roladki - 9750 przepisów (strona:88/650)

Zawijańce drobiowe 189

płaty mięsa. Następnie rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Rozbity płat mięsa ułożyć na desce. Oprószyć solą i pieprzem. Rozłożyć cienką warstwę mięsa mielonego ze szpinakiem i zwinąć w roladkę. Farsz może nieco wystawać z boków. Delikatnie okręcić sznurkiem aby roladka zachowała swój kształt ale nie ściskać za macno aby nie wycisnąć farszu. W ten sam sposób przygotować pozostałe roladki. Gotowe(...)roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 60-70 minut w zależności od wielkości roladek

Monia miesza i gotuje
Roladki schabowe nadziewane suszonymi pomidorami i oliwkami 163

Dokładnie z obu stro posypać solą i pieprzem. Pomidory pokroić na drobniejsze kawałki. Oliwki pokroić w plasterki. Na każdym plastrze schabu ułożyć porcje farszu, a następnie zwinąć plastry w roladki. Jeżeli boimy się, że roladki rozwiną sie podczas smażenia, zepnijmy je wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej z pomidorów. Roladki obsmażyć na rozgrzanym tłyszczu ze wszystkich stron, aby sie zrumieniły. Następnie(...)patelnię wlać 1/2 szklanki bulionu i przykryć pokrywką. Roladki dusić aż mięso będzie miękkie, ale nie za długo, aby nie wysuszyć mięsa. Przed podaniem wyjąc wykałaczki. Podawać z ulubioną surówka i ziemniakami lub kaszą bulgur. Smacznego! P.s. pozostały wywar można zaciągnąć słodką smietanką- wtedy otrzymamy wyśmienity sos do roladek

Krylowa Kuchnia
Rolada drobiowa ze szpinakiem 114

woreczku i rozbić na cienki kotlet. Lekko osolić, wyłożyć na nie szpinak i zwinąć. Można obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Lekko rozgrzać olej na patelni, położyć roladki i smażyć ok. 20 sekund z każdej strony, żeby mięso dookoła się ścięło – dzięki temu roladki się nie rozpadną. Smażyć na małym ogniu ok. 20 minut, często odwracając. (adsbygoogle

niecodziennikpary
Roladki Alibabki 603

Roladki Alibabki Dziś proponuję na obiad delikatne mięso z kurczaka z kolorowym farszem w aromatycznym sosie. Składnik: ·        1 filet z kurczaka ·        Serek śmietankowy ·        Papryka czerwona ·        Marchew ·        ½ pęczka szczypiorku(...)oczach. 3.   Do Marchwi dodajemy posiekany szczypiorek, drobno pokrojoną paprykę oraz ogórki. 4.   Mięso smarujemy cienko serkiem a na środku układamy po łyżce warzyw i zwijamy w roladki. 5.   Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. 6.   Na drugiej patelni lub w większym garnku gotujemy 2 szklanki wody, dodajemy kostki rosołowe, sos sojowy, przecier

Kulinarna Chwila
Roladki z żółtego sera i szynki z sałatką 123

Roladki z żółtego sera i szynki z sałatką to doskonała przekąska, która sprawdzi się nie tylko podczas imprezy. Często przygotowuję je na szybką kolację, ponieważ są naprawdę ekspresowe i wyglądają bardzo apetycznie. Do środka możecie użyć dowolnej sałatki, lecz osobiście polecam takie z akcentem chrzanowym oraz dodatkiem ogórka konserwowego. Tym razem w moich roladkach znalazła się gotowa sałatka, która idealnie(...)podkreśliła smak ruloników. Polecam! Ps.  Zerknijcie też na roladki z sera i szynki ze szparagami konserwowanymi - klik . Roladki z żółtego sera i szynki z sałatką - składniki: 10 plastrów szynki (najlepiej konserwowej) 10 plastrów żółtego sera 10 łyżek sałatki (polecam z akcentem chrzanowym) Dodatkowo: szczypiorek/natka pietruszki do związania Roladki z żółtego sera i szynki z sałatką - przygotowanie:   Na blacie

Di gotuje
Rolada biszkoptowa z kremem porzeczkowym. 153

przede wszystkim, podniesie poziomu cukru i doda trochę energii, chociaż na chwilę :)  No dobra, dość narzekania na pogodę, nie długo przyjdzie wiosna i będzie pięknie. Teraz, coś o roladzie. Rolada jest biszkoptowa, przełożona prostym kremem, zrobionym ze śmietanki i dżemu. Ja zrobiłam z dżemem porzeczkowym, ale może być o innym smaku. Mój syn, najbardziej lubi z truskawkowym(...)delikatnie posmarowałam masłem. Piec w temperaturze 175 stopni, około 15 minut. Upieczony biszkopt, przełożyć papierem do góry,  na ściereczkę posypaną cukrem pudrem. Delikatnie ściągnąć papier. Następnie zwinąć w roladę, razem ze ściereczką. Zostawić do wystudzenia. Śmietanę ubić. Kiedy będzie gotowa, dodać dżem. Zmiksować do połączenia składników. Wystudzoną roladę rozwinąć. Posmarować kremem, zostawiając wolne brzegi. Ponownie zwinąć w roladę. Przekroić

Agusiowe smakołyki
Roladki jajeczne/omletowe z sałatką 115

Roladki jajeczne z sałatką to pyszne ruloniki omletowe , które są świetną propozycją na śniadanie, kolację, lekki obiad czy pyszną przekąskę. Można je również zabrać do szkoły lub pracy, a ładnie podane zachwycą gości na domowej imprezie. Ich wypełnienie zależy od waszej kreatywności, ale ostatnio w moim domu króluje gotowa sałatka z ciecierzycą i łososiem wędzonym , która jest naprawdę bardzo smaczna(...)Polecam! Ps. A tu macie przepis na roladki jajeczne z wędzonym kurczakiem - klik . Roladki jajeczne z sałatką - składniki:  (3 sztuki - placki o średnicy 20 cm) 3 jajka sól, pieprz naturalny Dodatkowo u mnie: 1 opakowanie/125g sałatki z ciecierzycą i łososiem wędzonym Ponadto: masło do natłuszczenia patelni Roladki jajeczne z sałatką - przygotowanie: Jajka należy zmiksować do puszystości oraz doprawić

Di gotuje
Rolada żyrafa z bananami i czekoladą 192

Rolada żyrafa z bananami i czekoladą Delikatna rolada biszkoptowa z pięknym wzorkiem, wypełniona pysznym kremem śmietankowym z bananami i czekoladą. Niebo w ustach!       Składniki: Ciasto: 5 jajek 6 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki 80ml wody 45ml oleju 4 łyżki kakao Krem z owocami: 200ml śmietanki kremówki 200g serka mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru 80g czekolady mlecznej(...)połączenia się składników. Na końcu dokładamy pokrojoną czekoladę i dokładnie mieszamy *** *** Ciasto rozwijamy i smarujemy kremem śmietankowym zostawiając wolne miejsca przy brzegach *** *** Przy brzegu układamy obrane ze skórki banany *** *** Roladę delikatnie ale dość ciasto zwijamy *** *** Zawijamy w papier i wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę *** *** SMACZNEGO ***         Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA

Blog z Apetytem
Roladki z udek kurczaka 208

Roladki z udek kurczaka Jeśli mamy już dość tradycyjnych udek pieczonych lub gotowanych, możemy je przygotować choćby w taki sposób. Składniki: udka z kurczaka - 6 szt suszona żurawina - 6 łyżek płaskich mozzarella ser - 1 opak  ( 195 g ) oliwa z oliwek - 2 łyżki sól i pieprz papryka ostra papryka słodka Przygotowanie : Udka umyć i osuszyć, wytrybować kości. Następnie pojedynczo każde(...)godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie mozzarelle pokroić w plastry i układać po plastrze sera i łyżce żurawiny na każdym płacie mięsa zwijać ścisło w zgrabne roladki. Roladki układać na rozgrzanej patelni  posypać słodką papryką i pieprzem zrumienić z obu stron na rumiano. Zagotować wodę w garnku roladki przełożyć do woreczka zawiązać nicią i gotować na bardzo wolnym

Kuchnia Danusi
Rolada ze schabu 718

Rolada ze schabu Bardzo smaczna i aromatyczna, faszerowana pieczeń wieprzowa. Dzięki dłuższemu pieczeniu w niższej temperaturze mięso nabiera soczystości i kruchości. Roladę można podawać zarówno na ciepło- jako danie obiadowe, jak i na zimno – jako pyszna wędlina na kanapki lub przekąska na przyjęcie.     Składniki: 1,5 kg schabu 6-7 sztuk suszonych pomidorów 1 cebula 3 ząbki(...)cebulę kroimy w kosteczkę, a czosnek przeciskamy lub ścieramy na tarce. Wszystko razem mieszamy *** *** Tak powstały farsz rozkładamy równomiernie na mięsie *** *** Do 3/4 długości mięsa układamy plastry boczku wędzonego *** *** Roladę ciasno zwijamy wzdłuż krótszego boku (tego z boczkiem) *** *** Z wierzchu mięso nacieramy olejem i przyprawami. Całość umieszczamy w żaroodpornym naczyniu *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez

Blog z Apetytem
Roladki schabowe z suszonymi pomidorami 115

mięso, które bardzo często pojawia się na naszych stołach. Najpopularniejszym daniem z tego gatunku mięsa są panierowane kotlety schabowe. Ja dzisiaj zamiast typowego schaboszczaka zrobiłam na obiad pyszne roladki. Robi się je szybko, nie potrzeba dużej ilości składników. Nadzienie możemy zmieniać według własnego uznania, a z dodatkiem ziemniaków i ulubionej surówki mogą być wyśmienitym obiadem, polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)zalewy, pokroić na plastry tak, żeby na każdy kawałek mięsa przypadał jeden plasterek. Następnie położyć po jednym pomidorze i 2-3 listki bazylii. Tak przygotowane kotlety zwinąć w roladki (można spiąć wykałaczkami) i podsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. 3. Zrumienione roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na patelnię wlać 1/2 szklanki wody, podgrzać i przelać do roladek. Naczynie

Danka Pichci
ŚWIĄTECZNY TORT PIEŃ 196

dół w 160 *C około 20 min. do tzw. suchego patyczka. Upieczony i jeszcze ciepły biszkopt przekładamy na deseczkę wyłożona ściereczką. Zdejmujemy papier i wzdłuż krótkiego boku zwijamy w roladę (patrz film). Tak zwinięte ciasto pozostawiamy do wystudzenia. 2.) Krem cytrynowy: Śmietankę kremówkę 30% podgrzewamy w rondelku (nie gotujemy). Dodajemy białą czekoladę i mieszamy aż czekolada się rozpuści, a składniki(...)lodówki na 1 godz. żeby się schłodziła. Gdy się schłodzi ubijamy mikserem aż podwoi swoją objętość. Partiami dodajemy mascarpone i aromat cytrynowy. Miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Roladę wyjmujemy ze ściereczki, ponownie rolujemy i przekrawamy na 2 równe części. Rozwijamy. Na jedną część nakładamy połowę kremu cytrynowego i zwijamy w roladę. Zwiniętą roladę z kremem stawiamy pionowo na paterze

RITA food channel
Rolada z indyka z suszonymi pomidorami 390

oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. Pośrodku wzdłuż dłuższego boku położyć kawałki suszonych pomidorów, przykryć blanszowanym szpinakiem (liście wrzucić na wrzątek na 15 sekund). Na szpinak zetrzeć ser. Zawinąć roladę, łączenie spiąć wykałaczkami. Na roladzie ułożonej łączeniem do góry położyć zachodzące na siebie plasterki szynki. Podwinąć je pod spód rolady. Włożyć roladę do naczynia żaroodpornego, cały czas łączeniem do góry(...)Polać lub posmarować 3 łyżkami oliwy ze słoika po suszonych pomidorach, odstawić na ok. 2-3 godziny (w temp. pokojowej). Piekarnik nagrzać do 200°C. Wstawić roladę do piekarnika, na dno naczynia wlać 1/4 szklanki wody lub białego wina i piec przez 40 minut. Mięso będzie miało na koniec 80°C. W czasie pieczenia 2 razy polać pieczeń sokami

Świat Domowej Kuchni
Rolada z karkówki z grzybami i kapustą 126

Rolada z karkówki z grzybami i kapustą                                                                                                     http://ambition.pl Składniki(...)pieprzem. Karczek rozciąć wzdłuż na pół, nie docinając do końca, i rozłóż jak książkę. Delikatnie go rozbić, posypać Vegetą, solą i pieprzem. Nałożyć farsz na mięso, zwinąć ścisło w roladę. Wierzch rolady obsypać papryką słodką, solą, pieprzem i majerankiem, dobrze rozetrzeć. Przełożyć roladę do siatki na szynkę. Ułożyć roladę na blasze z piekarnika. Piec w piekarniku przez

Kuchnia Danusi