zapoznania się z przepisem ;-))) SKŁADNIKI na 4 porcje: - 1/2 opakowania makaronu Lubella Pełna Ziarno - Pióro - 1 opakowanie sera kremowego z białą pleśnią - 4 garście mieszanki ulubionych sałat (masłowa, rukola, endywia, roszponka) - 250 g pomidorków koktajlowych - 15 jabłuszek kaparowych - 1 granat - 4 łyżki orzechów włoskich - oliwa z oliwek (4 łyżki), sok z cytryny (2 łyżeczki), miód (łyżeczka), sól, pieprz WYKONANIE: - makaron
SMYKWKUCHNIkaparami i kolendrą, podany z marynowanym w pomarańczach fenkułem, który podbił moje podniebienie, a fanką fenkułu nigdy nie byłam:). Rewelacyjna przystawka. Ser kozi zawinięty w bakłażana podany z rukolą i pomidorkami, niby taka prosta sprawa, a zaskakująco smaczny. Małże w sosie pomidorowym były serwowane równocześnie z ostrymi krewetkami. Jestem ogromną fanką owoców morza i wróciłabym tam tylko po nie! Ośmiornica
karmelowymiędzy innymi spróbowaliśmy: Deskę serów z pyszną konfiturą z czerwonej cebuli. Tatara z tuńczyka, kaparami i świeżą kolendrą. Marynowane plastry bakłażana, faszerowane kozim serem, podawane z suszonymi pomidorami i rukolą. Rozebranego i złożonego ponownie faszerowanego kurczaka. Duszoną ośmiornicę w sosie maślanym Małże w pomidorach Na koniec deser gruszka w czerwonym winie, podana z sosem lemon curd i pyszną kruszoną
Niezły Młynekteż inne moje przepisy na zupy-kremy: Zupę kurkową z ziemniakami, zupę krem z kukurydzy , pyszną zupę ze świeżych pomidorów ., krem z dyni z dodatkiem sera, zupę krem z rukoli , oraz zupę krem z zielonego groszku . Składniki: 1 duża cukinia 1 łyżka oleju cebula czosnek (2 ząbki) woda (1/2 l) domowa bulionetka lub bulion warzywny (1 kostka) sól i pieprz
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięminut w temperaturze 180 stopni z włączonym termoobiegiem. Wyjmujemy, rozwijamy z papieru i pozwalamy chwilkę mięsu „odpocząć” następnie kroimy w grube plastry, podajemy na mixie sałat, np. rzymskiej z rukolą, pomidorkami i czerwoną cebulą, skropionym sosem winegret. The post Schab faszerowany jajecznicą appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięoliwa z oliwek - tłoczona na zimno, extra virgin. Ma świeży, owocowy smak, rzadko spotykany w przeciętnych oliwach z supermarketu - lubię ją w sałatkach owocowo - warzywnych, np. z rukolą i gruszką albo ze szpinakiem i truskawkami. 8) Bio olej rzepakowy - również tłoczony na zimno, dobry do zup czy sałatek. Ja osobiście najchętniej dodaję go do krupniku i sałatki z buraczków
Poranek na słodkozdecydowanie przypadł mi do gustu. Można rozcieńczyć go z wodą, bo jest bardzo gęsty. * Jak wspomniałam. nieodłącznym elementem niemal każdego mojego zamówienia jest oliwa, której używam praktycznie codziennie. Mozzarella + rukola + pomidory + oliwa + bazylia to najprostsza i jedna z najsmaczniejszych sałatek! Włosi wiedzą, co dobre :) * W ofercie znajdziemy także kilka rodzajów bulionów instant. Od kiedy zaczęłam kupować te ekologiczne, ani myślę
Poranek na słodkoświeżą kolendrą. Do tego bagietka francuska bagietka na gryczanym zakwasie. Z przystawek mogliśmy jeszcze skosztować roladek z bakłażana na ciepło z pysznym kozim serem w środku, podanych z rukolą i koktajlowymi pomidorkami. Następnie podano nam małże z sosie pomidorowym oraz smażone krewetki z chili. Uwielbiam owoce morze i te dwa dania bardzo mi smakowały. Jednym z głównych dań
Kulinarne przygody Gatitymiękkości warzyw (przez około 15 minut). Odlewamy nieco gorącego płynu i zahartowujemy śmietankę. Dodajemy do kurczaka z warzywami i mieszamy do zagotowania. Serwujemy z ryżem posypane ziołami lub rukolą
Pyry na Gazskładników mineralnych. Zjedzcie ją z ulubionym, domowym, chrupiącym pieczywem na zakwasie. Doskonała jest na lekką kolację. Sałatka z ogórkiem i fasolką szparagową porcja dla 2 osób Składniki: sałata zielona, rukola 150 g fasolki szparagowej 1 mała czerwona cebula 1/2 ogórka 2 łyżki parmezanu 3 łyżki pestek dyni 3 łyżki octu jabłkowego sól, pieprz, 1 łyżeczka cukru sos: 3 łyżki oliwy
Jaglusiasól, pieprz, papryka słodka, duża płaska łyżka lubczyku, bazylia 1,5 łyżki cukru pudru łyżeczka kurkumy do dodania do wody z makaronem oliwa z oliwek świeża bazylia lub rukola do posypania - lub to i to;) Przygotowanie: 1) Na niewielkiej ilości oliwy z oliwek przesmaż drobną kostkę cebuli, gdy się zeszkli dodaj pokrojony w kostkę świeży pomidor. 2) Gdy pomidor ładnie
Zasmakuj KuchniLekka i zdrowa sałatka z świeżym szpinakiem, rzodkiewką i jakiem. Szpinak z powodzeniem można zastąpić rukolą lub roszponką. Składniki: 100g świeżych liści szpinaku ½ pęczka rzodkiewki 100 ml jogurtu greckiego 2 jajka kromka chleba pełnoziarnistego sól, czarny pieprz, koperek, czosnek Sposób przygotowania: S zpinak i rzodkiewkę dokładnie myjemy. Rzodkiewkę kroimy na cztery części. Kromkę chleba kroimy w kostkę i podsmażamy
Pyry na Gazdaniu był marynowany fenkuł, który smakował trochę jak gruszka w occie. Połączenie wszystkich powyższych składników dało nam naprawdę fajną przystawkę. Ser kozi zawinięty w bakłażana podany z rukolą i pomidorkami bardzo mnie zaskoczył. To połączenie warte spróbowania. Chętnie wrócę do tej przystawki. Małże w sosie pomidorowym były serwowane równocześnie z ostrymi krewetkami. Przyznam się, że krewetki zdecydowanie zawładnęły moimi kubkami
Kuchnia Bazyliinajpierw smaruję wierzch i spód bułki sosami, górę innym, dół innym, na sosy lądują chutneye, również inny na górze, inny na dole. Potem na spodzie lądują liście sałaty i/lub rukoli, na to plastry pomidora i cebuli. Na cebuli kładę mięso, na mięsie ogórki i koniec – przykrywam wszystko wierzchem bułki, lekko zgniatam i zaczynam się brudzić jedząc. Wash
Martyna Cookswina. Lub od razu całą butelkę. Nie dajcie się jesiennej depresji! Składniki: 4 figi 20 g koziego sera płatki migdałów ocet balsamiczny, winegret lub sok z cytryny rukola Wykonanie: Piekarnik rozgrzać do 190 st.C. Figi umyć, obciąć czubki i Czytaj dalej... Artykuł Pieczone figi z kozim serem pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smaku