Jaka ryba zamiast karpia?" W ostatnich dniach dostałam kilka takich wiadomości. Wiem, że jest wiele osób, które nie przepadają za karpiem, wiele w tym ja, z powodu miejsca zamieszkania nie mają do niego dostępu. I co wtedy? Poni ż ej przygotowałam spis kilkunastu przepisów na rybne dania lub przekąski z wykorzystaniem łososia, tuńczyka, dorsza lub dorady. Znajdziecie również kilka
La grande e la piccola cuocapieprzem. Prużymy aż wszystko zmięknie. Następnie dodajemy paprykę konserwową i przecier, cukier i ocet. Mieszamy i chwilkę gotujemy na małym ogniu. Warzywa studzimy, następnie dodajemy śledzie i mieszamy. Rybę z warzywami nakładamy do słoików i odkładamy w chłodne miejsce. Najsmaczniejsze są po tygodniu a przechowujemy do momentu aż zjemy
Kulinarne Fantazje MarioliSurówka z cukinii i selera naciowego pasuje zarówno do dań mięsnych, jak i ryb, a najlepiej smakuje samodzielnie z kromką chrupiącego pieczywa. Surówka jest soczysta i pełna smaku, a do tego dobrze wygląda. Surówka z cukinii i selera naciowego nie dość, że świetnie smakuje to jeszcze bardzo łatwo ją zrobić. Pięknie wygląda nawet po dłuższym przebywaniu w temperaturze pokojowej
Kuchcik gotujeNieziemski przepis! Ryba po japońsku to danie, które musisz zrobić. Prosta do zrobienia, niezwykle pyszna oraz super uniwersalna. Zrobisz ją wyłącznie ze składników, które z łatwością kupisz w każdym sklepie. - super pomysł na rybę na Święta - niesamowity smak z kilku składników - można ją podać zarówno na ciepło, jak i na zimno
AniaGotuje.plstole, czyli śledź. U nas na Boże Narodzenie śledź występuje w różnych postaciach i smakach, bo bardzo go lubimy. Tym razem jest to śledź z żurawiną. Lekko słonawa ryba przykryta kołderką z cebuli i żurawiny uduszonych w soku pomarańczy będzie idealnym daniem na wigilijny stół. Na blogu znajdziecie też inne pyszne przepisy na śledzie: Prawdziwy matias z cebulą, jabłkiem
Kulinarne przygody Gatitybardzo prosty przepis na klasyczną surówkę z kiszonej kapusty Smaczna …łatwa …błyskawiczna do przygotowania …a do do tego pełna wartościowych witamin! Pasuje do pieczonych mięs lub ryb, kotletów, gulaszy, krokietów oraz klusek (np. pyz, klusek śląskich). Inne surówki… ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska surówka z białej kapusty Składniki
Kulinarny S.O.S.bardzo prosty przepis na klasyczną surówkę z kiszonej kapusty Smaczna …łatwa …błyskawiczna do przygotowania …a do do tego pełna wartościowych witamin! Pasuje do pieczonych mięs lub ryb, kotletów, gulaszy, krokietów oraz klusek (np. pyz, klusek śląskich). Inne surówki… ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska surówka z białej kapusty Składniki
Kulinarne S.O.S.Jest też tania, a po zrobieniu może poleżeć w lodówce kilka dni. Także jest świetnym dodatkiem do drugiego dania, pasuje zarówno do mięs pieczonych czy smażonych, jak i do ryb. Moja propozycja na obiad to właśnie smażone filety rybne z surówką z kiszonej kapusty i z dodatkiem duszonych (tłuczonych) ziemniaków. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300g kiszonej kapusty
Danka PichciZazwyczaj ryby przygotowuję na piątkowy obiad. Przeważnie są to filety z dorsza lub morszczuka, a tym razem postanowiłam zrobić łososia. Przygotowałam go w słodko-kwaśnym sosie teriyaki. Podałam go z warzywami z patelni, ale dodatki można zmieniać według własnego uznania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 g filetu z łososia 1 łyżka ziaren sezamu Sos: 3/4 szklanki wody
Danka Pichci