Pierś kurczaka z brzoskwiniami z szybkowaru 112To jest przepyszne danie, które praktycznie samo się robi. Wrzucamy składniki do szybkowaru, włączamy i czekamy na efekt. Ja robiłam je z piersi kurczaka wyciągniętych z
Dorota Smakuje
Kurek pieczony z pikantną salsą z mango 112Filet rybny krótko smażony z obu stron podany ze słodko pikantną salsą z mano i fioletowymi ziemniakami. KUREK PIECZONY SKŁADNIKI 2 tuszki kurka czerwonego; 1 dojrzałe
Kuchnia Tomka
Łosoś z piekarnika z ciecierzycą na gęsto 109Porcja filetu z łososia marynowana i pieczona razem z warzywami podany z ciecierzycą na gęsto. ŁOSOŚ Z PIEKARNIKA SKŁADNIKI filet lub dzwonko z łososia o wadze
Kuchnia Tomka
Burgery rybne w sosie pomidorowym 107Dorsz zmielony i doprawiony kminem i świeżymi ziołami a następnie smażony w formie burgerów i podany w sosie pomidorowym. BURGERY RYBNE SKŁADNIKI 900 gramów dorsza lub
Kuchnia Tomka
Mięso na steki – jakie wybrać 118Jakość wołowiny O jakości wołowiny świadczą wiek i rasa zwierząt, sposób odżywiania, rozmieszczenie tłuszczu oraz stopień dojrzałości mięsa. Do celów kulinarnych o wiele bardziej nadaje się
Dorota Smakuje
Dorsz pieczony z warzywami zimowymi 102Dorsz pieczony podany z duszonymi warzywami korzeniowymi i pieczarkami. DORSZ PIECZONY Z WARZYWAMI SKŁADNIKI 400 gramów polędwicy z dorsza; 300 gramów zimowych warzyw korzeniowych (marchewka, pietruszka
Kuchnia Tomka
Makaron z sardynkami i fenkułem 87Makaron z dodatkiem smażonych sardynek oraz fenkuła i kaparów. MAKARON Z SARDYNKAMI SKŁADNIKI 200 gramów makaronu penne; kilka świeżych sardynek (w zależności od wielkości i apetytu
Kuchnia Tomka
Pulpety rybne w sosie koperkowym 91Dorsz zmielony z wędzonym łososiem i boczkiem, uformowany w klopsy, po ugotowaniu podawane w sosie koperkowym. PULPETY RYBNE W SOSIE KOPERKOWYM SKŁADNIKI 500 gramów fileta z
Kuchnia Tomka
Karp smażony tradycyjny na Wigilię 110Kawałki karpia idealnie wyczyszczone i smażone w sposób wyjątkowy by najlepiej smakować na wigilijnym stole. KARP SMAŻONY SKŁADNIKI 2 karpie o wadze do 2 kilogramów każdy
Kuchnia Tomka
Dorsz z kruszonką śródziemnomorską 107Filet z dorsza obłożony kruszonką z czerstwego pieczywa, oliwek i suszonych pomidorów. DORSZ Z KRUSZONKĄ SKŁADNIKI 3 średniej wielkości filety z dorsza; natka pietruszki; garść czarnych
Kuchnia Tomka
Tuńczyk z makaronem w pomidorach 133Tuńczyk z makaronem w pikantnym sosie pomidorowym z wyraźną nutą smakową kaparów i anchois. TUŃCZYK Z MAKARONEM SKŁADNIKI 400 gramów makaronu tagliatelle lub innego; około 100
Kuchnia Tomka
Jak zrobić krewetki? Możesz usmażyć je w cieście. Są chrupiące i obłędnie pyszne. PRZEPIS 454Uwielbiamy krewetki smażone w cieście. Można podać je z różnymi sosami jako przekąskę . Z tego przepisu zawsze się udają, no i są takie pyszne… Przepis
Kulinarna Polska
Kotleciki rybne z dorsza po tajsku 100Mielony dorsz z dodatkiem pasty curry, sosu rybnego, sosu sojowego i limonki a następnie formowany w kotleciki i smażony. KOTLECIKI RYBNE SKŁADNIKI 500 gramów mięsa z
Kuchnia Tomka
Halibut pieczony z fasolką z warzywami 94Filet z halibuta pieczony i podany na dipie z awokado z dodatkiem krótko smażonych warzyw. HALIBUT PIECZONY SKŁADNIKI filet z halibuta (bez skóry) o wadze 350
Kuchnia Tomka