roladki - 9750 przepisów (strona:87/650)

Przepis na roladki z szynki konserwowej 123

Roladki KETO  Roladki, to forma posiłku, który stosowałem jako drugie śniadanie i oczywiście śniadanie białkowe. Takie roladki z szynki konserwowej z jajkiem i chrzanem można zapakować do pudełeczka i zabrać do szkoły, na uczelnię lub do pracy!    Link do filmu z przepisem 201 – Przepis na ROLADKI z SZYNKI – Na śniadanie i kolacje lub jako przystawki -Na imprezę(...)farsz jest zbyt suchy (rozsypuje się), to dodajemy jeszcze trochę majonezu. Paprykę kroimy w paseczki.   Gotowy farsz rozkładamy na plasterku szynki, kładziemy kawałek papryki i zawijamy.  Roladki układamy na półmisku i wkładamy do lodówki do schłodzenia. Smacznego :)  Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: www.youtube.com/c/DietaRozdzielna Za Subskrybuj 😀❗ i daj łapkę w górę

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Rolada serowa z mielonym mięsem 116

Rolada serowa z mielonym mięsem Rolada serowa z mięsem mielonym oraz warzywami, to genialne połączenie. Smakuje wyśmienicie i przygotowujesz ją z tanich, łatwo dostępnych produktów. Oryginalna przystawka, pięknie wygląda, na każdą imprezę lub jako danie obiadowe.   8 porcji 60 minut czas przygotowania Składniki na masę serową: ·        5 jajek całych(...)łączymy z mięsem. Następnie dodajemy drobno pokrojone ogórki konserwowe i wyrabiamy masę mięsną. 3.   Mięso z warzywami układamy na upieczonej masie serowej po całej powierzchni i zwijamy w roladę. 4.   Roladę przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C. 5.   Po upieczeniu kroimy w plastry. 6.   Rolada gotowa, podajemy

Kulinarna Chwila
Rolada Serowa z kurczakiem 72

Pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu rolada serowa z kurczakiem. Idealnie sprawdzi się jako zimna przekąska na różnego rodzaju uroczystości, imprezy czy święta. Jej plusem jest to ze możemy ją przygotować dzień przed podaniem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki : 300 gram sera zoltego w kawałku 3 jajka 5 łyżek majonezu 1 pojedyńcza większa pierś z kurczaka ok 300 gram serka śmietankowego(...)serowa ostygła, przełożyłam ją na odwrót na drugi kawałek papieru do pieczenia i delikatnie odkleiłam ciasto od papieru tak aby go nie rozewać. Następnie delikatnie spowrotem przewróciłam. Dzięki temu rolada będzie dobrze nam się zwijać. po wierzchu serowego ciasta rozsmarowujemy serek śmietankowy, następnie układamy ostudzonego kurczaka, pokrojoną w paski paprykę oraz posiekany szczypiorek, delikatnie zwijamy lekko dociskając. Gotową roladę owinełam

Blog kulinarny S9.PL
Rolada czekoladowa z czereśniami 57

ROLADA CZEKOLADOWA Z CZEREŚNIAMI   Składniki: ciasto: 4 jajka 2 białka 100 g cukru 100 g mąki 3 łyżki kakao 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 30 g gorzkiej startej czekolady krem: 250 g serka mascarpone 150 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru polewa czekoladowa:  100 g czekolady 30 g masła dodatkowo: duża garść czereśni    Przygotowanie: ciasto(...)Pieczemy przez 12-15 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto od razu przekładamy, papierem do góry, na ścierkę lekko obsypaną cukrem. Papier zdejmujemy a ciasto zwijamy ze ściereczką w roladę. Zostawiamy tak do ostygnięcia.  krem: Śmietanę ubijamy z cukrem , a następnie łączymy z serkiem mascarpone. Ostudzoną roladę rozwijamy delikatnie ze ścierki. Na środek ciasta nakładamy krem, na kremie układamy

Bon appetit mon amie
Domowe Przekąski z Tortilli – Idealne na Imprezę do Pracy i na Kolację 79

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe przekąski z tortilli to idealna przystawka na różnego rodzaju imprezy, urodziny, imieniny, a nawet święta. Roladki z tortilli możemy także zabrać ze sobą do pracy czy na uczelnię. Możemy przygotować je z kurczakiem, łososiem, a nawet pastą rybną. Przekąski z tortilli , nie dość, że smakują wyśmienicie, to na dodatek są bardzo szybkie w przygotowaniu. Są idealną(...)opcją w przypadku niespodziewanych gości, a także, kiedy nie mamy pomysłu na kolację. Roladki z tortilli za każdym razem mogą smakować inaczej. Wszystko zależy od nadzienia, jakie wybierzemy. Macie ochotę na domowe przekąski z tortilli ? Jeśli tak, koniecznie zapoznajcie się z poniższymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wybraliśmy dla Was najciekawsze propozycje na domowe roladki z tortilli , które z pewnością zachwyca

Damusia.pl
Roladki z cukinią 120

Roladki z cukinią Roladki schabowe z tym obłędnym nadzieniem, nie maja sobie równych a sam zapach przywoła do stołu każdego domownika. Kilka prostych składników i pyszne roladki z porą lądują na twoim talerzu. Spróbuj i przekonaj się sam. 9 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 kg schabu(...)startym na dużych oczkach żółtym serem. 5.    Na każdym kawałku mięsa układamy po plastrze szynki i po łyżce farszu warzywnego. 6.    Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 7.    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 8.    Roladki gotowe. 9.    Smacznego

Kulinarna Chwila
ROLADKI Z FILETÓW Z KURCZAKA FASZEROWANE FETĄ I BROKUŁAMI 66

Pomysł na szybki i pyszny obiad dla całej rodziny: roladki z filetów z kurczaka faszerowane fetą i brokułami. Na talerzu wyglądają pięknie, a co najważniejsze smakują wspaniale – są soczyste w środku, z zewnątrz ładnie zrumienione i chrupiące, a nadzienie ciekawie komponuje się z delikatnym mięsem kurczaka. Brokuły do tego przepisu gotuję na parze, by nie straciły zbyt dużo wartości odżywczych(...)dodaję do nadzienia dosłownie odrobinę soli. Jeśli macie ochotę, fetę możecie zastąpić kozim serem, pasuje tutaj również świetnie.  Całość przygotowuje się szybko i sprawnie, a jeśli zostaną Wam roladki z obiadu, to polecam Wam pokroić je w plastry i zjeść na kanapce, pycha! Danie przygotowałam w ramach współpracy z marką Zagrodowy. "Kurczak Zagrodowy z Podlasia" (LINK) to wysokiej jakości

Słodko-Słony Świat Ilony
Roladki z pieczarkami i mozzarellą 77

Roladki z pieczarkami i mozzarellą Roladki Schabowe z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam. 8 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki:   ·        ½ kg schabu ·        1 kulka mozzarelli(...)pokrojone pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.    Na każdym plastrze mięsa układamy po dwa cienkie plasterki mozzarelli i po łyżce pieczarek. 4.    Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 5.    Kotlety smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 6.    Roladki gotowe

Kulinarna Chwila
ROLADKI Z POLĘDWICY WIEPRZOWEJ Z SEREM, CEBULĄ I OGÓRKIEM KONSERWOWYM 55

Roladki z polędwicy wieprzowej z serem, cebulą i ogórkiem konserwowym to propozycja na pyszny i szybki obiad . Do ich przygotowania nie potrzeba zbyt wiele czasu a smakują rewelacyjnie. Poczęstujcie nimi swoją rodzinę lub zaproszonych na obiad gości i zaskoczcie ich smakiem tego prostego dania . Idealnie do tego pasują świeże ziemniaki posypane koperkiem i ulubiona surówka. Pycha :) Składniki na roladki(...)wieprzowiny. Cebulę obrać, pokroić w piórka, ogórki konserwowe przekroić wzdłuż na pół. Na każdym plastrze mięsa położyć plasterek sera, kilka kawałków cebuli i połówkę ogórka konserwowego. Zawinąć w roladki. Do jednego talerza wsypać mąkę, do drugiego bułkę tartą a w trzecim talerzu rozklepać jajka. Roladki obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej Na patelni rozgrzać olej, smażyć roladki

Zrób to smacznie
Rolada biszkoptowa z rabarbarem 83

Zawsze, kiedy u mnie w domu pojawia się rabarbar, mam ochotę na pyszne ciasto z jego udziałem. Tak też powstała ta rolada, bardzo delikatna z nieco kwaskowym nadzieniem. W smaku rewelacyjna. Przepis jest na blachę o wymiarach 36 x 28 cm Co potrzeba na ciasto: 120 g mąki pszennej tortowej typ 450, 120 g cukru, 3 jajka, 1 łyżeczka ekstraktu(...)odważamy   800 g, przekładamy do miski, dodajemy cukier, mieszamy dokładnie, dodajemy mąkę ziemniaczaną, mieszamy dokładnie. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, jest to warunek konieczny do zwinięcia rolady. Rozprowadzamy rabarbar równomiernie. W misce mikserem ubijamy jajka z cukrem i ekstraktem waniliowym do połączenia składników i spienienia, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mieszamy dokładnie mikserem. Tak przygotowane ciasto wylewamy

Bułka z Chlebem
Roladki drobiowe z burakiem i kozim serem 52

Roladki drobiowe z burakiem i kozim serem. Stosunkowo szybkie i nieskomplikowane w przygotowaniu a naprawdę fajnie smakują i jeszcze fajniej wyglądają po przekrojeniu na pół. Króliś ( doświadczalny ) z mięsa toleruje jedynie mięso z indyka, więć wmówiłam Kicajcowi, że je jego ulubione mięsko. Nie było więc pyskowania i marudzenia, a nawet same pochwały jakie to “miensko z indyka pychotkowe(...)stworzenie. Olać ignorancję Królisia na temat znajomości mięsa. Najważniejsze, że łajza zeżarła bez szemrania i nie trzeba było pół wieczoru tracić na głupie przepychanki słowne. Filmik jak przygotować roladki https://www.youtube.com/watch?v=n3ZYXdKJZaI Ilość porcji / Servings – 2 Czas przygotowania / Prep. time: 15 mins Czas gotowania / Cook time: 30 mins Czas całkowity / Total time: 45 mins Drukuj / Print Składniki / Ingredients

Spice things up
Roladki schabowe z żurawiną i sosem chrzanowym 49

Roladki schabowe z żurawiną i sosem chrzanowym polecam na wielkanocny obiad. Roladki robi się bardzo szybko, bardzo ładnie prezentują się na talerzu i mają bardzo intensywny chrzanowy smak. Proponuję podawać z sosem, gdyż samo mięso jest dość suche. Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 6 sztuk Składniki: 6 plastrów schabu (200 g) 6 dużych plastrów boczku(...)było grudek. Na końcu dodać chrzan i zamieszać. Gdy sos jest już gęsty i gładki, wlać do niego wcześniej zahartowaną śmietanę (czyli wymieszaną z 2-3 łyżkami gorącego sosu). Roladki podawać z sosem Krok po kroku: 1. Rozbić mięso 2. Przygotować marynatę 3. Na każdy kawałek schabu wyłożyć po plasterku boczku, następnie sos i żurawiną 4. Zawinąć każdego kotleta

KuchniaWeDwoje.pl
Rolada szpinakowa z łososiem 46

Rolada szpinakowa na zimno z łososiem w to super pomysł na imprezową przekąskę lub przystawkę przed daniem głównym. Ciasto szpinakowe jest wilgotne, a farsz ma lekko czosnkowy smak. Do tego duża ilość wędzonego łososia – danie bardzo proste w wykonaniu i oryginalne. Czas wykonania: 1 h + 1 h czas chłodzenia Ilość porcji: 16 plastrów Składniki: Ciasto szpinakowe: 450 g szpinaku(...)przewrócić ciasto na drugą stronę). Serek kanapkowy wymieszać z jogurtem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wystudzone ciasto posmarować serkiem, ułożyć plastry łososia i posypać posiekanym koperkiem. Zwinąć ciasto w roladę, zabezpieczyć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę, aby ciasto się uformowało. Krok po kroku: 1. Ubić białka 2. Szpinak wymieszać z resztą składników 3. Delikatnie

KuchniaWeDwoje.pl
Mini roladki cebulowe 52

Mini roladki z ciasta naleśnikowego z dodatkiem prażonej cebulki. Farsz jest śmietankowy z podsmażonymi pieczarkami i szynką. Są bardzo proste i szybkie. Roladki to świetna przekąska, która sprawdzi się na wieczór ze znajomymi. Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 32 sztuki (6 porcji) Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 2 szklanki mleka 2 jajka 6 łyżek cebuli prażonej 2 łyżki(...)odparowania wody). Serek kanapkowy wymieszać z pokrojoną w kostkę szynką, pieczarkami, natką pietruszki i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość przyprawić solą i pieprzem. Naleśniki posmarować nadzieniem i zwinąć w roladki. Pokroić na plastry. Krok po kroku: 1. Zmiksować wszystkie składniki na ciasto 2. Usmażyć naleśniki 3. Podsmażyć pieczarki i pokroić szynkę 4. Wymieszać wszystkie składniki na nadzienie 5. Naleśniki wysmarować

KuchniaWeDwoje.pl
Rolada z cebulą i boczkiem 51

Rolada z cebulą i boczkiem to smażone mięso z indyka faszerowane podsmażoną cebulą, plastrami boczku oraz tymiankiem. Mięso jest dodatkowo polane słodką marynatą na bazie miodu i soku z pomarańczy. To moja propozycja na świąteczny obiad dla całej rodziny! Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 15 plastrów Składniki: 1,2 kg fileta z indyka 400 g cebuli(...)następnie posypać tymiankiem. Odłożyć 1 łyżkę podsmażonej cebuli do małej miseczki (będzie ona potrzebna do marynaty). Resztę cebuli wyłożyć na boczek. Mięso zawinąć w rulon i związać nicią spożywczą. Roladę smażyć na oleju przez około 20 minut z każdej strony, następnie podlać ją 100 ml wody i dusić pod przykryciem przez 30 – 40 minut. W między czasie do pozostawionej wcześniej

KuchniaWeDwoje.pl