rosół - 7682 przepisów (strona:304/513)

OSZUKANY RAMEN 157

Czemu oszukany ramen? Bo bez rosołu. :O Why „cheat” ramen? Because it’s without stock. :O (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki (na 1 porcję): 1 łyżka masła orzechowego 2 łyżki tajskiego sosu chilli 1 łyżeczka sosu sojowego porcja makaronu ramen (z „zupki chińskiej”) jajko na miękko („zwykłe” lub marynowane -> PRZEPIS) pieczone pomidorki (PRZEPIS

SandraFrej.com
Wtorek: Pieczone skrzydełka buffalo 185

pieczenia Sos buffalo 2 łyżki masła 2 łyżki miodu 1/3 szklanki sosu pomidorowego lub 6 łyżek keczupu Przygotowanie: Krok 1 Osusz skrzydełka ręcznikiem papierowym. Odkrój końcówki (zachowaj do rosołu), a następnie przekrój skrzydełka na połowy. Przełóż do głębokiej misy, posól, popieprz, dodaj proszek do pieczenia. Wymieszaj całość, przykryj i odstaw na pół godziny. Krok 2 Rozgrzej piekarnik do 200 stopni

Niedzielny kucharz
Piątek: Parmentier, czyli zupa krem z ziemniaków i pora 160

super prosta zupa, zrobiona tylko z ziemniaków i porów. Kremowa i łagodna w smaku, świetnie smakuje z ciemnym pieczywem. Do zupy możecie dodać jakieś resztki warzyw, np. włoszczyznę z rosołu, ale róbcie to ostrożnie, żeby nie zaburzyć delikatnej kompozycji ziemniaczano-porowej. Przepis pochodzi z serwisu Geniuskitchen.com ,który z kolei wziął go z książki kucharskiej Juli Childe. Polecamy Wam bardzo podobny

Niedzielny kucharz
Piątek: Zapiekanka rybna z cydrem 127

zapieczonego pod tłuczonymi ziemniakami. W zapiekance sos jest oczywiście rybny. W Niedzielnym kucharzu zrobiliśmy już wiele zapiekanek w stylu sheperd’s pie, np. w przepisie na wykorzystanie mięsa z rosołu , albo w wersji wege zapiekanej w słoiku . Upiekliśmy też zapiekankę rybną , na która przepis podpatrzeliśmy u sióstr Hemlsey. Jest on trochę podobny do zapiekanki rybnej w cydrze, ale sposób przygotowania

Niedzielny kucharz
Kacze piersi w sosie miodowo-herbacianym 119

Idealny sos do kaczki <3 Składniki:  2 filety z kaczki 4 szalotki 500 ml rosołu z kury 350 ml soku pomarańczowego 5 łyżek herbaty liściastej earl grey 1 łyżka miodu 3 łyżki masła 1 pomarańcza sól, pieprz Przygotowanie:  Skórkę na piersiach kaczki naciąłem, natarłem solą i pieprzem, także od spodu. Rozgrzałem patelnię o grubym dnie, smażyłem kaczkę

R'n'G Kitchen
Karkówka w sosie cebulowo-paprykowym wg Aleex 166

Dzisiaj ciąg dalszy kulinarnego szaleństwa. Rano ugotowałam leczo i wstawiłam rosół. Na drugie danie zaserwuję chłopakom karkówkę, ale w nowej odsłonie. Przygotuję ją w sosie cebulowo – paprykowym. Już teraz pachnie obłędnie, na pewno będzie przepyszna. Koniecznie ją wypróbujcie w swoich kuchniach. Składniki: • ½ kg karkówki pokrojonej w plastry • 1 cebula • ½ papryki czerwonej • sól, pieprz, cebula suszona, czosnek granulowany, przyprawa uniwersalna, majeranek

W mojej kuchni
Zupa z pomidorów. Zupa pomidorowa. 193

zrobiło się chłodno, więc pojawił się u nas wpis na zupy z pomidorami. Czy jest gorąco, czy jest zimno to co tydzień jak przystało na matkę Polkę gotuję prawdziwy rosół , cały gar (4 l), potem na jego bazie często powstają inne zupy np. ogórkowa , czy zupy z pomidorami w różnych wersjach smakowych i z różnymi dodatkami. Zupa z pomidorów

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wiejski kociołek z klopsikami 168

ziemniaków 1 cebula 1 młoda cukinia 1 marchew 1 czerwona papryka 2 łyżki posiekanych ulubionych świeżych ziół typu koperek, pietruszka, bazylia, oregano itp 1 niepełna szklanka bulionu warzywnego lub rosołu pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa olej do smażenia       *** Do mielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy- do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy mięsnej formujemy

Blog z Apetytem
Zupa ramen 193

następnie podsmażamy na patelni aż skórka będzie rumiana. Do garnka wkładamy pokrojoną marchewkę, pietruszkę, selera, cebulę (opaloną), podsmażone udko i przyprawy (ziele, sól, liść). Gotujemy tak, jak standardowy rosół. Gdy się trochę pogotuje dodajemy papryczki chilli, imbir, posiekany czosnek oraz sos sojowy. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Zupa powinna być wyrazista w smaku, lekko pikantna i orientalna

Gotowanie jest łatwe
RISOTTO Z KURKAMI I BOCZKIEM 119

risotto (u mnie Arborio) - 200g kurek - ok.60g wędzonego boczku (można pominąć) - 3 łyżki masła (pominęłam) - 2 łyżki oliwy z oliwek (u mnie olej kokosowy bezzapachowy) - 500ml bulionu (warzywny lub rosół) - 100ml białego wytrawnego wina - 1 cebula - 2-3 ząbki czosnku - 50-100g sera parmezanu, grana padano lub twardego pecorino - sól, pieprz do smaku - posiekana natka pietruszki lub szczypior

Smaczne Zdrowe