ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:35/216)

Pieczone filety z mintaja 273

mące pszennej, później w jajkach z przyprawami, a na końcu w mieszance mąki kukurydzianej z pszenną. Przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Tak przygotowaną rybę pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) około 25-30 minut. Ja pod koniec pieczenia na każdy kawałek nakładam wiórki masła (można pominąć ten etap, wówczas unikniemy dodatku tłuszczu

Słodkie okruszki
Dorsz pod warzywną pierzynką 122

zmielić w młynku tak, żeby pozostały drobne chrupiące kawałki Dorsza położyć na kawałku folii aluminiowej  Połączyć marchew, pietruszkę, pestki i orzechy i obłożyć tą mieszanką rybę Zawinąć folią i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Piec 20-30 minut

HealthyCreations
Pstrąg tęczowy pieczony z warzywami w maśle 190

rozsypujemy warzywa. Całość oprószamy solą  i pieprzem. Posypujemy pokrojoną w krążki papryczką pepperoni. Masło kroimy na małe kawałki i 1/3 jego części rozkładamy równomiernie na rybach i warzywach. Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 230°C i pieczemy przez 20 minut. Po tym czasie wykładamy pozostałą część masła i zapiekamy przez 10 minut

Qchnia po prostu
Zapiekany dorsz z pietruszkowym pesto podany na młodych ziemniakach w aromatycznym sosie pomidorowym 146

czasie dodać drobno posiekaną natkę z pietruszki, kolendrę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 5. Tak przygotowany sos wylać na ziemniaki w naczyniu żaroodpornym, ułożyć rybę,  posypać oliwkami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 25-30 minut. 6. Po tym czasie dorsza polać pesto i posypać kolendrą

Szalona Kuchnia Eweliny
Dorada pieczona z ziemniaczkami i rozmarynem w białym winie 140

marynatą w której leżały. Dookoła ułożyć ziemniaczki. Powtykać dookoła czosnek pokrojony w plasterki. Skropić je oliwą z atomizera i posypać rozmarynem oraz solą morską. Na każdej rybie ułożyć płatki masła. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec 8-9 minut. Po tym czasie otworzyć drzwiczki, wlać delikatnie wino na spód blaszki i piec kolejne 8-9 minut. Następnie

KUCHNIA POLSKA
Laxpudding – zapiekanka ziemniaczana z łososiem 222

Składniki: ok. 70 dkg ziemniaków 30 dkg fileta z łososie 1 cebula sól, pieprz 1 łyżka masła 3 jajka 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki posiekanego

czarrna od kuchni
Zapiekanka ryżowa z rybą 218

Składniki: 200 g ryżu 500 g filetów z morszczuka 3 jajka 1 słoik krojonych pomidorów 150 g sera żółtego przyprawa do ryb pieprz cytrynowy sól ziołowa

czarrna od kuchni
Pieczona dorada z pomarańczą, limonką i żurawiną (Orata al forno con arancia, lime e mirtillo rosso) 197

formy, po czym polewamy przygotowanym sosem. Wierzch ryby obkładamy plastrami pomarańczy, żurawiną, 2-3 gałązkami rozmarynu. Na koniec całość  spryskujemy odrobiną  oliwy. Rybę pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. **** PREPARAZIONE Pulite le orate e riempite la cavità con 2 chiodi di garofano, un pezzo d'arancia, un pezzo di lime

La grande e la piccola cuoca
Flądry zapiekane 198

dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Formę do zapiekania wysmarować resztą masła. Na dnie rozłożyć połowę masy, na której ułożyć ryby. Ryby z wierzchu posmarować pozostałą masą. Skropić sokiem z cytryny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Aby sprawdzić czy ryba jest upieczona, należy metalową wykałaczką nakłuć rybę do środka, jeżeli

królestwo garów
Kasza bulgur z grillowanymi warzywami i zapiekanym dorszem 184

dodaje startą marchewkę i natkę pietruszki. Doprawiam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Ryba : filety myję, osuszam i kładę w naczyniu żaroodpornym. Doprawiam solą, pieprzem i całą rybę obtaczam w ajwarze. Zapiekam w piekarniku około 20 min w 180 stopniach. Gotowe

Bike By Life
Dorsz zapiekany z warzywami 320

Smaczne i zdrowe :) Składniki ok 40 dkg filet z dorsza 1/2 małego brokuła 1 średnia marchewka biała część pora 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku sól

czarrna od kuchni
Maminkowe zapiekanki z rybą 189

mieszamy. Ceramiczne naczynka natłuszczamy i posypujemy bułką tartą. Na dno każdego wlewamy ok. 1 cm ciasta. Na nim układamy rybę. Przykrywamy cienką warstwą ciasta. Ponownie układamy rybę i przykrywamy ciastem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 35 minut. Dobrze smakują z sosem pomidorowym. Smacznego

Maminek kulinarny
Dorsz zapiekany z grzybami i sosem pietruszkowym 166

samej patelni obsmażyć pieczarki i posiekane ząbki czosnku. Jak pieczarki będą obsmażone wlać śmietanę, dodać posiekaną pietruszkę. wymieszać i chwilkę podgrzewać. Wylać wszystko na ryby i obsypać potartym serem. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 15- 20 minut. Ser musi się rozpuścić a rybka podgrzać. Gotowe. Będzie super daniem na wigilijny stół. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Morszczuk pieczony z warzywami 171

łyżki sosu wraz z warzywami i smarujemy nim dno. Wykładamy pierwsza warstwę ryby, na nią sos i ponawiamy zabieg tak aby ryba była przykryta warzywami. Wstawiamy rybę do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 40 minut. Smacznego

ChilliJemy
Ryba po marsylsku 168

warzywach. Doprawiamy solą ziołową. Każdy kawałek ryby skrapiamy oliwą z oliwek. Na filetach układamy po plastrze limonki i obficie posypujemy ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 20 minut. Rybę można podawać z ryżem. Dorsz to chuda ryba. 100 g to zaledwie 80 kalorii. Z tłuszczu dorsza produkowany jest tran, który poprawia pamięć i zapobiega chorobom

My Chcemy Jeść