Dziś przedstawiam przepis na rewelacyjny dodatek do każdego dania głównego. Kremowe i puszyste puree ziemniaczane z dodatkiem mascarpone, masła, śmietanki i parmezanu świetnie komponuje się z mięsami i rybami. Przyznam, że jest to jedno z najlepszych puree jakie jadłam do tej pory. Polecam jako pyszną alternatywę dla tradycyjnych tłuczonych ziemniaków, zapraszam! Scroll down for recipe in English Puree ziemniaczane
karmelowyTaki sos nadaje się jako dodatek do ryb, mięs lub tak jak ja dodatek do pierogów, kluseczek itp. Na patelni roztopić masło, szalotki obrać,drobno posiekać i wrzucić na patelnię. Smażyć aż cebulka zmięknie, dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć chwilkę, aż pieczarki puszczą sok. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wlać wino, smażyć chwilę. Wino musi wyparować. Następnie
Kuchnia Pokoleńbliższe, tak więc placuszki jadam teraz albo z mieszanką sałat z jogurtem bądź śmietaną, bądź z dodatkiem sosu grzybowego. Są też bardzo delikatnym i pysznym rozwiązaniem do pieczonych ryb. Placuszki ziemniaczane można robić na wiele różnych sposobów, ja dzisiaj zdradzę Wam dwie wersje. Tą na słodko i tą wytrawną. Placki z "wczorajszych" ziemniaków przypadną też Waszym pociechom, nasza chrześnica
SMYKWKUCHNIzrezygnować możemy zdecydować się na dietę tylko 5 razy w tygodniu. Wśród wielu zestawów z całą pewnością znajdziemy ten, który będzie nam najbardziej odpowiadał smakowo np. jeśli nie lubimy ryb, to nie będziemy mieli ich w naszym zestawie. A jaka jest cena diety pudełkowej Obecnie jesteśmy w stanie znaleźć dietę pudełkową dopasowaną do naszego domowego budżetu. Na pierwszy rzut
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tajlandia stoi owocami morza, na kolorowych i zatłoczonych targach można kupić najwspanialsze okazy krewetek, kalmarów i cudownych okazów ryb, najczęściej łączy je się z ostrymi pastami aby podkreślić ich kruchość i delikatność. W Tajlandii popularne są pływające targi, łodzie ściśnięte, burta przy burcie, a kupić można na nich na prawdę wszystko- od żywych kur, owoce, warzywa, ubrania
Kuchnia bezglutenowa Loliblogowania i pysznych propozycji dla Was. Dzisiaj chciałam Wam zdradzić trzy przepisy na pyszne surówki do obiadu. Są to proste propozycje, bardzo smaczne pasujące do wielu mięs czy ryb. Surówki do obiadu powinny charakteryzować się sporą ilością świeżych warzyw czy owoców, być uzupełnieniem posiłku w witaminy i błonnik. Często do surówek dodaje też ziarna aby przemycić odrobinę zdrowych tłuszczy
SMYKWKUCHNIBłyskawiczny przepis na rybę podaną na szpinaku z serem pleśniowym i mozzarellą. Smacznego! Składniki : * 300g surowego łososia * 200g mrożonego szpinaku * 50g gorgonzoli * 100g sera mozzarella * sól, pieprz * sok z cytryny * plaster cytryny do dekoracji Przygotowanie : Łos os ia przyprawić, polać soki em z cytryny i usmażyć na oliwie. Zdjąć z patelni, do d ać szpinak
Magiczne Życie Martytruskawkami. Edyta Guhl. Moje normalne śniadanie jest raczej minimalistyczne- kubek czarnej kawy wypity najchętniej przed komputerem. Nie bez powodu nazywam sama siebie kawowym yunkie. Potrafię zrezygnować z mięsa, ryb, alkoholu, czasami nawet ciasta, ale nie z kawy. Nie wiem jak Wy, ale ja jestem uzależniona od kofeiny. I nawet fakt, ze dostaję od niej silnej migreny, nie pozwala
dolcevitainmykitchenSałatki na obiad to zdecydowanie moje ulubione dania w styczniu. Przyrządzam je szybko z dużą ilością zielonej sałaty, warzyw lub rybą jak sałatka z łososiem. Do sałatki można użyć smażonego łososia. Podobną sałatkę robię z wędzonym łososiem . Do tej ugotowałam równieć jajko w koszulce czyli jajko poszetowe. Jestem zwolenniczką jajka na miękko ale jajko poszetowe lubię jeszcze bardziej. Kiedy
codojedzeniajestem wielkim fanem ryb, ale lubię rybki w puszce np. sardynki. I uwielbiam pasty rybne typu awanturka . Dziś na śniadanie będzie wersja z jajkiem i bez pieczywa. Składniki na 2 osoby: puszka sardynek razem z olejem 2 jajka ugotowane na twardo pół małej cebuli czerwonej pokrojonej w kostkę 2 łyżki jogurtu greckiego natka pietruszki do dekoracji
Ugotowane pozamiataneŚniadaniowe pasty mają to do siebie, że zawsze są szybkie w przygotowaniu. Bardzo lubię te na bazie twarogu gdyż do niego pasują zarówno ryby jak i warzywa i owoce. Dziś pachnąca latem pasta z suszonymi pomidorami, które uwielbiam. dodatek marynowanego czosnku nadał ostrzejszego wyrazu, a całość skomponowała się idealnie. Pasta twarogowa z suszonymi pomidorami i czosnkiem Składniki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiplasterki cytryny. Kawałki łososia układać na cytrynie, a na nich położyć cebulę wymieszaną z porem. Folię szczelnie zawinąć. Piec ok. 20 minut w temperaturze 200°C. W czasie kiedy ryba się piecze, przygotować sos. Jogurt wymieszać z wyciśniętym ząbkiem czosnku, solą, pieprzem i tymiankiem. Upieczonego łososia wyłożyć na talerze, posypać kaparami i podawać z sosem czosnkowym
Bulliowtedy po wypiciu już nie dolewamy . Na koniec dodajemy odcedzoną i przepłukana z zalewy , fasolkę czarne oczko . Podgrzewamy jeszcze około 5 minut , dosalamy i doprawiamy pieprzem . Podajemy do mięs , ryb itp Smacznego ! Post Kasza „czarne oczko” do obiadu pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyPOLSKA według Pawła Małeckiego. Słodka Postanowiłam w zestawieniu uwzględnić obie książki wydane przez Lidl Polska. Dlaczego ? Jeśli macie choć jedną z książek: Okrasa kontra Pascal, Cukiernia Lidla czy też Ryby są super, to znacie odpowiedź. Książki są cudnie wydane ! Nie mogłam się ich doczekać. Inspirujące potrawy – zarówno słodkie jak i słone, piękne fotografie, łatwo dostępne składniki
Moja pasja smakusolą oraz pieprzem. Z łososia ściągnąć skórę, wymyć i pokroić na 4 porcje, a następnie zalać marynatą, wymieszać i odłożyć na 30 minut (w międzyczasie kilkakrotnie polewając wierzch marynatą). Rybę (wraz z marynatą) przełożyć do naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia/folią i piec 15 minut w 200 stopniach. Przed podaniem skropić sokiem z pomarańczy. Smacznego
Kraina Miodem Płynąca