Czas przygotowania: 15 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 200 g mixu sałat z rukolą 1/2 papryki czerwonej 8 pomidorków koktajlowych 1/2 ogórka 1 cebula czerwona 1 cytryna 80 ml oliwy z oliwek 1 łyżką mąki sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Cebulę kroimy na półcentymetrowe plastry, rozdzielamy krążki i obsypujemy mąką
kulinarnyJamieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem i dorzucamy posiekany szczypiorek. Po osiągnięciu ulubionej konsystencji zdejmujemy z patelni. Od razu podajemy. Ja taką jajecznicę najbardziej lubię z pełnoziarnistym pieczywem i odrobiną rukoli. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjedziałki od rodziców). Może dlatego smakowała wyśmienicie. Warzywa nie pryskane, bez chemii... samo zdrowie. Tym razem sałatka była dodatkiem do obiadu. Jednak pasuje jako samodzielne danie. Składniki: - sałata rukola - pół główki zwykłej sałaty - 2 pomidory - 3 ogórki gruntowe - pół czerwonej papryki - 4 łyżki kukurydzy - łosoś wędzony - 1/3 szklanki słonecznika - pół opakowania sera feta - 4 łyżki oliwy - łyżka soku
Pan i Pani Smith w kuchniSałata z guziczkami z foie grais z malinami Składniki: mix sałat (endywia, rukola, radicchio, roszponka) puszka foie gras jajko na twardo świeże maliny fasolka szparagowa sos winegret Przygotowanie: 1. Sałaty wypłucz, osusz. Rozłóż na półmisku do serwowania. 2. Ugotuj jajko na twardo a fasolkę szparagową na chrupko. 3. Z bloku foie gras wytnij
AZgotuj!Składniki: opakowanie rukoli kilka listków radicchio 3- 4 plastry prosciutto crudo mini mozarelki brzoskwinia grzanki z pesto oset oliwa sól pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki rozłóż jak tylko ci się podoba:) Zmieszaj tylko ocet z oliwą. A grzanki posmaruj pesto i upiecz krótko pod grillem Czyż nie proste
AZgotuj!czosnkiem, zielem liściem laurowym, solą i pieprzem. Zmiksowałam Nie dodałam ani śmietany ani zasmażki. ( Uwaga: przed miksowaniem wyjmij liść laurowy i ziele!) Podałam z rukolą, która świetnie pasowała do pikantnych naleśników i dość pikantnego sosu grzybowego. Jeśli dysponujecie prawdziwkami , to sos i całe danie będzie znacznie bogatsze
AZgotuj!Szybka przekąska w ciągu dnia. placek tortilli z nasionami lnu mix sałat ( szpinak, rukola) kilka plastrów łososia wędzonego na zimno 2 szt suszonych pomidorów chrzan
AZgotuj!Najszybsza przystawka na świecie. Pełna włoskich smaków. mozzarella rukola liście bazylii czarne oliwki kapary anchois skórka z cytryny oliwa Mozzarellę przekrój na pół, pozostałe składniki połącz ze sobą, rozłóż na środku. Przykryj wierzchem mozzarelli. Wierzch posyp skórką z cytryny i pieprzem
AZgotuj!podać coś takiego, czegoś takiego nie jadłam. Che figura! Zapłaciliśmy za to 40 euro!!!! Kolejnego dnia poszliśmy do: Riva dei Schiavoni Lepiej. Ale moje risotto z rukolą było mega słone. Byłam tak głodna, że nie oponowałam. Zagryzałam niesłonymi krewetkami. Zapłaciliśmy 50 euro za 2 dania i wodę. Do rachunku doliczono nakrycie - coperto 4 euro i 12% obsługi
AZgotuj!Szparagi myjemy, przecinamy na pół wzdłuż. Przygotowujemy ciasto, obtaczamy szparagi i krótko smażymy w bardzo dobrze rozgrzanym oleju. Odsączamy na ręczniczku. Podawać z ulubioną sałatą. U mnie rukola z płatkami migdałowymi i dresingiem
AZgotuj!przypalić cebuli. My Polacy przypalamy cebulkę a we Włoszech to niedopuszczalne!;) Peperonata Kalabryjska Kolejny etap gotowania. Paperonata Kalabryjska - końcowy etap przygotowania Spaghetti z pesto z rukolą . Pyszne, delikatne w smaku. Sałatka z bobem i serem pecorino 800 gram bobu 50 gram pecorino ząbek czosnku natka pietruszki ocet balsamiczny oliwa sól pieprz Proste. Bardzo proste. Bób gotować
AZgotuj!farszu, wymieszać. Wyłożyć farsz na gotową tartę, posypać kawałkami gorgonzoli, przyprawami i szklanką słonecznika. Piec w 200 stopniach ok. 15 minut, aż tarta się przyrumieni. Podawać np. na rukoli z oliwą oraz z winem Gewurztraminer d’Alsace. Najlepiej serwować wino o temperaturze 10 stopni
Corner With RecipesMakaron ugotować mocno al dente. Warzywa ostudzić, zblendować. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucić przecier pomidorowy, dodać zblendowane warzywa. Przyprawić, dodać makaron. Dokładnie wymieszać, podawać*. *Ja połączyłam z rukolą, suszonymi pomidorami, oliwkami i prażonym słonecznikiem
Corner With Recipesprzepis zmieniłam i myślę, że teraz będę robić falafele dużo częściej. Do falafeli przygotowałam dwa sosy: tzatziki i pomidorowy, pełnoziarnisty kuskus z ziołami, sałatę lodową z pomidorkami daktylowymi i rukolą. Mieszając wszystko razem powstał pyszny obiad. Zrobiłam je w formie kotlecików, a nie okrągłe, żeby lepiej się przypiekły. Ostrzegam, to danie uzależnia ;) Składniki: - 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy/z puszki - 1 cebula
Corner With Recipeskuchenki, weź większy talerz, połóż go na patelni i obróć patelnię trzymając od spodu talerz. Następnie zsuń frittatę na patelnię. Podsmażaj kolejne kilka minut. Przed podaniem możesz posypać rukolą. Jeśli masz patelnię którą można włożyć do piekarnika po podsmażeniu od spodu, przełóż do piekarnika(180 stopni) i piecz ok. 10 minut, aż masa zetnie się z wierzchu
Corner With Recipes