ryby - 22566 przepisów (strona:747/1505)

Śledzie w musztardzie, z zielonym pieprzem, w oleju 223

sosie cytrynowym - Śledzie w sosie pomidorowymi suszonymi pomidorami - Śledzie pod pierzynką zwarzyw   A może jakąś sałatkę śledziową....? Te i inne propozycje na śledzie znajdziecie z zakładce MENU: RYBY,ŚLEDZIE...   Jest w czym wybierać. Życzę SMACZNEGO! Krys   Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Śledzie z jajkiem w śmietanie 179

było już spróbować tych pysznych śledzi     Wspaniały kolejny przepis na   śledzie, który polecam i życzę SMACZNEGO! Krys   Na inne, również smaczne śledzie zapraszam do MENU: RYBY,ŚLEDZIE...   D ziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Śledzie po wiejsku 206

Może się skusicie na śledzie po wiejsku i zrobicie na zakończenie karnawału. Serdecznie polecam i życzę SMACZNEGO! Krys   Na inne, również smaczne śledzie zapraszam do MENU: RYBY,ŚLEDZIE...   D ziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Niedziela w (nowej, ciasnej ale własnej) kuchni 174

mniejszych) wykorzystałam: 1 cukinia, ok. 300 g starta na tarce 2 jajka 1,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 300 g pstrąga lub innej ryby pokrojonej na kawałki 250 g sera mozzarella sól, gałka muszkatołowa i pieprz cytrynowy do smaku Mieszamy wszystkie suche składniki z cukinią i pstrągiem, doprawiamy do smaku, a następnie dodajemy

Kucharzyca
kotlet z cukini i pieczarek 122

Jako osoba jadająca tylko ryby

Ugotujmy Coś
Jeżeli musztarda wydawała Ci się banalnym składnikiem, teraz spojrzysz na nią inaczej 242

majonezem musztarda może być dodawana do np. świątecznych sałatek ze śledziem i jabłkiem, sałatek warstwowych, a w połączeniu z miodem i sokiem z cytryny tworzyć smaczną marynatę także do ryb (np. łososia czy pstrąga). Z kolei w musztardzie z dodatkiem chrzanu możesz przygotować ogórki kiszone! Jeśli u Ciebie musztarda najczęściej gości tylko na kanapkach lub jako dodatek do mięs

Codogara
Kurczak w sosie pomidorowym z kurkumą i cukinią! 229

powiedziała, że trochę mdłe, dlatego cukinię zawsze łączy się z wyrazistymi smakami, i dość mocnymi przyprawami. Cukinia lubi się z mięsem wszelakim od białego do czerwonego, lubi też ryby, gulasze, nadaje się do zapiekania. W tej formie ostatnio mogliście przeczytać na blogu wpis cieszący się ogromnym powodzeniem - Zapiekane cukinie  , czy też Grecką Tartę Dionizosa z cukinią w roli

SMYKWKUCHNI
Sałatka z cukinii Siostry Anastazji 460

Idealnie pasuje do dań głównych, do mięsa czy ryb. Kolorowa i bardzo smaczna. Warto samemu ją przygotować- satysfakcja gwarantowana :) Zapraszam! Sałatka z cukinii kolorowa Składniki: 1 kg cukinii 1/2 kg kolorowej papryki 1/2 kg zielonych ogórków 5 średniej wielkości cebuli 1 marchewka 1-2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki oliwa zalewa: 1 szklanka octu 10 % 1 szklanka cukru

Tagebuch po polsku
Dorsz w świeżych pomidorach z kaparami 224

dorsza myjemy i osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Pomidory sparzamy pod wrzątkiem i zdejmujemy skórę. Cebulę siekamy i podsmażamy na maśle. Do cebuli dodajemy pomidory, chwilę przesmażamy, następnie dodajemy rybę i zalewamy odrobiną wody. Dodajemy ziele angielskie i listki laurowe. Dusimy około 20 minut. Na sam koniec doprawiamy i dodajemy kapary odciśnięte z zalewy solnej.  Potrawa jest gotowa

Bon Appetit Małgorzaty
Grillowane szparagi z pomidorkami koktajlowymi i fetą 169

jednakowej grubości. Dzięki temu wszystkie upieką się jednakowo. Grillowane szparagi mogą być świetną przekąską, idealnie się sprawdzą na letnią kolację, ale również jako dodatek do dań obiadowych z mięsem, rybą lub dań w wersji wege, którą Wam gorąco polecam (np. z „ Młodymi ziemniaczkami z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem ” i „ Sałatką z rukolą, rodzynkami i płatkami migdałowymi(...)miękkie, ale wciąż chrupiące (jeśli przetrzymacie dłużej, staną się zdrewniałe) . Grillowane szparagi z pomidorkami posypać pokruszoną fetą. 50 g pokruszonej fety Podawać jako dodatek do dań obiadowych z mięsem, rybą lub dań w wersji wege (które polecam), czyli z „ Młodymi ziemniaczkami z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem ” oraz „ Sałatką z rukolą, rodzynkami i płatkami migdałowymi „ źródło

Moja Delicja
Orzechy w codziennej diecie 273

Omega-3. Już trzy-cztery świeże orzechy włoskie wystarczą, by pokryć dzienne zapotrzebowanie na te niezwykle korzystne dla naszego układu krwionośnego tłuszcze. Jeśli zatem w Twojej codziennej diecie brakuje ryb morskich, do pewnego stopnia ich miejsce mogą zastąpić orzechy włoskie lub inne lubisz lubiane przez Ciebie ich odmiany – orzechy laskowe, migdały, pistacje itp. Które orzechy są najzdrowsze? Współcześnie

Kuchcik gotuje
“Lunch w Paryżu” – recenzja 129

czyli osobą, która ma dar czynienia każdej trudnej jak ta sytuacji łatwiejszą, ale z drugiej zna się wyłącznie na literaturze i innych niepraktycznych rzeczach, a musi nauczyć się sprawiać ryby, żyć na obczyźnie i w ogóle żyć po swojemu bez mamy. Właśnie o tym jest ta książka. O uczeniu się życia i o tym, że trzeba zejść z góry

Ugotowane pozamiatane
Grecka sałatka z cukinii 228

pomidorkami. Wstawiamy sałatkę do schłodzenia na 2-3 godziny do lodówki. Smaki rozwiną się i połączą. Pyszna jest sama, na lunch czy kolację. Pasuje do białego mięsa i ryb. Przyjemnie ożywi i uzupełni dania z grilla – skrzydełka, tłustą karkówkę czy żeberka. SKŁADNIKI 500g cukinii 60g pokruszonego sera feta garść pomidorków koktajlowych 10-12 czarnych oliwek bez pestek 1 łyżeczka

Karo in the Kitchen
Zielony placek a’la pizza 361

smaczne danie. Idealnie sprawdzi się w roli obiadu lub kolacji. Można użyć różnych dodatków, wedle uznania. Ważne, by mogły się piec razem z ciastem przez 40 minut. Jeśli użyjemy ryby, warto ciasto przykryć, np. folią aluminiową, aby mięso nie wyschło. {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Zielony placek a'la pizza","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished

Kucharzyca
Sum pieczony z suszonymi pomidorami 212

600g. fileta suma (ze skórą) 1 cytryna 3-4 suszone pomidory 2 łyżki kaparów 3-4 łyżki oliwy z oliwek pieprz kolorowy Rybę podzielić na porcje i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.  Skropić sokiem z cytryny i polać delikatnie oliwą. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.  Posypać kaparami i posiekanymi pomidorami. Szczelnie przykryć i odstawić na ok. 2 godz. Piec

Lubię to gotuję