Znana wszystkim sałatka śledziowa warstwowa, czyli śledź pod pierzynką. Sałatka ze śledzia, która swoim smakiem cieszy już wiele pokoleń i nigdy się nie nudzi. Przepis na
Kuchcik gotujeGęś konfitowana – gęś confit – confit d’oie. Konfitowanie to metoda wywodząca się z kuchni francuskiej, polegająca na wolnym gotowaniu mięsa w tłuszczu. Takie
Dorota SmakujeMarynata do gęsi W czym zamarynować gęś, jakie przyprawy pasują do gęsi. Po tych pytaniach, które dostaję wnioskuję, że przygotowujecie gęsiny na zbliżające się święta 11
Dorota SmakujeCzy gęsinę można jeść na surowo – dzisiaj odpowiem na pytania które ostatnio dostaję. A ponieważ zbliża się 11 listopada w który to dzień wedle tradycji
Dorota SmakujeJak najlepiej przyrządzić gęś? Co zrobić z gęsi na obiad? dzisiaj odpowiem na pytania które ostatnio dostaję. A ponieważ zbliża się 11 listopada w który to
Dorota SmakujeKoreańska pasta kanapkowa to propozycja dla wszystkich fanów azjatyckich klimatów. Moja córka jest wielką fanką kultury i muzyki tego kraju, dlatego wspólnie z nią wypróbowujemy przepisy
Dorota SmakujeGołąbki tradycyjne z mięsem i ryżem Lubicie gołąbki? Ja bardzo! Moja rodzina niekoniecznie bo z kapustą bardzo na bakier są (swoją drogą nie wiem z jakiego
Dorota SmakujeUwielbiam smak tej zupy! Jest prosta, bardzo aromatyczna i robi się ją naprawdę ekspresowo. Czerwona pasta curry, będąca bazą tej zupy, super łączy się z mlekiem
nietylkopasta.plParówki na obiad czasem i u nas się pojawiają a jakże, głównie na prośbę dzieci i głównie kiedy obiad gotuje mąż. Czemu? Bo takie nacięte i
Dorota SmakujeSushi bez rolowania to wspaniała i pyszna propozycja dla miłośników japońskiego klasyka, szczególnie dla osób które nie lubią rolować. Przygotowujemy ryż jak do sushi oraz dodatki
Dorota SmakujeKlasyczne żeberka w sosie – popularne danie polskiej kuchni. Lubicie? Czasem nachodzi mnie ochota na pyszne, rozpływające się w ustach żeberka i przygotowuję je właśnie w
Dorota SmakujeSchab pieczony w 10 min to rewelacyjne w smaku i super soczyste mięso! Świetnie sprawdza się jako domowa wędlina do kanapek. Schab dzień lub dwa dni
Dorota SmakujeSkładniki: świeże filety bez skóry z karmazyna 2 sztuki większe, sok z cytryny, pieprz mielony po 4 szczypty na kawałek fileta, sól po 4 szczypty na
W Mojej Kuchni LubięPiersi kurczaka z brzoskwiniami w sosie czosnkowym To jest przepyszne danie, które praktycznie samo się robi. Wrzucamy składniki do szybkowaru, włączamy i czekamy na efekt. Ja
Dorota SmakujeSzybka, kolorowa, smaczna sałatka z jajkiem, wędzonym łososiem, czarnymi oliwkami. Chętnie zabieram ją do lunchboxa do pracy. Składniki: (na 2 porcje) opakowanie mix sałat 180g
Lena Gotuje