ryby - 22566 przepisów (strona:643/1505)

Francuskie świderki z serem 174

Dziś Popielec, ja oczywiście zapomniałam kupić ryb na obiad, więc trzeba było wymyślić coś na szybko. W lodówce miałam ciasto francuskie, ser żółty, ketchup itp. Postanowiłam to połączyć w jedno i zrobić świderki z ciasta francuskiego z sosem pomidorowym, z czosnkiem i ziołami prowansalskimi oraz wędzonym żółtym serem. Nie jest to co prawda danie główne do najedzenia, ale fajna

Waniliowe Improwizacje
Kopenhaga 107

widzieliśmy w Torvehallerne to male dzieła sztuki. Sami poptarzcie: Zjecie je z najprzeróżniejszymi dodatkami – od tak klasycznych jak jajko i krewetki, pasztet i szynka (tak razem, mięso 2) , ryby (śledzie, łosoś wędzony), ale też np z ziemniakami. My nasze zjedliśmy w Krystal Sandwich przy Krystalgade 5. Obiad Tu zaczęło być problematycznie. Nie chcieliśmy wydać fortuny, ale jednocześnie zjeść

Szybko Tanio Smacznie
Smaki Dominikany, czyli co jeść w Raju 94

smakuje bardzo dobrze. Wegetarianie z powodzeniem docenią smak ryżu i fasolki, jeżeli dodamy jeszcze świeże warzywa to genialna potrawa. Z czego jeszcze słynie Dominikana oczywiście z rumu, owoców morza, ryb, ale o tym nie będę wam dzisiaj opowiadać Ja jadłam zarówno w hotelu, gdzie było wszystko, jak również na zewnątrz i jest to jedna z lepszych kuchni na świecie

Apetyt na Zielone
Menu na tydzień: 5 obiadów z 4 składników lub mniej 115

kurczak adobo to najlepszy kurczak z patelni ever. Spróbujcie sami! Zobacz przepis Środa: Pieczony łosoś w glazurze Pieczony łosoś to rzecz prosta jak bułka z masłem. Wystarczy kawałek ryby, musztarda, miód i brokuł i danie gotowe. Przepis będzie dostępny w środę rano Czwartek: Kremowa fasolowa Energetyczna bomba do zrobienia w 15 minut. Elegancka, aksamitna zupa, na którą składa się

Niedzielny kucharz
RYŻ SMAŻONY Z SOCZEWICĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 169

sposób ryż, najczęściej podaję z plastrem grillowanego sera halloumi lub tofu.  Można posypać pokruszoną fetą lub podać jako dodatek do grillowanych, smażonych czy pieczonych mięs i ryb.  Warto do tej potrawy ugotować wcześniej ryż lub - jeszcze lepiej - wykorzystać ten pozostały z obiadu.  SKŁADNIKI / 2 PORCJE 1/2 puszki ugotowanej soczewicy, można dać więcej / użyłam takiej 1 szklanka

cool and minty
Przechowywanie produktów spożywczych 152

Dolne półki zarezerwuj na mięso Najzimniejszym miejscem w lodówce jest dolna półka. Temperatura w tym miejscu dochodzi do maksymalnie 2 stopni Celsjusza. Układamy na niej surowe mięso, ryby oraz owoce morza.  A co z drzwiami? Temperatura panująca w półkach na drzwiach lodówki wynosi około 10 stopni Celsjusza. Jest to jednak miejsce, w którym jest

Zdrowie i pysznie na talerzu