Dzisiaj polecam pyszną i szybką sałatkę Składniki; Pół opakowania rukoli Parę plasterków szynki parmeńskiej 10 pieczarek pokrojonych na plasterki usmażonych szybko na maśle 8 suszonych pomidorów w oliwie Parmezan w płatkach Wykonanie; Wszystko ułożyć warstwowo ( pieczarki mają być ciepłe) polać oliwą z oliwek lekko posypać świeżo zmielonym pieprzem delikatnie przemieszać
Anioły w kuchniPyszna, aromatyczna sałatka z serem pleśniowym, roszponką i drobiowymi kabanosami. Jeśli nie lubicie serów pleśniowych - śmiało możecie zastąpić camembert mozzarellą (wtedy też można roszponkę zastąpić rukolą, by sałatka nie była za mdła :)) SKŁADNIKI 125 g roszponki 200 g sera camembert 150 g kabanosów (u mnie paluszki drobiowe) 8 plastrów suszonych pomidorów świeżo mielony pieprz oliwa z oliwek kilka
Moje Kuchenne Rewelacjepodanych proporcji wyjdzie około 8 tostów około 8 kromek chleba tostowego około 50 g łososia wędzonego 4 – 5 pomidorków koktajlowych 2 listki sałaty zielonej lub kilka listków sałaty rukola 150 g sera białego około 2 łyżek jogurtu naturalnego (ilość jogurtu zależy jak wilgotny mamy ser) sól, pieprz foremka lub szklanka o średnicy około 7 centymetrów Link do filmu
Uwaga Babcia Gotujegałki muszkatołowej 120g pieczarek pokrojonych w drobną kosteczkę 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku odrobina mąki do posypania 4 pełnoziarniste bułki, zielone liście (sałata, szpinak, rukola) i awokado (lub inne dowolne warzywa) do podania Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, wrzuć posiekaną cebulę i podsmaż ją pod przykryciem przez 5 minut, aż nieco zmięknie. Dodaj czosnek, kolendrę
Roślinna - blog wegańskisałatkę nawet na obiad dla osób dbających o linie, składniki i marynaty jak tu , tylko odpowiednio trzeba zmniejszyć o pół ilość składników a zamiast mieszkanki sałat można dodać rukole i roszponkę, składniki dowolne można np dodać jeszcze grillowane pieczarki
Piekielna Kuchnia Patiwarzywa al dente- 15 jeśli ktoś woli bardziej miękkie. W tym czasie możemy na suchej patelni zrumienić ziarna sezamu i słonecznika. Oliwki kroimy na pół. Układamy na talerzu rukolę i roszponkę na wierzch wykładamy warzywa, rybę przekładamy na deskę i zdejmujemy z niej skórę, jeśli ktoś chce może ułożyć cały kawałek ryby. Wszystko posypujemy oliwkami skrapiamy sokiem z cytryny
Piekielna Kuchnia Patioczkach. Fenkuł dobrze wypłukać i pokroić w cienkie talarki razem z młodziutką natką. Posypać uprażonym słonecznikiem. Polać oliwą i octem. Wymieszać i podawać :) ------ Podobne: Surówka z fenkułu i radicchio Rukola z mango do obiadu Surówka z czerwonej kapusty A niżej moje fenkuły wysiane w sierpniu. Obecnie nie wyobrażam sobie bez nich warzywnika
Weekendy w domu i ogrodzienaprawdę z różnyli serami, których jestem fanką :) Szybciutki- jak praktycznie kazdy makaron zawierający wszystko co uwielbiam- rukola, bazylia, szynka parmenska, czosnek ii seryyy! :) Czytaj więcej
Pasja tworzeniaktóra będzie trwała kilka dni i będziemy jeść bardzo ciężko, z chęcią sięgniemy po coś fit. Porcja na 6 osób Składniki : 50 g kaszy kuskus 125 g rukoli 1 duża czerwona cebula 150 g suszonej figi 1 średnia cukinia 200 g krewetek (oczyszczonych) 2 łyżki masła 4 ząbki czosnku sos 50 ml oliwy z oliwek 50 ml syropu
Niezły Młynekjogurt z miodem. Liście cykorii rozłożyć na talerzu. Na liście wykładać sos jogurtowy. Posypać prażonym słonecznikiem i podawać :) ----- Podobne: Surówka z fenkułu i marchwi Surówka z selera i jabłka Rukola z kaparami i mango
Weekendy w domu i ogrodziejest na 6 działów: wprowadzenie przystawki makarony dania główne wypieki i desery ekstra info Przepisy są klasyczne (np. pizza margherita, tiramisu) oraz bardziej wyszukane (taleggio, placek z rukolą). Każdy znajdzie coś dla siebie! Ciekawostką jest dział: ekstra info . Zawiera słowniczek podstawowych terminów - bardzo przydatnych podczas przygody z książką. Możemy z niego też się dowiedzieć o różnych technikach
Di gotujedzień był piękniejszy i słoneczny dla nas pomimo chmur na niebie. Każdy posiłek jest smaczniejszy kiedy dodamy do niego szczyptę miłości. Składniki (na 2 porcje): mix sałat z rukolą 50 gram sera halloumi łyżka oliwy z oliwek 4-5 plastrów surowego boczku 1 gruba kromka ciemnego pieczywa 1 pomarańcza 1/2 granata dressing: 2 łyżki soku z pomarańczy, 1 łyżka musztardy
Mango Papajapapryka czerwona garść orzechów włoskich siekanych suszony tymianek pół łyżeczki soku z cytryny jedna trzecia łyżeczki octu balsamicznego 1 łyżka oliwy granat bazylia świeża Składniki na pesto 1 szklanka rukoli 1 łyżeczka soku z cytryny sól morska bądz himalajska ząbek czosnku, mały 2 łyżki nasion słonecznika 4 łyżki oliwy Paprykę upiecz w 180 stopniach , do lekko czarnej skórki. Wyjmij
Z Kuchni Do Kuchni