rukola - 6622 przepisów (strona:342/442)

Sałatka z tuńczykiem i krążkami cebulowymi 260

Czas przygotowania: 15 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 200 g mixu sałat z rukolą 1/2 papryki czerwonej 8 pomidorków koktajlowych 1/2 ogórka 1 cebula czerwona 1 cytryna 80 ml oliwy z oliwek 1 łyżką mąki sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Cebulę kroimy na półcentymetrowe plastry, rozdzielamy krążki i obsypujemy mąką

kulinarnyJa
Jajecznica z kurkami 178

mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem i dorzucamy posiekany szczypiorek. Po osiągnięciu ulubionej konsystencji zdejmujemy z patelni. Od razu podajemy. Ja taką jajecznicę najbardziej lubię z pełnoziarnistym pieczywem i odrobiną rukoli. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Sałatka z wędzonym łososiem, fetą i słonecznikiem 259

działki od rodziców). Może dlatego smakowała wyśmienicie. Warzywa nie pryskane, bez chemii... samo zdrowie. Tym razem sałatka była dodatkiem do obiadu. Jednak pasuje jako samodzielne danie. Składniki:  - sałata rukola - pół główki zwykłej sałaty - 2 pomidory - 3 ogórki gruntowe - pół czerwonej papryki - 4 łyżki  kukurydzy - łosoś wędzony - 1/3 szklanki słonecznika - pół opakowania sera feta - 4 łyżki oliwy - łyżka soku

Pan i Pani Smith w kuchni
Sałata z guziczkami z foie gras z malinami i chlebem wiejskim 168

Sałata z guziczkami z foie grais z malinami  Składniki: mix sałat (endywia, rukola, radicchio, roszponka) puszka foie gras jajko na twardo świeże maliny fasolka szparagowa sos winegret Przygotowanie: 1. Sałaty wypłucz, osusz. Rozłóż na półmisku do serwowania. 2. Ugotuj jajko na twardo a fasolkę szparagową na chrupko. 3. Z bloku foie gras wytnij

AZgotuj!
Insalata con prosciutto crudo z brzoskwinią 157

Składniki: opakowanie rukoli kilka listków radicchio 3- 4 plastry prosciutto crudo mini mozarelki brzoskwinia grzanki z pesto oset oliwa sól pieprz Przygotowanie: Wszystkie  składniki rozłóż jak tylko ci się podoba:) Zmieszaj tylko ocet z oliwą. A grzanki posmaruj pesto i upiecz krótko pod grillem Czyż nie proste

AZgotuj!
Tatarskie naleśniki 177

czosnkiem, zielem liściem laurowym, solą i pieprzem. Zmiksowałam  Nie dodałam ani śmietany ani zasmażki. ( Uwaga: przed miksowaniem wyjmij liść laurowy i ziele!) Podałam z rukolą, która świetnie pasowała do pikantnych naleśników i dość pikantnego sosu grzybowego. Jeśli dysponujecie prawdziwkami , to sos i całe danie będzie znacznie bogatsze

AZgotuj!
Tortilla dla zabieganych 141

Szybka przekąska w ciągu dnia.  placek tortilli z nasionami lnu mix sałat ( szpinak, rukola) kilka plastrów łososia wędzonego na zimno 2 szt  suszonych pomidorów chrzan

AZgotuj!
Nadziewana mozzarella 117

Najszybsza przystawka na świecie. Pełna włoskich smaków. mozzarella rukola liście bazylii czarne oliwki kapary anchois  skórka z cytryny oliwa  Mozzarellę przekrój na pół, pozostałe składniki połącz ze sobą, rozłóż na środku. Przykryj wierzchem mozzarelli. Wierzch posyp skórką z cytryny i pieprzem

AZgotuj!
Cztery dni w Wenecji mój punkt widzenia 218

podać coś takiego, czegoś takiego nie jadłam. Che figura!  Zapłaciliśmy za to 40 euro!!!! Kolejnego dnia poszliśmy do:  Riva dei Schiavoni Lepiej. Ale moje risotto z rukolą było mega słone. Byłam tak głodna, że nie oponowałam. Zagryzałam niesłonymi krewetkami.  Zapłaciliśmy 50 euro za 2 dania i wodę. Do rachunku doliczono nakrycie - coperto 4 euro i 12% obsługi

AZgotuj!
Zielone szparagi w cieście 180

Szparagi myjemy, przecinamy na pół wzdłuż. Przygotowujemy ciasto, obtaczamy szparagi i krótko smażymy w bardzo dobrze rozgrzanym oleju.  Odsączamy na ręczniczku.  Podawać z ulubioną sałatą. U mnie rukola z płatkami migdałowymi i dresingiem

AZgotuj!
Kuchnia włoska. Warsztaty w Instytucie Sztuki Kulinarnej 194

przypalić cebuli.  My Polacy przypalamy cebulkę a we Włoszech to niedopuszczalne!;)  Peperonata Kalabryjska Kolejny etap gotowania. Paperonata Kalabryjska - końcowy etap przygotowania  Spaghetti z pesto z rukolą . Pyszne, delikatne w smaku.   Sałatka z bobem i serem pecorino 800 gram bobu 50 gram pecorino ząbek czosnku natka pietruszki ocet balsamiczny oliwa sól pieprz Proste. Bardzo proste. Bób gotować

AZgotuj!
Tarta porowo-cebulowa z gorgonzolą 133

farszu, wymieszać. Wyłożyć farsz na gotową tartę, posypać kawałkami gorgonzoli, przyprawami i szklanką słonecznika. Piec w 200 stopniach ok. 15 minut, aż tarta się przyrumieni. Podawać np. na rukoli z oliwą oraz z winem Gewurztraminer d’Alsace. Najlepiej serwować wino o temperaturze 10 stopni

Corner With Recipes
Makaron z sosem z pieczonych warzyw 159

Makaron ugotować mocno al dente. Warzywa ostudzić, zblendować. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucić przecier pomidorowy, dodać zblendowane warzywa. Przyprawić, dodać makaron. Dokładnie wymieszać, podawać*.  *Ja połączyłam z rukolą, suszonymi pomidorami, oliwkami i prażonym słonecznikiem

Corner With Recipes
Falafele z pieca - idealne 127

przepis zmieniłam i myślę, że teraz będę robić falafele dużo częściej. Do falafeli przygotowałam dwa sosy: tzatziki i pomidorowy, pełnoziarnisty kuskus z ziołami, sałatę lodową z pomidorkami daktylowymi i rukolą. Mieszając wszystko razem powstał pyszny obiad. Zrobiłam je w formie kotlecików, a nie okrągłe, żeby lepiej się przypiekły. Ostrzegam, to danie uzależnia ;) Składniki: - 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy/z puszki - 1 cebula

Corner With Recipes
Szpinakowa frittata z makaronem 187

kuchenki, weź większy talerz, połóż go na patelni i obróć patelnię trzymając od spodu talerz. Następnie zsuń frittatę na patelnię. Podsmażaj kolejne kilka minut. Przed podaniem możesz posypać rukolą. Jeśli masz patelnię którą można włożyć do piekarnika po podsmażeniu od spodu, przełóż do piekarnika(180 stopni) i piecz ok. 10 minut, aż masa zetnie się z wierzchu

Corner With Recipes