Rolada boczkowa - wędzona, parzona
Rolada boczkowa - wędzona, parzona
Rolada boczkowa, wędzona i parzona to kolejny sposób na wędzony boczek, który uwielbiamy. Wędziłam i parzyłam w folii celulozowej, ale można bez problemu wędzić tylko umieszczoną w siatce lub osznurowaną sznurkiem wędzarniczym. Polecam serdecznie :) Składniki: boczek bez skóry Zalewa peklująca 8% czas peklowania 10-14 dni: 80 g peklosoli 1 litr wody (przy czym 0,4 litra gotowej zalewy na kg mięsa) Dodatkowo: folia celulozowa siatka wędliniarska lub sznurek wędliniarski Przygotowanie: Płat boczku naciąć... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kocham..lubię..gotuję..
Autor
Effa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, boczek, roladki
Inne przepisy z Kocham..lubię..gotuję..
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję