Szybka włoska zupa pomidorowa – najlepsza z dojrzałych, słodkich pomidorów <3 Szybka włoska zupa pomidorowa – Składniki: 800g dojrzałych pomidorów (najlepiej jakaś słodka odmiana) 250ml bulionu (u mnie rosół drobiowy) 50 The post Szybka włoska zupa pomidorowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojekrem z suszonymi pomidorami, czyli zupa dla wielbicieli wyrazistych smaków ;) Zupa krem z suszonymi pomidorami – Składniki: 500g dojrzałych, świeżych pomidorów (najlepiej jakaś słodka odmiana) 250ml bulionu (u mnie rosół dro The post Zupa krem z suszonymi pomidorami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeZupa pieczarkowa – to propozycja dla tych, co nie wiedzą, co zrobić z resztą niedzielnego rosołu w poniedziałek i myślą sobie “no nie.. byleby nie znów pomidorowa” :D Nawet jeśli makaron Wam został z dnia poprzedniego, to tutaj równ The post Zupa pieczarkowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeZupa ogórkowa – najlepsza to ta gotowana na żeberkach lub dowolnym, innym mięsie, ale koniecznie z kośćmi! Niektórzy robią ją na wywarze drobiowym, ale moim zdaniem zupa ogórkowa na rosole, nie oddaje takiej głębi smaku jak zupa ogórkowa na żeb The post Zupa ogórkowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSałatka z gotowanym kurczakiem w sosie curry – to pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Prosta i szybka w wykonaniu, a także bardzo kolorowa – cieszy nie tylko oko, ale także podniebienie! Delikatny gotowany kurczak w połączeniu z kukur The post Sałatka z gotowanym kurczakiem w sosie curry appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeczyli można, ale nie trzeba – dla podkręcenia smaku) 1 łyżeczkę cukru. Zmniejszyć moc palnika do takiej, by fasolka tylko lekko się gotowała, tak jak w przypadku gotowania rosołu. Wrzucić fasolkę szparagową na wrzątek i od momentu ponownego zawrzenia wody liczyć czas gotowania. Fasolkę gotować pod lekko uchyloną pokrywką. Z reguły młodsza fasolka będzie już al dente po 4 minutach
Kulinarne Przebojeponieważ lubię dzielić się z Wami nowymi przepisami. Na nadzielę możecie przygotować delikatne, miękkie ziemniaki z sosie śmietanowym. Ziemniaki duszone są z cebulką i bulionie (ja użyłam po prostu rosół). Składniki: 1 kg ziemniaków 3 szkl. bulionu drobiowego 1 op. małej śmietany 12% 2 cebule sól pieprz przyprawa do ziemniaków oliwa Ziemniaki obrać i pokroić w talarki. Przyprawić przyprawą
Kuchnia w oparachPancakes z kefirem i owocami. Przepis krok po kroku Każdy ma jakiś żywieniowy rytuał. Rosół w niedziele, ryba w piątek czy szklanka wody z rana. Nasz rodzina obowiązkowo w sobotni poranek robi różne placki lub naleśniki. Ale najczęściej przygotowujemy nasze ulubione pancakes z kefirem i owocami. Są przepyszne
kuron.com.plpodobna ale delikatniejsza od słynnej zupy Pho Bo (słynna zupa wietnamska z wołowiną). Nasza wersja z kurczakiem nazywana jest Pho Ga. Zupa Pho to nic innego jak pewnego rodzaju rosół z makaronem i dodatkami. Jest to jedna z najsłynniejszych zup w całym Wietnamie ale również w Azji. Wietnamczycy jedzą je niezależnie od pory dnia, od rana do wieczora. Zupa stawa
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnewersja chłodnika z botwinki, tym razem bez dodatku rosołu/bulionu (jak przy wcześniejszych wersjach), a jedynie z kefirem, w którym fermentuje cała botwinka. W oryginalnej wersji ( od Dominiki- Jarzynova) do kiszenia użyto samych buraczków, jednak w mojej dodane zostały też liście, co by nic się nie zmarnowało 😉 Fermentacja trwa 7-10 dni, przy czym co 1-2 dni należy
Kraina Miodem Płynącazapieczonego pod tłuczonymi ziemniakami. W zapiekance sos jest oczywiście rybny. W Niedzielnym kucharzu zrobiliśmy już wiele zapiekanek w stylu sheperd’s pie, np. w przepisie na wykorzystanie mięsa z rosołu , albo w wersji wege zapiekanej w słoiku . Upiekliśmy też zapiekankę rybną , na która przepis podpatrzeliśmy u sióstr Hemlsey. Jest on trochę podobny do zapiekanki rybnej w cydrze, ale sposób przygotowania
Niedzielny kucharzKażdy chyba wie czym jest Ramen. Ramen to japońska zupa składająca się z aromatycznego rosołu, makaronu i całej gamy dodatków, w zależności od receptury. Do Japonii przywędrował z Chin i mimo, że różni się od tradycyjnych japońskich zup, które bazują na rybach, zakorzenił się bardzo w kulturze tego kraju. W naszych stronach Ramen kojarzony jest już bardziej z zupkami
Mostek w kuchnisuper prosta zupa, zrobiona tylko z ziemniaków i porów. Kremowa i łagodna w smaku, świetnie smakuje z ciemnym pieczywem. Do zupy możecie dodać jakieś resztki warzyw, np. włoszczyznę z rosołu, ale róbcie to ostrożnie, żeby nie zaburzyć delikatnej kompozycji ziemniaczano-porowej. Przepis pochodzi z serwisu Geniuskitchen.com ,który z kolei wziął go z książki kucharskiej Juli Childe. Polecamy Wam bardzo podobny
Niedzielny kucharzwiadomo jak pod koniec wyglądają rozmowy... jak wrócimy to idziemy do babci na mięsko z sosikiem. Jedno chce z kluskami, drugie z ziemniakami, żeby zrobić błotko. Były marzenia o rosole, zupie ogórkowej, a ja miałam ochotę na pierogi z jagodami! Wracamy, a tu zonk! Mięsko w sosie co prawda było, ale poza tym wszędzie wiśnie. Paznokcie tak pięknie wypielęgnowałam podczas
bistro mamaSkrzydełka skróć o lotki, ta część nie ma w sobie praktycznie mięsa. Niepotrzebne fragmenty mięs można mrozić i dodawać potem do wywarów, bulionów lub rosołów. Skrzydełka przełóż do naczynia do zapiekania. Dodaj składniki marynaty: posiekany drobno seler naciowy i szczypior, imbir i czosnek pokrojony w cienkie plastry, słodką paprykę
kuron.com.pl