, pieprz - parmezan Przygotowanie: Botwinkę myjemy, listki szatkujemy a buraczki ścieramy na tarce. Cebule również siekamy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, wsypujemy ryż i smażymy aż ziarenka zaczną zmieniać kolor na przeźroczysty. Następnie dodajemy posiekaną cebulkę, smażymy chwilę razem. Wywar doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy buraczki. Wlewamy jedną łyżkę wazową wywaru do ryżu. Mieszamy od czasu do czasu

Życie zaczyna się w kuchni
Chili con carne 99

komuś przeszkadza gorzkawy posmak spowodowany przecierem i papryką można opcjonalnie dodać odrobinę cukru. Ja doprawiłam danie dość mocno. Mięso i warzywa naprawdę bardzo przyprawy, a ja lubię od czasu do czasu zjeść coś ostrego:) Danie idealnie komponuje się z ryżem (użyłam ryżu basmati

Karola gotuje
Krem pomidorowy 129

warzywa. Marchewkę i pietruszkę kroimy w plasterki i  również dodajemy do pomidorów, resztę warzyw i przypraw odrzucamy. Wszystkie warzywa miksujemy blenderem. Wlewamy do wywaru. Doprawiamy solą, cukrem lub keczupem.  Możemy do zupy osobno ugotować drobny makaron lub ryż ewentualnie podawać z czosnkowymi grzankami

Kulinarne przemyslenia
Wieprzowina słodko-kwaśna 98

sojowy, przecier pomidorowy, cukier i sok pomarańczowy. Dodałem mąkę rozprowadzoną niewielką ilością zalewy ananasa, wymieszałem. Tak przygotowany sos dodałem do warzyw, zagotowałem, mieszając aż lekko zgęstniał. Do gotującego się sosu dodałem kawałki mięsa, podgrzałem. Wieprzowina najlepiej smakuje podana z ryżem

R'n'G Kitchen
RYBA SMAŻONA Z WARZYWAMI PO INDYJSKU 143

kminku i dodałam marchewkę. Dodałam do niej paprykę. Do wszystkich warzyw dodałam sos rybny. Podsmażyłam rybę i paluszki.   Wymieszałam warzywa z rybą. Dodałam odrobinę wody i dusiłam około 10-15 minut. Dodałam przecier pomidorowy. Posypałam dymką. Podawałam z ryżem,który ugotowałam z dodatkiem kurkumy. Smacznego

potrawyregionalne
Chińszczyzna z kurczakiem 522

kurczaka dodałam mrożone warzywa. Dusiłam pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 15-20 minut, co jakiś czas mieszając. Do warzyw dodałam koncentrat pomidorowy i ok. 6 łyżek wody. Całość wymieszałam i dusiłam jeszcze przez 2 minuty. Podawałam z ryżem brązowym

Kulinarny Pamiętnik
Minestrone 209

Cukinię pokroić w ćwierćplasterki, dorzucić do bulionu, doprawić, zagotować, zestawić z ognia, pozostawić pod przykryciem ok. 5 minut. Warzywa powinny pozostać lekko chrupkie.  Na talerzach posypać siekaną natką pietruszki i bazylią.  Można podawać z przecierkami, makaronem lub ryżem. Ale sama też smakuje świetnie

Kuchnia Prezydentowej
998. Ryżowe eksperymenty & Kilka pomysłów na ... 203

pieczonego i wędzonego łososia  żytnie naleśniki z pastą z czerwonej soczewicy (czerwona soczewica, pomidory z puszki, cebula, koncentrat) ryż z mleczkiem kokosowym; z groszkiem i fasolką  lody banan-ricotta, z truskawkami  dom. tortilla z pieczonym kurczakiem, warzywami i sosem czosnkowym  marchewkowe batoniki owsiane z daktylami i masłem orzechowym

More food, love and dreams
Owsiane racuszki z jabłkiem 136

możesz przełknąć? nie przypominam sobie takiej potrawy jak coś mi nie pasuję nawet tego nie dotykam;p 7) Warzywa czy owoce? owoce bo słodkie;) 8) Twoje popisowe danie w kuchni? naleśniki, placuszki itp. ;) 9) Smak dzieciństwa to... ryż na mleku z truskawkami! 10) Dlaczego akurat blog kulinarny? zawsze lubiłam eksperymentować w kuchni ;) 11) Jakie miejsc chciałbyś/chciałabyś odwiedzić

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Klasyczny Sos Tzatziki 1096

jogurtem. Całość mieszamy. Sos tzatziki wstawiamy do lodówki, gdyż najlepszy jest mocno schłodzony. Podajemy do grillowanego mięsa lub z warzywami pokrojonymi w słupki, np. z marchewką i papryką. Ja podałam sos tzatziki do Shawarmy zwanej też shorma z ryżem i kurkumą. Smacznego!   The post Klasyczny Sos Tzatziki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zanim ugotujesz zupę. Kilka prostych wskazówek aby zawsze była idealna. Przepis na bulion warzywny, wywar z włoszczyzny podstawą 671

wody. Dodać pieprz, ziele i liść laurowy. Gotować pod przykryciem do miękkości warzyw. Na koniec  posolić. Odcedzić wywar od warzyw i używać jako podstawy do sporządzania zup i sosów. Gotowe! Jak prosto i szybko zmniejszyć ilość kalorii miski ryżu nawet o 60% ? Jak szybko i tanio zyskać zdrowy i biały uśmiech? Naturalne Kosmetyki bez wychodzenia z kuchni! Darmowa Dieta

IzaGotuje
Delikatna potrawka z kurczaka z sosem jogurtowym 857

krótko podsmażyć. Jogurt połączyć z rosołem (bulionem lub wodą) i mąką. Wlać do mięsa i warzyw i mieszając gotować na niewielkim ogniu przez około minutę.Całość przyprawić solą i pieprzem do smaku.Podawać z ryżem, makaronem lub ziemniakami

Codzienna kuchnia niecodzienna
Robię sałatki w weekend 196

piekę w weekend tak staram się by na kolację w sobotę była sałatka. Jest to sposób na wykorzystanie warzyw, zjedzenie czegoś innego niż kanapki i zapełnienie brzucha mojego smakosza :) Ulubiona sałatka z tuńczykiem.Często jemy sałatkę z ryżu i tuńczyka. Tym razem wykorzystałam makaron conchigliette, czyli malutkie muszelki.Mmm pycha!Składniki:puszka tuńczyka w sosie własnympuszka kukurydzy1 cebula czerwona2 jajka200

NA MOIM TALERZU
gulasz z indyka z warzywami... 132

skórką, papryki i pokrojony por wszystko dusić pod przykryciem i co jakiś czas mieszając z 20 minut nie dolewać wody - warzywa puszczą swój sok i będzie sosik na koniec dodać paprykę, zioła prowansalskie i maggi najlepiej gulasz smakuje z ryżem........SMACZNEGO!!! Royal Brand - SÓL MORSKA GUERANDE: kraj pochodzenia Francja - sól z atlantyckiego wybrzeża Bretanii zielonoszare zabarwienie powodują naturalne minerały - zastosowanie

W Mojej Kuchni Lubię
Aromatyczna zupa z kaczki na rosole 162

łyżka soli 1/4 łyżeczki pieprzu 2 litry wody kadłub z kaczki bądź 2 piersi szklanka ugotowanego ryżu krem z pikantnej papryki Pulpety: ugotowane kacze mięso z rosołu 1 bułka 1 jajko 1/4 łyżeczki soli pieprz Zupa: Do garnka wlewamy wodę, dodajemy obrane warzywa i mięso. Gotujemy do momentu, w którym mięso jest miękkie. Pod koniec gotowania całość solimy i wsypujemy(...)pieprz. Cedzimy rosół przez sitko, wyjmujemy warzywa i mięso zostawiając czysty bulion. Pulpety: Studzimy mięso z rosołu po czym je bardzo drobno kroimy albo miksujemy. Bułkę moczymy w wodzie. W misce łączymy mięso, odciśniętą z wody bułkę, jajko, sól oraz pieprz. Dokładnie mieszamy. Formujemy małe pulpeciki. Na ogień wstawiamy bulion. Gdy zaczyna sie gotować wrzucamy do niego delikatnie pulpety

mecooks
Sałatka z kaszą i zieloną fasolką 131

kilka tacek, za jednym zamachem przygotujemy i kasze i fasolkę. Warto też wspomnieć, że warzywa ugotowane na parze zachowują więcej składników odżywczych, które nie są wypłukiwane wraz z wodą, w której są gotowane tradycyjnie. I na koniec ważna rzecz - nie gotujcie kaszy ani ryżu w plastikowych woreczkach! Producenci żywności, chcąc zaoszczędzić nasz czas, wychodzą nam naprzeciw i wsypują do nich(...)jęczmiennej z dzikim ryżem 1 mała czerwona cebula 1 mała czerwona papryka oliwa z oliwek sok z cytryny sól pieprz 2 łyżki posiekanej natki Wykonanie: Woreczki z kaszą i ryżem rozcinamy i do garnka wsypujemy samą kaszę. Nie ma potrzeby gotować plastiku! Ziarenka idealnie ugotują się bez woreczka. Kaszę gotujemy zgodnie z zasadą 1 miarka kaszy i 2 miarki wody

Kulinarne przygody Gatity
PROSTE WARZYWNE CURRY - finezja smaku! ACH! 357

sycące, i meeega zdrowe;-) Jednego dnia serwuję je samo, drugiego dnia z ryżem, trzeciego z kaszą, a czwartego...a czwartego jestem wdzięczna, że już się skończyło;-) Pomimo, że bardzo je lubię, pomimo iż jest pyszne - czas na inne rarytasy;-) A co! Składniki: ok 1,20 kg warzyw (u mnie 2 ziemniaki, 2 marchewki, papryka czerwona, puszka pomidorów, 6 różyczek kalafiora

Restauracyjka Literacka
"Bosacka po polsku" Nowoczesne przepisy kuchni polskiej 144

wszystkie). zupa nasza duma narodowa:  znajdziemy tutaj chłodnik jagodowy, ogórkowy i botwinkowy, krem z białych warzyw z płatkami migdałów, który robiłam i pokazywałam wczoraj - klik , pyszny krem z kurek i inne dania główne: pstrąg w maku, łosoś z miodem i lazurem, ryż pietruszkowy, sajgonki warzywne, gęś owsiana podawana z zielonymi kopytkami i czerwoną kapustą, schabowy w maślance, mini(...)jezynami, tarta makowa z bezą, ciasto buraczkowe i cała reszta Podsumowując jest to książka z której chce się zrobić wszystko, naprawdę wszystko. Ja zaczęłam od zupy z białych warzyw, ale wszystkie przepisy są bardzo ciekawe, apetyczne, kolorowe i proste do wykonania. Na pewno w najbliższym czasie mam zamówienie od mojego syna na pierogi. Książka jest bardzo ładnie wydana z pięknymi

kruche babeczki
Risotto brokułowe z mahoniowym kurczakiem 132

Prosta , pyszna potrawa , która nie wymaga zbyt wiele czasu , ani umiejętności . Polecam , tym bardziej ,że łatwo daje się modyfikować i dopasować do różnych gustów kulinarnych Składniki na 4 osoby : ryż do risotto – szklanka , może byc też zwykły kawałek świeżego brokuła 1/2 papryki , najlepiej cienkościennej , spiczastej 1 cebula 1 łodyga , selera naciowego 2 kostki rosołowe drobiowe lub rosół(...)kurczaka , odstawiamy do lodówki na godzinkę . Warzywa kroimy drobniutko .Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i podsmażamy na niej posiekaną drobniutko cebulę , paprykę , czosnek , selera naciowego oraz brokuła . Wsypujemy szklankę surowego ryżu i smażymy jeszcze chwilę . Zalewamy szklanką wina i wkładamy kostki rosołowe . Gotujemy pod przykryciem , na małym ogniu , dość często mieszając . Jak ryż , wchłonie wino , dolewamy szklankę wody, doprawiamy

Ogrodnik w podróży
Sushi 227

zalać wodą 1:1, czyli na dwie szklanki ryżu dodać 2 szklanki wody. Gotować pod przykryciem. Po zagotowaniu zmniejszyć temperaturę pod garnkiem i gotować na wolnym ogniu przez 10minut. Następnie odstawić na 20 minut. Do octu ryżowego dodać cukier i szczyptę soli - wymieszać do połączenia się składników. Taką zalewę dodać do ryżu i przemieszać, dokładnie ale delikatnie. Zalewę wlewać stopniowo(...)ostygnięcia. Przygotować warzywa: Papryki i ogórka (z ogórka wyciąć miękki środek) pokroić w cienkie paski. Awokado, łososia i paluszki surimi również pokroić w paski, mogą być troszkę grubsze.  Matę bambusową do sushi najlepiej jest zawinąć w folię spożywczą. Na matę położyć nori, chropowatą stroną do góry. Przygotować miseczkę z zimną wodą i przed każdym nabraniem ryżu w dłonie należy

W kuchni u Moniki
Warzywny starter do sosów i zup - soffrito... 106

tomato sauces, bolognese, chilli or sheperd's pie, to name just a few." Aromatyczny i pełen warzyw starter okazał się bardzo praktycznym dodatkiem do domoweg repertuaru. Bazujacy na nim najzwyklejszy sos pomidorowy jest przepyszny wymieszany z pełnoziarnistym makaronem, a także jako dodatek do ryżu i klopsików z kurczaka, czy baza do fasolki w sosie . Spokojnie zamieszka przez kilka(...)marchewki 2-3 niewielkie pietruszki 1-2 czerwone papryki, pozbawione pestek 2 cukinie 4 gałazki selera naciowego 150g pieczarek 8-10 zabków czosnku 4 łyżki oliwy Drobno posiekaj wszystkie warzywa (bez czosnku) - ręcznie: nożem, albo na tarce; w podręcznym czopperku (może nie sprostać wyzwaniu twardych marchewek i pietruszek), albo w robocie kuchennym.  W dużym garnku rozgrzej oliwę, wrzuć warzywa

Lejdi of the house
Curry rybne 166

rybny, chutney , listki mięty, przyprawę gado-gado i dusić ponownie 5 minut. Po tym czasie dodać blanszowane warzywa, mleczko kokosowe, znów dusić 5 minut. Curry przełożyć do miseczek, posypać dużą ilością grubo pokrojonej kolendry, od razu podawać z ryżem basmati. Ryż należy ugotować na sypko i podawać w osobnej misce. Ja zamianst kolendry użyłam tym razem siekanej pietruszki

Kuchnia Prezydentowej
Klopsiki drobiowe z marchewką 274

wodą aby mięso nie kleiło się do rąk. Mięsne kulki dodać do rondelka z warzywami. Przykryć pokrywką i dusić ok 15 minut. Potem dodać koperek, doprawić do smaku solą, dodać śmietankę. Mąkę ryżową ok 1 łyżeczkę wymieszać z odrobiną wody i zagęścić sos. Podawać z ryżem lub ziemniakami

Monia miesza i gotuje
Krupnik warzywny z ryżem 175

kostkę. Cebule również obieramy i kroimy w kosteczkę. Warzywa wkładamy do garnka zalewamy 2 litrami wody. Doprawiamy solą, pieprzem, liściem i zielem. Gotujemy około 20 minut. W międzyczasie obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy.  Gdy ziemniaki są prawie miękkie, dodajemy ryż, gotujemy do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Posypujemy świeżą natką pietruszki

Życie zaczyna się w kuchni
Surówka z brokułem, kalafiorem i rzodkiewkami 165

bułeczką i masłem. Brokułów wtedy jeszcze nie znałam. Dopiero dużo, dużo później dowiedziałam się, że te warzywa można jeść w postaci surowej, bez konieczności gotowania. Dla tych, którzy znają jedynie warianty gotowane, to może być prawdziwy szok Z kalafiora możemy przygotować „ryż” – jeśli jesteśmy na diecie, to świetny dodatek do mięs, zastępujący ziemniaki. Ponieważ na blogu(...)koperek, sól, pieprz i majonez lub jogurt, a równie dobrze ich połączenie Surówkę możemy zrobić w czasie duszenia/smażenia mięska, niejako przy okazji. Jeśli nie dysponujemy tarką, możemy warzywa posiekać. Ja ścieram kalafior i brokuły, ale rzodkiewkę wolę w formie posiekanej niż startej Takie moje dziwactwo. Surówka jest idealna do grilla lub ogólnie do cięższych mięs. Jeśli dbacie o figurę

Mieszam w Garnku
Sos z pomidorów,papryki i cukinii 128

prace nad nimi wrą pełną parą. Chcemy na dłużej zachować smak i aromat świeżych letnich owoców i warzyw dlatego zamykamy je w słoiku. Sos ze słodkich czerwonych pomidorów, soczystych, kolorowych papryk i cukinii będzie idealnym dodatkiem do dań z makaronu, kasz i ryżu lub po prostu do kanapek. #MyVictorinox SOS z POMIDORÓW, PAPRYKI i CUKINII Składniki: 3 cukinie 1 papryka(...)kostkę. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju smażymy papryki, dodajemy liście laurowe. Kiedy papryka będzie miękka dodajemy cukinię, a potem pomidory. Kiedy warzywa zmiękną wyjmujemy liście laurowe i całość lekko miksujemy blenderem. Doprawiamy do smaku oregano, solą i pieprzem. Gorący sos nakładamy do słoików, zakręcamy i odwracamy do góry nogami  i odstawiamy

Bon appetit mon amie
Sałatka z ryżem 79

Sałatka z ryżem i warzywami. Ma taki plus, że na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej. Bardzo prosta w wykonaniu. Ryż możemy ugotować wcześniej, dodajemy warzywa i

Apetyt na Zielone
Sałatka z ryżem 168

Sałatka z ryżem i warzywami. Ma taki plus, że na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej. Bardzo prosta w wykonaniu. Ryż możemy ugotować wcześniej, dodajemy warzywa i

Apetyt na Zielone
Gołąbki grzybowe w liściach lebiody 166

duże liście lebiody purpurowej 3/4 szkl ryżu 200 g mięsa mielonego 2 łyżki grzybów suszonych utłuczonych 1 jajko sól pieprz szczypta estragonu majeranek lubczyk na sos

Gotowanie jest łatwe
Papryka faszerowana pieczona 158

Składniki 3 szt dużej papryki 1 puszka kukurydzy 2 szklanki ugotowanego ryżu na pół twardo 250g pieczarek 1 cebula sól , pieprz do smaku masło zioła według

Eli Gotowanie
Kotleciki z mielonego z ryżem + sos grzybowy 314

Z reguły robię je przy okazji przygotowywania jakichś faszerowanych warzyw ( papryka, cukinia, gołąbki), gdy zostanie mi nadmiar farszu. Można je jednak zrobić specjalnie i podać z

Buniabaje w kuchni

Proponowane wyszukiwania