ryba smażona - 4845 przepisów (strona:250/323)

Śledzie po kaszubsku 255

 Naszą kolejną śledziową propozycją, są śledzie po kaszubsku. Najpierw się je marynuje przez kilka godzin w aromatycznej marynacie ziołowej, a później podaje z pachnącym, lekko

Kolizje Smaków
Tarta z łososiem i szpinakiem 346

To zdecydowanie moje smaki Farsz do tarty składa się z sera mascarpone, jogurtu greckiego, wędzonego łososia, szpinaku i parmezanu. Proste, wypróbowane połączenie, które wspaniale nadaje się

Bullio
Tarta z łososiem i szpinakiem 253

To zdecydowanie moje smaki Farsz do tarty składa się z sera mascarpone, jogurtu greckiego, wędzonego łososia, szpinaku i parmezanu. Proste, wypróbowane połączenie, które wspaniale nadaje się

Bullio
Pulpeciki z łososia i ziemniaków (Polpettine di salmone e patate) 198

filetu z łososia lub dorsza. Z doświadczenia mamy 7-letniej dziewczynki, która niejednokrotnie kaprysiła przy stole,  wiem, że to, czy dziecko wybierze rybę, będzie zależało od smaku dania i sposobu jego podania. Wiele razy dzieci widząc filet rybny nie chcą go spróbować i kapryszą. A gdyby tak zamiast filetu(...)będzie za rzadka, dodajemy więcej bułki.  Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Z masy formujemy pulpeciki, które obtaczamy w rozmąconym jajku, następnie w bułce tartej. Pulpeciki  smażymy na rozgrzanym oleju na z ł oty kolor. Podajemy od razu po przygotowaniu. **** PREPARAZIONE Per preparare le polpettine iniziate lessando le patate sbucciate in acqua salata. Una volta cotte

La grande e la piccola cuoca
Tofu po grecku 222

pora brać się za szykowanie potraw! Na pierwszy ogień proponujemy klasykę w wegańskim wydaniu, czyli tofu po grecku. Za sprawą płatków nori nasze tofu zamieni się w a'la rybę, a mieszanka warzyw podkręci smak. Tofu po grecku Przepis na ok. 4 porcje Potrzebujemy: 1 kostka tofu naturalnego 180 g 1 duża cebula 2 duże marchewki 1 średnia pietruszka(...)pieprzem, a także nasączonymi nori (odsączamy nadmiar wody, jeżeli taki mamy). Dokładnie mieszamy, masa ma mieć dość gęstą konsystencję. Obtaczamy w niej kawałki tofu, następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Gotowe "rybne" tofu zakopujemy w przygotowanych wcześniej warzywach, aby smaki sobą przeszły i wstawiamy na 10 godzin do lodówki.  Smacznego! Maugo&Paszko

Bananowe Pole
Piersi z kurczaka w sosie cebulowo-karczochowym 232

marynowane w occie i oleju karczochy – a dokładniej serca karczochów. To oryginalny w smaku, popularny m.in. w kuchni włoskiej dodatek idealny do lekkich białych mięs typu drób i białe ryby. Często będzie pasował on do tych samych potraw co nasze pieczone ziemniaki z cytryną i rozmarynem – dlatego połączenie obu w tym przepisie nie jest ani trochę przypadkowe. Piersi z kurczaka(...)Obsmażamy piersi z kurczaka ze wszystkich stron na złoto przez 5-6 minut. Wyjmujemy tymczasowo z patelni. Pokrojoną cebulę wkładamy na patelnię i na tym samym tłuszczu co kurczaka smażymy 2-3 minuty do zeszklenia, często mieszając. Wlewamy wino i gotujemy chwilę, aż około połowy płynu odparuje. Wlewamy do cebuli bulion i ponownie wkładamy kurczaka. Doprowadzamy do wrzenia, po czym

Kulinarna Pokusa
Krewetki z suszonymi pomidorami 152

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

kulinarnyswiatdomi
Śledzie po sułtańsku 287

Prosty i bardzo szybki pomysł na pyszne wigilijne śledzie – śledzie po sułtańsku. Podsunęła mi go Krysia G. z Co na obiad? Przepis tradycyjnie zmodyfikowałam po swojemu.Moje

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chowder kukurydziany 214

francuskiego określenia kociołka (franc. chaudron) lub kuchenki (franc. chaudière ) na której gotowano pierwsze chowdery. Pierwotnie chowdery jadano głownie na żaglowcach lub w miastach portowych, a ich główny składnik stanowiły ryby i owoce morza. Nie mniej popularny jest chowder kukurydziany w skład którego wchodzą kukurydza, cebula, ziemniaki, mleko lub śmietana, a często także pomidory. Chowder kukurydziany to dobry pomysł na wzbogacenie(...)m.in. w sklepie internetowym Kuchnie Świata   Chowder kukurydziany przygotowanie tradycyjne W garnku o grubym dnie rozgrzać olej. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek i papryczki chili, smażyć około 2 minut, mieszając od czasu do czasu, aby się nie przypaliły. Dodać drobno pokrojone pomidory i smażyć kolejne 7-10  minut, aż pomidory się rozpadną. Dodać bulion , plasterki marchewki

Cztery Fajery
Chowder kukurydziany 184

francuskiego określenia kociołka (franc. chaudron) lub kuchenki (franc. chaudière ) na której gotowano pierwsze chowdery. Pierwotnie chowdery jadano głownie na żaglowcach lub w miastach portowych, a ich główny składnik stanowiły ryby i owoce morza. Nie mniej popularny jest chowder kukurydziany w skład którego wchodzą kukurydza, cebula, ziemniaki, mleko lub śmietana, a często także pomidory. Chowder kukurydziany to dobry pomysł na wzbogacenie(...)m.in. w sklepie internetowym Kuchnie Świata   Chowder kukurydziany przygotowanie tradycyjne W garnku o grubym dnie rozgrzać olej. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek i papryczki chili, smażyć około 2 minut, mieszając od czasu do czasu, aby się nie przypaliły. Dodać drobno pokrojone pomidory i smażyć kolejne 7-10  minut, aż pomidory się rozpadną. Dodać bulion , plasterki marchewki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Spaghetti z małżami Venus 159

25 październik to Międzynarodowy Dzień Makaronu. Tak więc nie będzie to dla Was zaskoczeniem, że dzisiejszy danie to właśnie makaron, a konkretnie spaghetti z małżami Venus

PatiGotuje
Spaghetti z małżami Venus 172

25 październik to Międzynarodowy Dzień Makaronu. Tak więc nie będzie to dla Was zaskoczeniem, że dzisiejszy danie to właśnie makaron, a konkretnie spaghetti z małżami Venus

PatiGotuje
MEKSYKANSKA IMPREZA - TORTILLE Z TUNCZYKIEM 159

MEKSYKAŃSKA IMPREZA - TORTILLE Z TUŃCZYKIEM Zrobimy coś naprawdę pysznego i kolorowego!! ;) Bardzo lubię bawić się smakami i tworzyć nowe połączenia - stąd dzisiaj w naszej kuchni pojawi

Moja Książka Kucharska
Dorsz pieczony w ziołach na tagliatelle z cukinii i faszerowane pieczarki portobello 263

doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Ziołowo-śmietanową masę wyłożyć na dorsza i piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem. 1 porcja ryby j.w. to ok. 245kcal , węglowodany: 4g, białko: 27g, tłuszcz: 15g 0,4WW i 2,4WBT Cukinia to wszechstronne warzywo, jedno z moich ulubionych. Dziś proponuję makaron z cukinii na surowo(...)rozgrzaną teflonową patelnię (bez tłuszczu), przykryć za małą pokrywką i mocno docisnąć do dna, żeby się rozpłaszczyły, a ser je skleił. Po 3-4 minutach pieczarki odwrócić i smażyć po drogiej stronie. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu. 1 pieczarkowy kotlet to ok. 120kcal , węglowodany: 6g, białko 13g, tłuszcz: 5g 0,6WW i 1WBT Makaron z cukinii rozłożyć na talerzach, a następnie

Dietolog
Kiełki na patelnię stir- fry 262

Kiełki na patelnię stir- fry Kiełki roślin to produkt, który jest bogaty w wiele cennych dla nas składników, warto je jeść. Łatwo je wyhodowa ć w

Dorota Smakuje

Proponowane wyszukiwania