filety z kurczaka Marynata do mięsa - 2 łyżki sosu sojowego - 1 łyżeczka majeranku - 3 łyżeczki oleju rzepakowego - sól - pieprz Mi ks sałat ok. 10-12 dag - roszponka, rukola, sałata lodowa Dressing do sałaty: - 1/4 szklanki oliwy - 1 łyżeczka sosu sojowego - 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę - 1/2 łyżeczki majeranku - sól - pieprz - cukier Zioła, przyprawy i sos sojowy
Apetyczna babeczkaZapraszam zatem na wiosennego grilla! Oryginalna w smaku: lekko pikantna, lekko słodka. Nie wymaga wiele pracy. Wystarczy dzień wcześniej zamarynować mięso i ugrillować. Świetna z sałatką z pomidorów i rukoli. Składniki: marynata: 2 łyżki musztardy dijon 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki majonezu 2 łyżki sosu słodko-kwaśnego 1kg wieprzowiny (karkówka, łopatka, schab) Sposób przygotowania: Składniki marynaty: musztardę, majonez
Pyry na Gaznastępnie usmażyłam mięso na patelni grillowej. Do piersi kurczaka został przygotowany pyszny, zielony sos na bazie śmietanki i sałaty, coś wspaniałego! Polecam też mój przepis na pierś kurczaka faszerowaną rukolą. składniki: 1 łyżeczka oliwy sól i pieprz młotkowany z kolendrą 1 pierś kurczaka 100 g ryżu 1 łyżeczka soli 1/2 sałaty lodowej 100 ml śmietanki 30% natka pietruszki domowy ketchup
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięroku mam fazę na przeróżne pesto. Na blogu znajdziecie przepis na pesto jarmużowe , szpinakowe i z rukoli . Każde z nich łączy kilka rzeczy - są zielone, zawierają orzechy i oliwę z oliwek. Wiem, że w tradycyjnym pesto znajduje się parmezan, ale ostatnio staram się ograniczać produkty wysoko kaloryczne, dlatego w moich przepisach ten składnik jest pomijany. Pesto z pietruszki to pomysł
Ugotowaćsłabszy piekarnik, można je uprzednio nieco podgotować. Jeżeli Twój piekarnik ma funkcję wentylatora – użyj go, gdy dołożysz ziemniaki. Teraz wystarczy poczekać i gotowe! Ja karkówkę podałem z dipem z rukoli – jak go przygotować, dowiesz się na moim blogu. Przepis w kategorii /dodatki/, możesz również skorzystać z wyszukiwarki. Smacznego
MarcinChefciepłej wody, ½ łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka tartego chrzanu, 1 łyżeczka musztardy ognistej ostrej, pieprz czarny do smaku, ponadto: ok 7 ugotowanych, obranych jajek, 1 jajko, rukola. Przygotowanie: Drożdże mieszamy z połową mąki, dodajemy sól, cukier, chrzan, pieprz, musztardę i wlewamy wodę. Całość miksujemy, następnie dodajemy pozostałą część mąki i ponownie miksujemy. Ciasto ma być luźne i klejące
Moniki Smakołykiniedzielnej kawy. Jeżyny i chrupiący boczek ZOBACZ Ciecierzyca i feta ZOBACZ Jajko i awokado ZOBACZ Focaccia z pomidorami i pietruszką ZOBACZ Muffinki z kremem czekoladowym ZOBACZ Pesto z rukoli i słonecznika ZOBACZ Tarta z truskawkami ZOBACZ Tarta z rabarbarem ZOBACZ Bezy z lemon curd ZOBACZ
Pink Envelopeorzechów Jajka z tatarem z polędwicy łososiowej Jajka z chrzanową pastą z kurczaka Jajka faszerowane szprotkami i groszkiem Jajka faszerowane wędzonym kurczakiem Jajka z pikantną pastą z rukoli i sera Lazur Pasta jajeczno-serowo-oliwkowa w rulonach z szynki Jajka sadzone w papryce Awokado z sałatką wiosenną Sałatka z kalarepą, rzodkiewką i jajkiem Sałatka z buraków
Czerwień i błękitsoczystością ogólnodostępnych zieleninek i owoców. Dodatek śliwki, pstrąga oraz grejpfruta sprawi, że sałatka będzie wykwintna i niezwykła. Składniki filety z pstrąga w sosie chrzanowym mix sałat z przewagą rukoli grejpfrut oliwki szpinak suszone śliwki Symbio czarny sezam Szpinak opłucz, wysusz i wmieszaj w mix sałat. Wyłóż na talerz, dodaj pstrąga i wyfiletowanego grejpfruta. Na koniec oliwki i pokrojone
Z Kuchni Do Kuchnicukrem. Pora to zmienić, jeśli i Wy lubicie sałatę, wiosna idzie, wiosna inspiruje nas do kolorowych i energetycznych dań! Sałatę masłową można zastąpić w tym przepisie np. sałatą lodową, rukolą drobnolistną, szpinak baby dobrej jakości także doskonale się sprawdzi. Jeśli lubicie zielone oliwki, wykorzystajcie takie, niestety nie potrafię przekonać do zielonch oliwek, jedynie smakują mi te z pestkami, które zajadaliśmy
Moja smaczna kuchniamoże mieć kilka zastosowań. Można wymieszać ją z ugotowanym makaronem, dodając nieco oliwy, posmarować nią kanapki lub nafaszerować jajka. Wszystkie sposoby wypróbowałam i wszystkie polecam... Składniki: ok. 80 g rukoli 150 g fety szklanka mrożonego groszku 3 łyżki pestek słonecznika (można podprażyć) 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki zielonych oliwek 1 łyżeczka oregano sól i świeżo mielony pieprz 1/2 szklanki dressingu
Czerwień i błękitbyć kawałek ryby (tak, tak, z mięsem idealnie się łączy), brokuła, dowolnych warzyw, również z puszki – groszek, kukurydza bardzo dobrze się sprawdzają; feta pokrojona w kostkę, a nawet rukola. Mini serniczki z owocami – na 8 sztuk. Kostkę (250 g) chudego twarogu miksujemy z dwoma jajkami i słodziwem – ja użyłam stewii. Masę przekładamy do foremek na babeczki
Kucharzycaciesząc się smakiem. Zapraszam na inne przepisy na moim blogu z cyklu "Kotlet bezmięsny, wegetariański" Marchewkowe kotlety sojowe ; Danie wegetariańskie - kotlet sojowy z różowym puree i sałatką z rukoli ; Kotlet sojowy z cukinią i cebulką; Cukinia w panierce z purée ziemniaczano - cukiniowym . Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 jajko świeże 1 szalotka 1 garść startego sera cheddar
Wino Francja KuchniaWiosenna surówka z mieszanki sałat śródziemnomorskich, wśród których znalazły się sałaty frisee, escarola, radicchio, rukola i rzymska oraz sera sałatkowo-kanapkowego feta. SKŁADNIKI dwie garści sałat 15 dag sera feta pomidor 2 łyżki kukurydzy 2 łyżki oliwy z oliwek łyżka octu winnego z czerwonego wina pieprz Czytaj więcej
Przepisy Kulinarnekaszę jaglaną i mogłabym jeść ją kilogramami. Najbardziej smakuje mi w postaci stir-fry lub z dodatkiem pesto. Na blogu była już kasza z pesto rosso oraz pesto z rukoli. Dzisiaj moje ulubione pesto- z jarmużu, które warto włączyć do swojej diety! Danie idealnie nadaje się by zabrać je do pracy lub na uczelnię. Jest proste w przygotowaniu i bardzo
Mango Papaja