ryba - 22624 przepisów (strona:855/1509)

Tatar z łososia i awokado 236

TATAR Z ŁOSOSIA I AWOKADO to zdrowa propozycja na lekką... Artykuł Tatar z łososia i awokado pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Wytrawne 222

zimę Przepis na kociołek Sałatka z pieca Boeuf Stroganow Sałatka z brokułem i fetą Francuska zupa cebulowa Schab gotowany soczysty Pasta z makreli wędzonej Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Ryba w sosie jogurtowym Krewetki po tajsku w mleczku Bruschetta caprese Rolada z indyka Lasagne bolognese Cannelloni Zupa bułgarska Sałatka z kurczakiem Pasztet domowy Pierś z kaczki Lasagne ze szpinakiem Pierś

Biały fartuszek
Produkty marki Seitenbacher. 175

roślinnego, który spaja całą kompozycję i uwydatnia smak. 14) Orzechy nerkowca - miękkie, lekko słodkie i pachnące. Uwierzcie, że zapach jest bardzo ważny - dwa razy natrafiłam na nerkowce, które cuchnęły... rybą! 15) Pestki dyni ciemnozielone - bardziej wartościowe od jasnozielonych, ponieważ zawierają więcej chlorofilu, pomagającego pozbyć się toksyn i metali ciężkich z organizmu. Ponadto przyczynia się on do usuwania szkodliwych bakterii

Poranek na słodko
Ekologiczne produkty Danival. 169

jest za to śmietanka i białe wino, które sprawiają, że smak jest bardziej wyrafinowany. * Kremowy sos cytrynowy - odświeżający, dobry do potraw o mało wyczuwalnym smaku, tj. np. schab czy ryba. Mi szczególnie dobrze pasuje do pieczonej dyni i marchewki. * Sos z zielonym pieprzem - lubię zielony pieprz, dlatego ten sos również mi posmakował. Fajnie komponuje się z ziemniakami, kalafiorem i brokułem

Poranek na słodko
Fiskars Edge - Pięć razy na TAK! 220

kuchni zdobył u nas status noża Alexa. Nóż typu santoku, długość ostrza 17 cm. O tak, to jest nóż Blondynki. Do wszystkiego! Do siekania, krojenia, porcjowania. Nawet do filetowania ryb, bo nie mam takiego specjalnego do filetowania, a przy pomocy santoku nie raz już filetowałam karpie i pstrągi. Bez tego noża nie wyobrażam sobie gotowania. Zdecydowanie to jest najważniejszy model

Blondynka Gotuje
Domowe sushi bananowe (świetna przekąska dla dzieci) 193

Bananowe sushi to nasza nowa, ulubiona przekąska . Jedyna rzecz jaka łączy słodkie sushi z tym prawdziwym (surowa ryba i ryż) jest kształt. Ale czy ta nazwa nie jest przyciągająca? Zdecydowanie lepiej i bardziej tajemniczo brzmi "Lila, chodź na sushi" niż "chodź na banana"   :-)   . Czasami trzeba zadbać o mały szczegół czyli sposób podania. "Chodźcie, mam banana" - buuuu, niee. "Chodźcie

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
kulki ziemniaczane smażone 144

Robiąc rybę szukałam z czym mogłabym ją podać oprócz frytek i obsmażanych kartofli

Ugotujmy Coś
Aromatyczne pesto z suszonych pomidorów z czosnkiem 220

Aromatyczne, pikantne z nutą ziół przygotowane zostało z dorodnych suszonych pomidorów. Pesto idealnie nadaje się do dań z makaronem ale nie tylko... Z nim lubię również mięsa i ryby. Przygotowanie jego jest banalnie proste i szybkie. Śmiało możemy przechować je przez kilka dni w zamkniętym słoiczku w lodówce.  Inspiracją do mojego pesto był przepis znajdujący się na zaprzyjaźnionym blogu

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Smaki Włoch 223

Popijamy oczywiście lokalnym winem - vino alla spina ( wino z beczki). Lago di Garda  Spacerując uliczkami miasteczek nad jeziorem Garda można znaleźć stragany pełne tutejszych serów, genialnych zielonych oliwek, ryb, warzyw czy owoców. Riva del Garda Riva del Garda  I koniecznie spróbujcie prawdziwych włoskich lodów i sorbetów - najlepsze na świecie ;) "Happy Hour" czyli mediolańskie aperitivo Zwiedzając Mediolan koniecznie należny

Atlas Smaków
11 grzechów zdrowej diety 140

Polsce pozwoliły wykazać 11 najczęściej spotykanych błędów żywieniowych. 11 grzechów zdrowej diety: 1. Niskie spożycie pieczywa razowego. 2. Małe spożycie mleka. 3. Małe spożycie strączkowych. 4. Małe spożycie ryb. 5. Niezdrowy zwyczaj częstego spożywania tłustych gatunków wędlin i wyrobów wędliniarskich. 6. Wysokie spożycie tłuszczów.  7. Niskie spożycie warzyw i owoców, a w szczególności warzyw surowych. 8. Wysokie spożycie cukru

Z notatnika
Placuszki ryżowe z pietruszką 160

ciasto. Dodajemy drobno poszatkowaną cebulę i natkę pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem i ostra papryką. Smażymy na rumiano na oleju na rozgrzanej patelni. Serwujemy jako dodatek do dań mięsnych lub ryb

Pyry na Gaz
ŁOSOŚ SMAŻONY W CZARNYM SEZAMIE 160

Łosoś to idealny pomysł na obiad, rybę zwykle podaję z kaszą jaglaną i warzywami. Dzisiaj w pysznej marynacie z dodatkiem  czarnego sezamu .  Składniki: filet z łososia  2 łyżeczki czarnego sezamu  pieprz  szczypta soli himalajskiej  łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki oliwy  3 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka miodu Przygotowanie: Sos sojowy przelej

Kukuleczki
Próżniowe przechowywanie żywności 192

staje się dzięki takiemu przechowywaniu twardsze. Pakowanie próżniowe jest rewelacyjnym sposobem na uniknięcie zjełczałego smaku i zapachu produktów bogatych w tłuszcz i oleje, a w przypadku mięsa i ryb pozwala je błyskawicznie zamarynować. Żywność przechowywana próżniowo jest całkowicie zabezpieczona przed insektami, które do życia potrzebują powietrza.   Efektem takiego rozwiązania są mniejsze rachunki za żywność. Jedzenie można przechowywać znacznie dłużej

Kuchcik gotuje
“Fotografia smaku” – recenzja 159

zarekomenduje przepisu lepiej, niż fakt, że danie smakowało samej Kalinie Jędrusik. Widać po nich, że autor jest na diecie. Nie za bardzo lubi część dań, które przygotowywała Zofia np. ryby, ale je je, bo są dobrze zrobione.  To podejście jest mi bardzo bliskie, bo ja też nie bradzo lubię dania, które przygotowuje mój mąż, raczej bym nie ugotowała tego

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania