ryba w sosie - 5358 przepisów (strona:195/358)

Pasta kanapkowa z tuńczyka i ciecierzycy 120

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na bardzo prostą pastę kanapkową z tuńczyka i ciecierzycy. Do przygotowania potrzebujemy: - puszkę ciecierzycy (400 g, po odsączeniu 240 g) - puszkę tuńczyka

Bez Cebuli
Mintaj z brokułami 560

piekarnika włóż rybę w folii a po 15 min. wstaw naczynie z ziemniakami - całość zapiekaj jeszcze 30 minut. 10 min przed końcem zagotuj w garnku wodę z cukrem - wrzuć podzielone i umyte różyczki brokuła i gotuj ok. 6 minut. Po wyjęciu z piekarnika odwiń rybkę i połóż na talerz, dodaj ziemniaki i brokuły. Różyczki brokuła polej sosem z ziemniaków

Alutka-Gotuje
Makaron z łososiem – w kremowym sosie 213

Jeśli miałabym opisać smak tego dania – to taka dużo lżejsza wersja carbonary. Ta, w całej swojej pyszności, jest jednak wyczuwalnie tłusta, ciężkawa i zawiesista. Wędzony łosoś

Karo in the Kitchen
Chow mein z owocami morza i łososiem 114

Składniki makaron Chow Mein 1/2 paczki papryka czerwona 1 szt bakłażan 1/2 szt pieczarki 4-5 szt filet z łososia 200 g krewetki 150 g kalmary

czarrna od kuchni
Łosoś teriyaki na cukiniowym makaronie 109

Po tych wszystkich dość kalorycznych daniach pora na coś lekkiego. Dla mnie bardzo letnie danie, które nadaje się na każdą porę roku. W końcu nawet w

Polska Zupa
Kolorowa sałatka ryżowa z łososiem 343

Pyszna kolorowa sałatka z ryżem i rybką oraz kolorowymi dodatkami. Jeśli ktoś lubi może dodać też czarne oliwki. składniki: 1 woreczek ryżu, u mnie mieszanka parabolicznego

Monia miesza i gotuje
Śledzie w curry z ananasem 215

  Składniki: 600-700 g płatów śledziowych 1 puszka ananasa w kawalkach 1 opakowanie curry w proszku 2 średnie cebule 3 łyżki majonezu 300 ml kwaśnej

IMPRESJA SMAKU
Azjatycka surówka z kapusty pekińskiej 321

sobą wymieszać.Sos dodać do surówki. Wymieszać.Surówkę przyprawić solą i pieprzem do smaku.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Widoczna na zdjęciach surówka została wykonana z 1/2 składników.Ocet spirytusowy 10% można zastąpić 3 łyżkami octu 5% lub octu ryżowego.Najlepszym olejem jest olej sezamowy. Ja z braku takiego użyłam rzepakowego.Surówka idealnie pasuje do potraw z ryb czy mięs.Źródło przepisu

Gospodyni Miejska
Calamares a la romana 144

W  mojej kuchni smaku Hiszpanii ciąg dalszy :-) Kalmary to kolejne moje ulubione danie, szczególnie ukochałam sobie calamares a la romana. Najlepiej smakują włożone do świeżej

Kulinarne przygody Gatity
Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka 272

W szafce zalegały mi tortillowe placki więc postanowiłam je zużyć. Dodałam to co miałam pod ręką i wyszły takie małe smaczne kąski:)składniki:4-5 tortilli

Monia miesza i gotuje
Domowe Sushi krok po kroku 266

świeżej ryby ułożone na warstwie zakwaszonego ryżu, przygniecione deseczką i pokrojone na małe, prostokątne porcje, gotowe do jedzenia po kilku godzinach.W ten sposób proces, który służył konserwowaniu i przechowywaniu ryb, przekształcił się w wykwintne danie. Sushi występuje w bardzo wielu rodzajach. Najprostsza wersja sushi to nigiri, czyli wałek z ryżu z pojedynczym składnikiem na wierzchu. Najpopularniejsze sushi to maki - rolki(...)kroku                   Składniki i akcesoria:  500 g ryżu do sushi 8-9 sztuk nori - prasowane algi wasabi marynowany imbir (opcjonalnie) sos sojowy ( ja zawsze stosuje z firmy woh hup) awokado (musi być miękkie) ogórek zielony około 80 g wędzonego łososia około 100 g paluszków krabowych 10 krewetek tygrysich (mogą być mrożone

Mania Gotowania
Boczek po japońsku 173

Jest bar­dzo aro­ma­tyczny i deli­katny w smaku, o lek­kiej nucie sło­dy­czy prze­ła­ma­nej imbi­rem i sosem sojo­wym. Pierw­szy test takiego wyko­na­nia boczku był prze­pro­wa­dzony przez mego syna, który jest fanem Japo­nii i kuchni japoń­skiej, więc pomysł(...)kiem Japo­nii. Przy­znam, że taka kuch­nia jest bar­dzo lekka, ale i tre­ściwa. Do tej pory koja­rzy­łam ją wyłącz­nie z rybami i owo­cami morza, a tu pro­szę mię­sko i to jesz­cze jakie smaczne. Taki boczek świet­nie sma­kuje od razu

Kuchcik gotuje
Makaron z tuńczykiem, czyli pyszny przepis na szybki obiad 252

hormonu szczęścia, ryby są zdrowe a połączenie razem jest pyszne i tego nam trzeba, prawda ? Oj, tak. Czwartek wieczorem otwieram lodówkę a tam prawie samo światło.. co tu zrobić dzieciom na obiad na dzień jutrzejszy, no co. Zaczyna się przeszukiwanie szafek i coraz większy bunt przed pojechaniem do sklepu i proszę jest pomysł. Puszka tuńczyka, domowy sos pomidorowy

Kuchnia na wzgórzu
Placki ze śledziem i chili (na ostro) 142

ponieważ sama ryba jest słona, a papryczka - ostra.) Na końcu do ciasta wmieszać śledzie z kawałkiem chili. Na patelni rozgrzać dość sporą ilość oleju (*) i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu (osączone z nadmiaru tłuszczu) z ulubionym sosem. (Na zimno

Di gotuje
Gravlax 168

rybę. Gwarantuje nam to dobry smak i wygląd potrawy. Łososia wkładamy do lodówki na 2-3 dni. Codziennie zaglądamy do niego, osuszając ręcznikiem sok, który zbiera się na dnie naczynia. Przed spożyciem oczyszczamy łososia z dodatków i kroimy w cienkie plastry. Bardzo dobrze smakuje podany po prostu na żytnim pieczywie. Dodatkowo można podać go z sosem musztardowym

Simple Dish
Ryba w cieście naleśnikowym 154

Filety z ryby obtaczamy w mące, a następnie zanurzamy w cieście naleśnikowym i obtaczamy z obydwu stron. Obtoczone w cieście naleśnikowym fileciki smażymy na rozgrzanym oleju przez ok. 5 min z każdej strony na średnim ogniu. Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniczku. Tak przygotowane filety w cieście naleśnikowym można serwować jako danie główne , lub jako przekąskę z sosami. Moje ulubione

Kuchnia Łukasza
Łosoś gotowany na parze z zielonymi szparagami 137

skórką sos serowy (z serków topionych, śmietany) korbacz (oscypek - makaron) sól, pieprz, cytryna Szparagi umyć i odciąć zdrewniałe końcówki. Gotować na parze około 10 minut. Zahartować w zimnej wodzie.Łososia podobnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. gotować na parze również około 10-15 minut, w zależności od grubości ryby. Najprostszy sosik serowy

MarciochaKucharzy
SZASZLYKI Z RYBY 171

ktos woli by ryba byla bardziej kwasna moze dodac tego soku wiecej. Najlepiej sprobowac wczesniej paste czy nie jest za kwasna.Rybe smarujemy pasta i przekladamy na aluminiowe tacki lub na patelnie grillowa. Zarowno tacki aluminiowe jak i patelnie smarujemy odrobina oleju.Rybe grillujemy po okolo 3 minuty z kazdej strony.Szaszlyki doskonale pasuja do pieczonych ziemniakow i sosu czosnkowego.Smacznego

Przysmaki Karolki