Pyszna, szybka sałatka na bazie śledzi, inna niż ta, która już na blogu jest ( KLIK ). Zjedliśmy ją z wielkim smakiem na kolację, a moja córka, która śledzi nie jada, sałatkę zjadła bez żadnego marudzenia. Składniki: 6 płatów śledziowych, marynowanych w occie 1 por 2-3 gotowane jajka 3 ogórki konserwowe (dałam mniej więcej pół na pół konserwowych i kiszonych) 1 małe jabłko sól, pieprz majonez jogurt naturalny szczypiorek, zielona cebulka lub koperek Sposób przygotowania: 1. Śledzie pokroić na kawałki... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...