Pasta z wędzonej makreli z pieprzem 124Pasta z wędzonej makreli jest świetnym pomysłem na kolację, ale sprawdzi się również jako przekąska na imprezach. Może być również traktowana jako sałatka;) Przygotowałam ją
Obiad gotowy
Burrito z tuńczykiem po meksykańsku 87BURRITO Z TUŃCZYKIEM SKŁADNIKI tortilla o średnicy 30 centymetrów puszka sałatki meksykańskiej z tuńczykiem rukola przyprawa do chili con carne (opcja) awokado świeża kolendra pomidor starty
Kuchnia Tomka
Łosoś smażony z warzywami podany 114ŁOSOŚ SMAŻONY Z WARZYWAMI SKŁADNIKI dzwonko z łososia o wadze 200 gramów garść drobnej białej fasolki garść mrożonego groszku mała czerwona papryka kawałek cukinii 1 czerwona
Kuchnia Tomka
Burger ze śledziem bałtyckim 111BURGER ZE ŚLEDZIEM SKŁADNIKI 10 surowych filetów śledziowych; kilka liści sałaty lodowej; 2 duże, miękkie bułki z sezamem; 1 posiekana czerwona cebula; garść ogórków z sałatki
Kuchnia Tomka
Sałatka śledziowa z warzywami 110SAŁATKA ŚLEDZIOWA SKŁADNIKI 350 gramów płatów śledziowych typu Bismarck (kwaśnych); 1 duża marchewka; dwie garści świeżego lub mrożonego groszku; 1 cebula (najlepiej biała – jest łagodniejsza); 2
Kuchnia Tomka
Pasta z konserwy rybnej 106Pasta z konserwy rybnej to doskonały dodatek do kanapek. Świetna alternatywa dla wędlin i żółtego sera. Smaczna, pożywna i sycąca! Przepis na na pastę z konserwy
Alle Dobre!
Paprykarz z jesiotra na węgierską nutę 105PAPRYKARZ Z JESIOTRA SKŁADNIKI 400 gramów fileta z jesiotra; 250 gramów boczniaków; 150 gramów węgierskiej kiełbasy paprykowanej lub chorizo; mielona, słodka papryka; 2 nieduże zielone papryki
Kuchnia Tomka
Dorada pieczona z warzywami 74DORADA PIECZONA SKŁADNIKI 2 świeże dorady gałązka świeżego rozmarynu 2-3 ząbki czosnku 1 cytryna 1 czerwona papryczka chilli oliwa z oliwek warzywa według uznania natka
Kuchnia Tomka
Pierogi z dorszem i speckiem 93PIEROGI Z DORSZEM SKŁADNIKI filet z dorsza o wadze 700 gramów; 50 gramów specku lub szynki dojrzewającej; pęczek świeżego koperku; 1 mała cebula; 2 wiejskie jajka
Kuchnia Tomka
Sandacz pieczony z brukselką i pieczarkami 112SANDACZ PIECZONY SKŁADNIKI filet z sandacza o wadze 250 gramów; 300 gramów pieczarek; 250 gramów brukselki; parmezan; pęczek koperku; cytryna; masło; sól, pieprz; przepis na sandacza
Kuchnia Tomka
Sardynki smażone w oliwie z oliwek 104SARDYNKI SMAŻONE W OLIWIE SKŁADNIKI 500 gramów świeżych sardynek; mąka pszenna; 1 cytryna; oliwa z oliwek (do smażenia); sól morska; przepis na sardynki smażone w oliwie
Kuchnia Tomka
Roladki szpinakowe z łososiem. Przepis na świetną przekąskę imprezową 121To taka przekąska, o którą wszyscy upominają się już kilka dni przed imprezą. W cienkim cieście szpinakowym zawinięty jest łosoś i serek chrzanowy. Całość smakuje znakomicie
Kulinarna Polska
Rolada szpinakowa z łososiem 379Rolada szpinakowa z łososiem to danie, które uszykowałam na świąteczny stół i na Sylwestra planuje przygotować je ponownie. Rolada szpinakowa z łososiem pięknie się prezentuje i
Gotuj z Prezesem
Śledzie w sosie śmietanowym 118Delikatne śledzie w lekko słodkim sosie ze śmietany, jogurtu i majonezu. Inspiracją były kultowe śledzie z restauracji “
Bullio
Śledzie z imbirem w śmietanie na ostro 98ŚLEDZIE Z IMBIREM SKŁADNIKI 300 gramów śledzi a’la matjas; 200 gramów kwaśnej, gęstej śmietany; 1-2 cebule; korzeń imbiru wielkości kciuka; 2 małe papryczki chilli
Kuchnia Tomka