ryby - 22566 przepisów (strona:800/1505)

Twarogowa pasta kanapkowa z wędzonym łososiem i papryką 152

smaczną pastę do kanapek. Może być atrakcją śniadania lub kolacji, a podany na krakersach lub kawałkach pumpernikla  przekąską niewielkiego przyjęcia. Lubię fantazje  twarogowe, szczególnie w połączeniu z rybą - w tym przypadku wędzoną. Składniki: Twaróg około 200 g Łosoś wędzony 50 g 1/2 świeżej papryki 1 łyżka majonezu Pieprz, mielone chili. Wykonanie: Twaróg rozdrabniamy widelcem i mieszamy z pokrojonymi

Smaki Ewy
Restauracja Rybna Rodzinna – „Piekielny Hotel” w Otominie 145

karcie wśród dań głównych. W sumie było nieźle – Restauracja Rybna w Otominie ma potencjał i widać, że się tam starają. Jedzenie podają świeżo przygotowane i dbają o wybór ryb. Pewnie tam kiedyś wrócimy. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Puree ziemniaczano – groszkowe 142

Wykonanie: Groszek konserwowy miksujemy i przekładamy do ugotowanych ziemniaków. Dodajemy masło 1 -2 łyżki. Przyprawiamy solą i chili. Wyrabiamy tłuczkiem na jednolitą masę. Podajemy jako dodatek do mięsa lub ryby. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Restauracja na Zamku w Gniewie – w Hotelu Rycerskim 188

maślakach ( dla mnie były zdecydowanie zbyt „różowe”, zważywszy iż wieprzowina nigdy nie powinna po obróbce mieć takiego koloru ). Do tych dań dodatki dobrane zostały doskonale – gotowane chrupiące szparagi do ryby, pieczony seler do wołowych polików. Jedzenie zgodnie oceniliśmy bardzo wysoko. Na pewno wybierzemy się tu na kolejną degustację. Nieco gorzej wypadła obsługa, przy której odnosiliśmy wrażenie, że moglibyśmy sobie

Smaki Ewy
Sum europejski po indyjsku 141

Szybko, smacznie z nutką magi i czarów. Oto on sum europejski na sposób indyjski, pyszny, zdrowy i pożywny. Tutaj podałam z frytkami z batatów, słodkimi i

Moje Małe Czarowanie
kuru cacık - turecka przystawka z ogórkiem 192

Okres grillowania, to nie tylko mięsa, ryb i innych potraw opiekanych na ruszcie. To także czas wspaniałych, pachnących sałatek, surówek i przystawek. Tym razem proponujemy Wam jedną z wersji popularnie zwanych w Polsce "tzatzik'ów". Ta turecka wersja nada świeżości podawanym przez Was daniom i doskonale komponuje się z grillowanymi potrawami. Bardzo prosta do wykoniania, ale magicznie skuteczna. Składniki

zobacz ich smak
Bakłażany alla parmigiana wg Jamiego Olivera 176

przy smażeniu tradycyjnym.  To klasyczny przepis na bakłażany  z  północnych Włoch. Możemy tak upieczone warzywa zjadać jako samodzielne danie, stanowią też znakomity dodatek do mięs i ryb. Smaczne na ciepło i na zimno. wg przepisu z  tej  strony Składniki 500 g  - 2 bakłażany oliwa z oliwek 1 cebula, obrana i drobno posiekana

Stare Gary
Sos tatarski z kaparami 229

Pyszny i niezastąpiony sos tatarski z kaparami. Idealnie komponuje się z różnego rodzaju mięsami i daniami z grilla, którym nadaje oryginalnego smaku. Pasuje również do jajek, ryb lub kanapek. Polecam Składniki: 100 g korniszonów 30 g kaparów 5 łyżek majonezu 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta cukru sól pieprz

Oryginalny smak
Bób z cukinią 104

samą patelnię wrzucamy bób, smażymy przez minutę, a następnie dodajemy do cukinii, mieszamy i od razu podajemy  jako dodatek do dań z drobiu lub ryb

Miód i pieprz
Jak Ugotować Dziki Ryż? (Owies Wodny) 181

białka, i o wiele mniej węglowodanów, posiada niski indeks glikemiczny, a 100 g ugotowanego ryżu to zaledwie 137 kcal. Jest niezwykle dekoracyjny. Pasuje zarówno do dań egzotycznych, owoców morza, ryb, a także dziczyzny. Ze względu na dość wysoką cenę nazywany jest kawiorem wśród ryżu oraz dlatego, że świetnie komponuje się z wykwintnymi daniami, ze składników wymienionych powyżej. JAK UGOTOWAĆ

Blondynka Gotuje
Sos do mięs z grilla z czerwonego wina i truskawek 154

gotować jeszcze przez 25 minut. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić i całość przy pomocy blendera dokładnie rozmieszać do uzyskania jednolitej konsystencji sosu. Ten sos doskonale pasuje do wołowiny, ryb i drobiu.       Sos do mięs z grilla z czerwonego wina i truskawek is a post from: naRuszcie.pl The post Sos do mięs z grilla z czerwonego wina

naRuszcie
Surówka z młodej kapusty 392

najlepszych dodatków do wiosennych i letnich obiadów. Jest niezastąpioną częścią wszystkich zestawów sałatkowych. Ma świeży, doskonały smak, a do tego jest bogatym źródłem witamin. Latem we wszystkich smażalniach towarzyszy rybom, ale nic nie stoi na przeszkodzie (a nawet wskazane jest) żeby podawać ją także do mięs na grillu lub pieczonych. Może mieć wiele wariantów. Dzisiaj przedstawiam Wam lekką wersję

Pełny talerz
Pulpeciki z indyka pieczone z jabłkiem do piwa Witbier 181

Przystawka do piwa Witbier, króre serwowane jest temperaturze 6 C.  Podawany z ziołowymi i cytrynowymi sosami, chudymi rybami, dróbiem, sałatki z dodatkiem ziół i białego mięsa. Dominujące nuty to ziołowa (kolendra) i cytrusowa (skórka pomarańczowa). Smak  kwaśno-cierpki.  Do niego przygotowałam pieczone pulpeciki z jabłkiem, polskim miodem akacjowym i serem bursztyn lub rubin.  Składniki

AZgotuj!