ryba - 22624 przepisów (strona:850/1509)

Pasta z wędzonej makreli 186

kcal wędzona makrela średnia cebula 2 małe ogórki kiszone 2 łyżki majonezu sól i pieprz jajko na twardo i rzeżucha do dekoracji WYKONANIE: 1. Oddzielić mięso ryby od ości i rozdrobnić.  2. Cebule i ogórki pokroić w drobną kostkę.  3. Warzywa połączyć z makrelą i majonezem. Doprawić do smaku pieprzem i ewent. solą. 4. Podawać

Atlas Smaków
Szałołt dlo frelkōw (Sałatka dziewczęca) 151

miski, dociepcie do tego cebula, ôblyjcie zōłzōm i fertich 28 . Tyn słodko- kwaśny smak bydzie pasowoł 29 do kołżdego miysa, ale i do fajnie przipieczōnyj abo narychtowanyj na parze ryby. Smacznego 1 ô= ło 2 ō- samogłoska w wymowie między o i u 3 w odwiedziny 4 młode 5 dziewczyny 6 przygotować 7 przecież 8 cały 9 przyniosły 10 teoria

Chop w kuchni
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM TIKKA 158

Uwielbiam zapiekanki, te z warzywami, mięsem, rybami, z ryżem , makaronem czy kaszami. Zawsze jest okazja by zrobić to szybkie i łatwe danie dla całej rodziny. Dziś zapraszam na zapiekankę z kurczakiem tikka i makaronem. Smacznego  Przypominam o  KONKURSIE    SKŁADNIKI dla 4 osób   1 filet z kurczaka Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego

Gotowanie Patki
ŚLEDŹ PIECZONY (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu i laktozy) 190

Śledzie większość osób kojarzy z płatami w zalewie bądź w oliwie, w sałatkach, rolmopsach itp. Tym razem przedstawiam Wam śledzia w zupełnie nowej odsłonie – marynowanego w

Ola la LCHF
Najlepsza surówka coleslaw – jak z KFC 277

Surówka coleslaw czy colesław jest jedną z popularniejszych surówek obiadowych i nic w tym dziwnego, gdyż jest pyszna i pasuje w zasadzie do wszystkiego: wszelkiego rodzaju mięs, ryb, pieczeni, burgerów, klusek, makaronu czy sosów. Sprawdzi się nawet jako dodatek do pizzy albo grzanek. Podstawowym składnikiem surówki colesław jest biała kapusta, która jest u nas dostępna praktycznie cały

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z grillowanym homarem 256

daje nam pewność że my włączamy się do akcji, która ma na celu ochronę rybi i innych stworzeń morskich tak, aby przyszłe nasze pokolenia mogły  łowić gatunki ryb, które teraz zamieszkują morza i oceany - więcej informacji znajdziecie na stronie MSC . Homar z certyfikatem MSC został złowiony u zachodnich wybrzeży Kanady, gdzie w chłodnych wodach północnego Atlantyku mają doskonałe warunki

Plate of Joy
Churros 221

jest tak widoczne.    Nie znaczy to, że Hiszpanie jedzą źle...,o nie, jedzą o wiele lepiej niż Polacy. Dużo warzyw, oliwa na zimno, świeże owoce morza, ryby i bardzo ,bardzo dużo roślin strączkowych.  W szkole u mojej córki ,w wieku pięciu lat, na obiad serwują kalmary i oliwki, często jest zupa dyniowa i soczewica.... O dziwo moje

Lubczyk i Wanilia
Wiosenna sałatka ziemniaczana – zamiast ziemniaków do obiadu 242

koper, szczypior, wrzucamy rzodkiewkę. Całość zalewamy sosem, szybko razem mieszamy i podajemy ciepłe. Takie ziemniaki – lekko kwaśne, lekko kremowe, z chrupiącym świeżym akcentem – idealnie pasują do smażonej lub pieczonej ryby i jasnych, lekkich mięs (kurczak, indyk, cielęcina). To naprawdę bardzo przyjemny zamiennik dla ‚czystych’, tylko ugotowanych ziemniaków. Niech świadczy o tym fakt, że kiedy podałam obiad usłyszałam „w zasadzie

Karo in the Kitchen
Sałatka buraczana z pomarańczą 187

prostu pokroić buraczki w słupki lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Sałatka z buraków jest bardzo smaczna i idealnie nadaje się jako dodatek do obiadu - mięsa lub ryb, a do tego ma oczywiście fantastyczny kolor. Składniki : 500g ugotowanych buraczków 1 łyżka uprażonego sezamu 2 garście rukoli Dressing : sok z jednej pomarańczy 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka musztardy (najlepiej pełnoziarnistej

Codzienne Gotowanie
Pesto ziołowe – zrób to sam! 167

momentu idealnego połączenia się ziół z resztą składników. Wszystko dopraw solą i pieprzem. Tak przygotowane pesto możesz urozmaicać i zmieniać składniki. Pasta idealnie nadaje się do kanapek, makaronów, sałatek, ryb i mięs. Artykuł Pesto ziołowe – zrób to sam! pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl

PysiaGotuje.pl
Gotowany homar 241

mięsa homara jest w szczypcach oraz ogonie. Pamiętajcie także, że wodę oraz skorupy pozostałe po homarze możecie wykorzystać do przygotowania wywaru pod zupę rybną. Wybierając wszelkie owoce morza oraz ryby, zwracajcie uwagę na niebieski znaczek z rybką MSC – kupując tak oznaczone produkty, mamy pewność, że połowy zostały przeprowadzone w sposób zrównoważony, co nie zagraża ekosystemowi morskiemu. Przepis na gotowanego

Kuchnia Bazylii
Tajskie czerwone curry z warzywami/ Thai red curry with vegetables 205

Oprócz ryb nie jem żadnego innego mięsa. Tym samym też zaczęłam więcej eksperymentować z kuchnią wegetariańską. Ostatnimi czasy rozkochałam się w tajskich specjałach, w ich prostocie, smaku, sposobie przyrządzania dań a przede wszystkim w wyraźnym wpływie dwóch moich ulubionych sztuk kulinarnych: indyjskiej oraz chińskiej, które to stanowią bazową tajskich potraw. Tajskie czerwone curry z warzywami to moja propozycja na szybki

upichcona
Pikantna sałatka z czerwonego ryżu z marchewką 193

razu wiedziałam, że będzie wyśmienita! Nie pomyliłam się! Sałatka z czerwonego ryżu z marchewką jest fantastyczna, pikantna i orzeźwiająca. Idealnie nadaje się jako dodatek do mięs, drobiu czy ryb, świetnie sprawdzi się podczas letniego grillowania. Ponieważ jest dość sycąca może zastąpić ziemniaki czy inne tradycyjne dodatki, a nawet stanowić indywidualne danie np. do lunchboxa. Gorąco polecam!  Składniki

Codzienne Gotowanie
Koreczki z ogórka, łososia i twarożku 176

lubią sushi, ale nie chce im się go robić. Podaję podstawowy przepis, ale w ogórka możemy zamówić wszystko, co dodalibyśmy do domowych sushi maków np. awokado, jeszcze jakąś inną rybę, wasabi, ogonki rakowe i co nam się zamarzy. Składniki: ogórek szklarniowy obrany ze skórki 50 g łososia sok z połowy cytryny pół opakowania twarożku śmietankowego świeżo mielony pieprz wykałaczki

Ugotowane pozamiatane