Chowder kukurydziany

Chowder kukurydziany

Chowder kukurydziany

Chowder kukurydziany, na który przepis znajdziecie poniżej,  to nawiązanie do anglosaskiej tradycji kulinarnej. Jest to rodzaj zupy lub gulaszu przygotowywanego z mlekiem lub śmietaną albo zagęszczanego zasmażką, a jego historia sięga XVI wieku. Pochodzenie słowa "chowder" nie zostało dotychczas wyjaśnione. Prawdopodobnie wywodzi się od francuskiego określenia kociołka (franc. chaudron) lub kuchenki (franc. chaudière ) na której gotowano pierwsze chowdery. Pierwotnie chowdery jadano głownie na żaglowcach lub... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, pasta, ziemniaki, ciasto, śniadania, pierogi, naleśniki, pierogi przepis, sałatka, tiramisu, obiad, sałatki, desery, kiełbasa, mielone, surówka, przetwory, ciasteczka, kolacja, deser, naleśnik, ryby, gulasz, owoce morza, ryba, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, danie jednogarnkowe, ciasto na naleśniki, łatwe ciasto

Inne przepisy z Cztery Fajery

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję