Parzenie kapusty na gołąbki w mikrofali to kolejny sposób na to by zmiękczyć kapustę zaraz po tradycyjnym parzeniu jej we wrzątku . Lubicie gołąbki? Ja bardzo! I
Dorota SmakujeNie, to nie jest jajecznica! Ten śliczny żółty kolor te śledzie zawdzięczają tytułowej przyprawie curry. Jeżeli nie przepadacie za tym smakiem, możecie je pominąć, śledź nie
Polska ZupaŚledzie tak przygotowane są bardzo lubiane a co najważniejsze łatwe w przygotowaniu. SKŁADNIKI : 500 g wymoczonych śledzi 2 słoiczki marynowanych pieczarek 1 pęczek natki pietruszki
Kulinarne Fantazje MarioliPyszna, szybka sałatka na bazie śledzi, inna niż ta, która już na blogu jest ( KLIK ). Zjedliśmy ją z wielkim smakiem na kolację, a moja córka
Kuchnia domowa AniGołąbki z mięsem Lubicie gołąbki? Tradycyjne czy te bez zawijania? Z jakim farszem najlepsze? Ja bardzo! Muszę jednak przyznać, że to do dość pracochłonne danie, bo
Dorota SmakujeSos z tuńczykiem i cukinią na ciepło, na bazie śmietanki, z dodatkiem pora i aromatycznych ziół. Stanowi świetny dodatek do makaronów, kasz a nawet do ziemniaków
Dorota SmakujePierogi z kurczakiem z rosołu to mój pomysł na tanie danie w duchu Zero Waste, by przetworzyć, zrobić kolejne, smaczne danie z jedzenia, które nam zostanie
Dorota Smakuje10 minutowy schab pieczony to rewelacyjne w smaku i super soczyste mięso! Ostatnio zrobiłam przepyszny schab pieczony – wyjątkowo nam smakował i kawałek prawie kilogramowy znikł w
Dorota SmakujeMakaron z wędzonym łososiem, szpinakiem oraz suszonymi pomidorami polecam na szybki obiad lub ciepłą kolację. Danie jest proste i smakuje bardzo dobrze. Nie jest to nic
Smaki Na TalerzuLazania z bakłażanem – pyszna zapiekanka na bazie mięsa mielonego z pomidorami, w której tradycyjny makaron zastąpiłam plastrami bakłażana by było bardziej dietetycznie i mniej węglowodanów, jednak
Dorota SmakujePyszna rybka, inaczej, na przekąskę, z pieczarkami i fetą. Idealna na imprezę czy wigilię. Może być na ciepło i na zimno...Polecam Zobacz przepis »
Swojskie jedzonkoKarp w galarecie to wykwintne danie kuchni polskiej, stanowiące istotną część tradycji kulinarnej, zwłaszcza podczas uroczystej Wigilii. To niezwykle smaczna i estetyczna potrawa, która nie tylko
Smaczne PotrawyRosół z gęsi – zapraszam was dzisiaj do wypróbowania przepisu na pyszny rosół z gęsiny! Na początku listopada, tuż przed świętem polskiej gęsiny dostałam od czytelniczki
Dorota SmakujePulpety w sosie kurkowym to moja propozycja na pyszny obiad jesienny. Same pulpety możecie zrobić z mięsa mielonego jakie lubicie: wołowego, wieprzowego czy drobiowego albo mieszanki
Dorota SmakujeKurczak z brzoskwiniami z szybkowaru To jest przepyszne danie, które praktycznie samo się robi. Wrzucamy składniki do szybkowaru, włączamy i czekamy na efekt. Ja robiłam je
Dorota Smakuje