Składniki: • 400 g wątróbki drobiowej • 2 łyżki mąki • sól, pieprz do smaku • mix sałat z rukolą • 1/2 opakowania śliwek mrożonych • 200 ml czerwonego wina • 4 łyżki cukru • 1 granat • 5 łyżek płatków migdałowych Wykonanie: • Uprażyć płatki migdałowe na suchej patelni na złoty kolor. • Na patelnię wsypać cukier, gdy zacznie się karmelizować dodać sliwki, wino i dusić ok. 20 minut. • Na talerzu ułożyć mix sałat. • Wątróbkę oprószoną mąką usmażyć na oleju, posypać...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...