Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dzisiejsze danie kierowane jest do miłośników lubiących owoce morza, a mianowicie krewetek. Podałam je na mieszance sałat z
Marta GotujeSkładniki: makrela wędzona 2 sztuki, kurki marynowane 1/2 szklanki, majonez 3 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, szczypiorek 1 pęczek z makreli dokładnie usunąć wszystkie ości
W Mojej Kuchni Lubięrozsypuje się na talerzu. Nic nie zakłóca tej symfonii smaków. Odmiana nr 2, czyli panna kapusta z panem boczkiem wylegują się w pysznym wywarze i czują się tam jak ryba w wodzie. Druga, równie smaczna strona medalu też zasługuje na nasze pochwały. Trzeba przyznać, że bardzo szybko widać było dno talerza. W sumie... dno garnka też ujrzałyśmy całkiem prędko
Wypisz Wymalujcholery - od rana go słyszę". Czujemy jak cudowny aromat roznosi się po domu i nie tłumią go tym razem inne zapachy - a to sałatka, a to kapusta, a to ryba... Smak też jest inny. Jeszcze bardziej magiczny. Chyba głównie dlatego, że jest to czas, kiedy na makowca "mamy miejsce". :) A teraz, popijając migdałową kawę <kliknij> , (swoją drogą niesamowicie
Wypisz WymalujLekka modyfikacja przepisu ,, Halibut aromatyzowany natką , ,.Zmiana jednego składnika , a smak zupełnie inny. Prosty w przygotowaniu. Podałam z domowymi frytkami robionymi bez tłuszczu ( w zasadzie z
Buniabaje w kuchnitogo co aktualnie mamy pod ręką i bezkarnie używać swojej wyobraźni kulinarnej. Ja jestem fanką kuchni indyjskiej, i tajskiej, reszta gawiedzi stawia na chińszczyznę. Czy to będzie mięso, ryba, czy danie... Przepis na dobrą chińszczyznę, i tyle w temacie… is a post from: NIE BO PIEKŁO
Nie Bo PiekłoIdealny pomysł na lekką przystawkę :) Przepis na łososia znalazłam na stronie Kuchnia Azjatycka . Składniki (dla 3-4 osób): 3 dzwonki z łososia Marynata: 2 łodygi trawy
Tajskie smakiŚledzie w śmietanie ... obok jajek sadzonych, naleśników i pyrów w mundurkach z gzikiem (babcia. która rządziła w kuchni pochodziła z wielkopolski) były typowym "piątkowym" obiadem
Walijskie PichcenieSmacznie, zdrowo, niskokalorycznie... :-) dla większości z nas (przynajmniej dla tej babskiej części) to bardzo ważne, aby właśnie takie cechy zawierał posiłek... Łosoś to tak szlachetna
Walijskie PichcenieŚledź w zalewie pomidorowej o lekko słodko-pikantnym smaku to bardzo smaczna przekąska i w dodatku szybka do zrobienia. Fajny pomysł na imprezę rodzinną, na
Walijskie PichcenieTuńczyk z puszki sam w sobie ma, jak ja to określam - tępy smak :-) i nie ukrywam, że chociaż jest zdrowy i niskokaloryczny - nie mogłabym jeść go
Walijskie Pichcenienaprawdę do risotto możemy dorzucać wszystko co mamy pod ręką, bądź co lubimy... Może być z mięskiem, z rybą, z warzywami, wędliną. Warunkiem dobrego risotto jest odpowiedni gatunek ryżu, przeznaczonego typowo do tej potrawy. Ja używam ryżu Arborio firmy Kupiec. Bardzo dobry ryż o owalnych, bardziej zaokrąglonych ziarenkach. W czasie gotowania wydziela dużo skrobi, przez co staje się
Walijskie PichceniePrzez długi czas sałatka śledziowa była czymś, za czyn nie przepadałam, aż do momentu kiedy trafiłam na smaczny i bardzo prosty przepis :-), którym chętnie się
Walijskie PichcenieJeśli lubicie wędzoną makrelę, a znudziła wam się jej tradycyjna forma, zapraszam do zrobienia pysznego, domowego paprykarza. Jest on o niebo lepszy niż
Walijskie PichcenieForma tej sałatki podobała mi się, jak tylko po raz pierwszy ją zobaczyłam na blogu Danusi . Danusia z bloga CO MI W DUSZY GRA
Walijskie Pichcenie