ryba - 22624 przepisów (strona:870/1509)

Ćwikła z chrzanem jak zrobić? Ćwikła na zimę 143

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Tortille z wędzonym pstrągiem 237

Składniki: 1 tortilla 30 cm Fanex 2 ugotowane na twardo jajka 1/2 wędzonego pstrąga tęczowego 1 ogórek kiszony 2 liście sałaty lodowej 2 łyżki majonezu Fanex

czarrna od kuchni
Puree-Tłuczone ziemniaki z pieczoną dynią, szpinakiem, serem kozim i chrupiące pestki dyni - Stamppot met pompoen 195

grupce przyjaciól do "tłuczonych" ziemniaków podać lampkę białego wina. Takie wzbogacone puree więc może to być jednogarnkowym gotowym daniem, ale może być też dodatkiem do sztuki mięsa czy kotleta, ryby czy czegokolwiek innego. Jest to już moja kolejna propozycja na ziemniaczane puree z dodatkami, tudzież tłuczone ziemniaki. Takie ziemniaki z wieloma dodatkami pochodzą z holenderskiej kuchni i nazywane są Stamppot

Sztuka gotowania w/g Samiry
Banany w czekoladzie 248

plasterek. Możesz na razie w nim zostawić banana, niech się moczy. Nabierze kwaskowatego posmaku i nie zczernieje. Cytryna zapobiega zmianie koloru wielu produktów. Warto nią skropić gruszki, jabłka, banany, ryby. Sok dodany na początku gotowania do barszczu spowoduje, że zachowa on swój intensywny kolor i nie zbrązowieje. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz mocno ogień i postaw na garnku głęboki talerz

manslogblog
Sałatka grillowa 164

także ląduje w misce. Przyprawiamy, przygotowujemy sos koperkowo-ziołowy jak napisano na opakowaniu. Polewamy nim sałatkę, dodajemy garść rodzynek. Całość dokładnie mieszamy. Sałatka idealna do grillowanego mięsa, bądź ryby

Gotuję Testuję
Tagiatelle z wędzonym łososiem i bazylią 153

To danie to kolejny dowód na to że w prostocie siła tylko składniki muszą być najlepszej jakości. Pomysł na obiad podsunął mi znajomy z FB Tomek

Moje Małe Czarowanie
Escalivada z anchois 138

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na katalońską sałatkę z pieczonych warzyw, która wybornie smakuje zarówno solo, jak i w zestawieniu z pieczonym mięsem czy rybą. Do przygotowania porcji dla 2 osób potrzebujemy: - 1 średniej wielkości bakłażan - 3 papryki - kilka pomidorków koktajlowych - 3 ząbki czosnku - 8 filecików anchois - pół łyżeczki bazylii - pieprz do smaku - 2 łyżki oliwy z oliwek 1. Bakłażan oraz

Bez Cebuli
Chowder z topinamburem i pieczonym kalafiorem 139

chowder, musiałam doczytać o tym co jem Jak się okazało, to zupa gotowana kiedyś głównie na statkach z tego, co morze dostarczyło danego dnia, a więc były to głównie ryby czy owoce morza. Jest narodowym daniem w USA i przybyła tam wraz z rybakami, z Nowej Funlandii. Co charakteryzuje chowder? Duża ilość dodanej do zupy śmietany lub mleka. Przepisów

Mieszam w Garnku
“Tokimeki. Magia sprzątania w praktyce” – recenzja 134

książki jest robienie zdjęć przed i po, żeby móc zobaczyć jak wiele się zmieniło. Sprytne jest też wydzielenie w zamrażarce szuflady do trzymania resztek żywności np. ości po rybie, która normalnie zaczęłaby śmierdzieć jeszcze tego samego dnia. Podoba mi się, że KonMari pokazuje jak uczyć dzieci składania ubrań i porządku i jak zaakceptować rzeczy należące do członków naszej rodziny, które

Ugotowane pozamiatane
Noże kuchenne Fiskars- recenzja 169

przez długie lata. Noże Fiskars są najwyższej jakości i spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających Klientów. Podzielone na 4 kategorie sprostają w każdej sytuacji: wielozadaniowe do pieczywa do mięsa i ryb do owoców i warzyw  Noże Functional Form wykonane są z wysokiej jakości japońskiej stali, co zapewnia nam trwałe użytkowanie. Dodatkowym atutem jest specjalny kształt rękojeści, który chroni nasze palce

Kuchnia w czekoladzie
koreczki z pastą rybną 168

żółtych pomidorków oliwki nadziewane 100 g wędzonej makreli lub dorsza 100 g białego sera 1/2 cebuli łyżka majonezu sól, pieprz Kromki chleba obkroić ze skórek. Biały ser wymieszać z rybą, posiekaną cebulą i majonezem, doprawić solą i pieprzem. Na kromkach chleba ułożyć sałatę, posmarować pastą rybna, przyłożyć sałatą i kolejną kromką chleba. Na wierzchu położyć po kawałku sałaty i pomidorki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Gremolata. Ziołowa przyprawa 184

winie i pomidorach. Skład tej ziołowej mieszanki doskonale podkreśla smak sosu i słodycz mięsa, wnosi odrobinę ostrości, cierpkości i świeżości. Z gremolatą świetnie smakuje też cielęcina, drób, królik czy ryby. Ale bardzo dobrze sprawdza się jako dodatek do lekkich dań z grilla, szczególnego smaku może też nadać zwykłej grzance z chleba. Przygotowując gremolatę należy pamiętać, że najlepsza jest świeża, więc

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pure z tykwy 292

parze. W tym celu lepiej pokroić ją w małą kostkę aby skrócić czas gotowania. 5. Pure z tykwy to znakomita baza do zup, sosów, mięs czy też ryb. Wspaniale nadaje się jako dodatek do sałatek, farszy, marynat a nawet ciast. 6. Nasiona możemy zetrzeć i ususzyć by później wykorzystać je jako przyprawę do zup. 7. S kórka również jest jadalna

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Restaurant Week w La Maddalena: bo jedzenie to sztuka 159

Jako entrée tej znamienitej uczty zaserwowano marynowaną w czerwonej kapuście troć z pięknymi fioletowymi lamówkami posypaną czarnuszką oraz solą krewetkową, podaną z bitą śmietaną i falującym chipsem z musztardy. Ryba była nienachalna w smaku (jak na przykład łosoś), delikatna i masłowa. Świetnie komponowała się z ubitą kremówką, a jej smak został idealnie wyważony przez wyrazistą czarnuszkę i kwaskowy

Food Square