ryby - 22566 przepisów (strona:645/1505)

Salsa arbuzowa 75

mięty. Salsa arbuzowa, to smak gorącego lata i zapach wakacji. Arbuz, zazwyczaj spożywamy jako deser, a dziś proponuję go w wersji na ostro jako dodatek do dania głównego lub ryby z grilla. Słodycz arbuza została przełamana ostrością papryczki chilli, a całości dopełniają, cebula, seler naciowy i pomidory. Salasa najlepiej smakuje w upalne dni i z daniami z grilla. Print

SprawdzonaKuchnia.pl
Sałatka z rukolą i pomidorkami 76

jest octem balsamicznym i oliwą z oliwek, która powinna być bardzo dobrej jakości. Dla kontrastu dodałam prażone pestki dyni, które bardzo przyjemnie chrupią 😉 Sałatka pasuje do dań głównych, mięs, ryb lub jako lekki lunch ze świeżym chrupiącym pieczywem. Polecam! Print Sałatka z rukolą i pomidorkami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Lekka i bardzo smaczna

SprawdzonaKuchnia.pl
Hummus 81

znajdziecie tutaj , warto przygotować słoiczek i przechowywać go w lodówce. Kolejnym dodatkiem jest sok z cytryny , czosnek i kilku aromatycznych przypraw. Pasta hummus to wspaniały dodatek do dań głównych ryb, mięs oraz warzyw . Do hummusu koniecznie podajcie dobre pieczywo lub chlebek naan , pitę , nachosy, czy chrupiącą bagietkę. Hummusu nie róbcie zbyt dużo, ponieważ nie można go zbyt długo przechowywać

SprawdzonaKuchnia.pl
Terrina z twarożku i łososia 70

foli spożywczej, wysmarować ją olejem. Na przygotowaną folię ułożyć płaty łososia, powinny delikatnie zachodzić na siebie. Folię z łososiem przenieść do ceramicznego naczynia (kształt dowolny) folię z rybą dopasować do jego kształtu. Na tak przygotowane dno z łososia wyłożyć twarożek, całość wygładzić łyżką, brzegi łososia zawinąć do środka, przykryć folią i docisnąć dość mocno, ale z umiarem, żeby

SprawdzonaKuchnia.pl
Naan-chlebek indyjski 91

wypiekane są w piecu tandoor, trudno o taki piec w domu, ale możemy zrobić to w piekarniku lub na suchej patelni. Chlebek jest idealny do różnego rodzaju dipów, sosów, ryb, szczególnie polecam z soczewicą w mleku kokosowym. Chlebek jak już wspomniałam, można wzbogacić, dodając do niego czosnek, cebulę, czarnuszkę, sezam i zioła. Zaraz po upieczeniu należy posmarować masłem

SprawdzonaKuchnia.pl
Spring rolls z łososiem 104

ważne są bez glutenu. Polecam! Print Spring rolls z łososiem .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Bardzo, bardzo dobre rollsy. Course Obiad Cuisine International Keyword ryba Prep Time 40 minutes Cook Time 20 minutes Total Time 1 hour Servings 4 Author Anna Ingredients 300 g łososia 1 duża marchew kiełki lucerny lub inne ulubione rukola

SprawdzonaKuchnia.pl
Buraczki zasmażane 76

Czas czytania: 2 min Buraczki zasmażane, to tradycyjny Polski dodatek podawany do dania głównego. Podajemy je do pieczonych mięs, pasztetów, ryb, wędlin i serów. Dziś buraczki zasmażane z cebulą duszoną w czerwonym winie. Cebula przygotowana w sosie winnym daje delikatnie słodki smak i wspaniały winny aromat. Dla zakwaszenia buraczków dodałam jabłko, kwaśną Szarą Renetę. Buraczki zasmażane podajemy na ciepło

SprawdzonaKuchnia.pl
Kiszone pomidory 64

słońcu. Po tym czasie słoiki odstawić w chłodne i ciemne miejsce. 🍲 Propozycje wykorzystania Do czego można wykorzystać kiszone pomidory ? Na przykład do przygotowania sosów, które można zaserwować z rybami, daniami wegetariańskimi, czy mięsnymi. Wspaniale smakują jako dodatek do past kanapkowych i pasztetów . Szczególnie polecam kwaśną zupę pomidorową. Zupa z kiszonych pomidorów przypadnie do gustu amatorom kwaśnych zup takich

SprawdzonaKuchnia.pl
Sałatka ze szpinakiem 83

przekonana, że zakochacie się w tej sałatce ze szpinakiem, bo naprawdę jest tego warta! Sałatkę ze szpinakiem podać można jako przystawkę do obiadu lub lekki lunch , świetnie pasuje do ryby, mięs i grillowanych warzyw. Zapraszam serdecznie, częstujcie się i rozkoszujcie jej smakiem. Print Sałatka ze szpinakiem .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Wspaniała zdrowa

SprawdzonaKuchnia.pl
Hummus zielony 97

cukrzycowej, spożywanie dużej ilości ciecierzycy zmniejsza ryzyko zachorowania na tę najgroźniejszą chorobę cywilizacyjną. Z czym podać hummus zielony? Można podać go ze wszystkim i do wszystkiego na przykład do ryb, mięs, warzyw i różnego rodzaju pieczywa, wspaniale smakuje podany z chlebkiem typu pita, grzankami czy włoskimi grissini. Smacznego! Print Hummus zielony .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full

SprawdzonaKuchnia.pl
Terrina zielona z jajkiem i szparagami 154

jest dietetyczna, zdrowa ale przede wszystkim przepyszna. Robi się ją szybko, a zajadać można na śniadanie, kolację czy lunch do pracy. Mamy tutaj i warzywa, i jajka i rybę i nabiał. Czyli to wszystko co potrzebujemy w naszym dziennym jadłospisie. Czyż nie wygląda ona pięknie, można ją jeść oczami :-) 12 szparagów zielonych cienkich 120 g serka śmietankowego puszystego

wesoła kuchnia
Sałatka obiadowa/grillowa 102

Sałatka obiadowa/grillowa Doskonała i prosta propozycja na pyszny dodatek do obiadu lub grilla. Ta soczysta i aromatyczna sałatka świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs, ryb oraz warzyw. Polecam!     Składniki: 1 główka sałaty lodowej 1 pęczek rzodkiewek 2-3 ogórki małosolne lub kiszone pół pęczka koperku 2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 ząbek czosnku

Blog z Apetytem
Tabbouleh z cukinią i morelami / Tabbouleh with zucchini and apricots 98

Scroll down for recipe in English. Dzisiaj tabbouleh, którego ja jadam właściwie nie jako dodatek do mięsa czy ryby, a jako danie główne ;) Jako, że jesteśmy u progu lata, kuskus połączyłam z morelami i cukinią. No i odbiegłam też znacząco od tradycyjnego tabbouleh, ponieważ u mnie zamiast natki pietruszki wystąpili lubczyk, tymianek i rozmaryn :) Składniki: (2 porcje

Delicious Place
Łosoś z maślanym sosem cytrynowym i szparagami 106

Łosoś to szlachetna i jakże smaczna ryba, z której można przygotować pyszny obiad w 20 minut. Tak, tylko tyle czasu potrzeba, aby na talerzu znalazło się wspaniałe danie! Delikatny łosoś nie wymaga wielkiego kunsztu od kucharza, ani wyszukanych dodatków, bowiem sam w sobie, wprost z […] Artykuł Łosoś z maślanym sosem cytrynowym i szparagami pochodzi z serwisu Wędr

Wędrówki po kuchni