pełnoziarnistych (przepis tutaj) 400g piersi z indyka 2 duże cebule papryka czerwona puszka kukurydzy (250g) puszka czerwonej fasoli (250g) 2 puszki pomidorów 2 łyżeczki cukru chilli, sól, pieprz garść rukoli do podania 2 łyżki oleju rzepakowego Sposób przygotowania: Na patelni na łyżce oleju podsmaż posiekana w piórka cebulę. Następnie dodaj pokrojonego w kostkę indyka (najlepiej zamarynować indyka dzień wcześniej
wysmienityherbaty) kaszy gryczanej ząbek czosnku oliwa z oliwek przyprawy: vegeta natur, lubczyk, świeżo zmielony pieprz, przyprawa kebab-gyros do posypania: natka pietruszki, koperek, szczypiorek, rukola - do woli opcjonalnie: tarty parmezan, bursztyn Sposób przygotowania: pierś myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w średnią kostkę i doprawiamy przyprawami, dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku, marynujemy w przyprawach i kilku łyżkach oliwy z oliwek
Zasmakuj KuchniSkładniki: 2 porcje pół opakowania miksu sałat z rukolą 10 pomidorków koktajlowych ser żółty (koniecznie dobrej jakości) 3 łyżki pestek słonecznika 3 łyżki pestek dyni mała bagietka masło sos: 4 łyżki oliwy z oliwek ząbek czosnku łyżeczka miodu łyżka soku z cytryny sól pieprz tymianek bazylia oregano Czosnek przeciskamy przez praskę, wrzucamy do odmierzonej oliwy
Gotuj z Agnestarce o ostrym ostrzu. Plasterki buraka układamy na talerzu, posypujemy serem pokrojonym w kostkę, prażonymi pestkami dyni, oraz natką pietruszki. Takie Carpaccio z buraka często podaję również ze świeżą rukolą, to jest idealne zestawienie smakowe. Smacznego! A poniżej możecie zobaczyć zdjęcie Carpaccio z buraka z turnusu Slim&Fit, oraz przykładową kartę menu z tego turnusu odchudzającego. The post Carpaccio
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięminut. Po tym czasie tortille kroję na kawałki o grubości ok 1 cm. Ja zazwyczaj robię dwie wersje smakowe: - salami chilli, sałata lodowa, papryka - łosoś, ogórek zielony, rukola lub inna sałata. Sałatka ala Caprese. Jak zrobić prostą sałatkę caprese każdy wie. Moja jednak jest jeszcze prostsza w wykonaniu. Plasterki pomidorów i mozzarelli układam na talerzyku na przemian
Pani domowaplastry boczku, sera, cebuli i wędzone śliwki. Wkładamy ponownie do piekarnika na około 15 - 20 minut. Po tym czasie nasza pizza powinna być gotowa. Ja rzuciłam na nią listki rukoli i jadłam polaną oliwą i skropioną sosem z ostrych papryczek aji amarillo
Quinoa Raz!Pizza bezglutenowa jest idealna, z dodatkiem ulubionych warzyw i sosów – tutaj można uwolnić swoją kuchenną fantazję i zaszaleć. Dodałem awokado i szczerze polecam, niewiarygodnie smakuje w połączeniu z rukolą, pomidorkami truskawkowymi, salami i oliwkami. Składniki: 1 szklanka mąki z tapioki 2 jajka łyżka oliwy (lub oleju kokosowego) łyżka wody (ew. przyprawy oregano, bazylia itp) Przygotowanie: Wszystkie składniki łączymy
PaleoLifelubicie najbardziej. Oczywiście wszystkie chwyty dozwolone 😊. Podsyłam Wam parę moich propozycji: Pizza z cukinią Pizza ze szparagami Pizza pszenno-żytnia ze szpinakiem Pizza z zielonymi szparagami Pizza z rukola Mini pizze Pizza hawajska Pizza Margherita Pizza capriciosa Pizza pszenno-żytnia
Kulinarne przygody Gatityswoich bliskich. Zmienimy nasze nawyki żywieniowe na bardziej zdrowe poczujemy się lepiej, zdrowiej pełni pozytywnej energii. Dziś w kuchni Molki czeka na Was grillowana pierś z indyka, komosa ryżowa, rukola, pomidorki koktajlowe i parmezan. Dodatkowych walorów smakowych nadał olej rzepakowy o aromacie dymnym, który fajnie
Kulinarne pyszności Molkikotlety i smażyć aż do przyrumienienia. Reszta, czyli z jakimi dodatkami podamy nasze hamburgery, to już inwencja własna. Ja zrobiłam sos z majonezu, musztardy dijon oraz ketchupu, dodałam sałaty, rukolę, pomidory, rzodkiewkę, pieczarki. Naprawdę dobre i zdecydowanie lżejsze od tradycyjnych, mięsnych hamburgerów. No i skoro dzieci zjadły, to wiecie… Naprawdę muszą być smaczne
gutfutpaski, czy tak jak ja w cienkie plasterki a'la carpaccio, zawsze smakuje wyśmienicie! Do przygotowania 1 porcji* sałatki będziemy potrzebować: - 1 ugotowanego buraka - pół opakowania mieszanki sałat z rukolą - 1/3 kostki sera typu feta - 2 łyżeczki łuskanego słonecznika *1 porcja sałatki miała wielkość talerza obiadowego Do przygotowania sosu potrzebujemy: - 1 łyżeczkę miodu - 1 łyżeczkę kremu balsamicznego - 1 łyżeczkę ulubionej
Bez Cebulikomosy z części można przygotować np. wyśmienity deser lub orientalne kotlety 1 awokado + sok z cytryny do skropienia 1 – 2 łyżki pestek dyni lub słonecznika mała garść liści roszponki, rukoli, rukwi wodnej, szpinaku lub ulubionej sałaty 1 malutka szalotka pokrojona na cienkie plasterki lub kilka plasterków cebulki (opcjonalnie) 1 łyżka oliwy lub preferowanego oleju tłoczonego na zimno + odrobina do skropienia
Even Better Foodmacie ochotę. Jak łączyć składniki i jak układać warstwy sałatek do słoika napisałam w pierwszym moim wpisie o sałatce słoikowej , polecam też przepis na fit sałatki z rukolą, pieczarkami z czerwoną cebulą, jajkiem i kiełkami . Składniki na 1 porcję Sałatki z warzywami i ryżem w słoiku : kawałek ogórka 4 pomidorki koktajlowe żółte 4 pomidorki koktajlowe czerwone 3-4 łyżki ugotowanego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię