roladki - 9750 przepisów (strona:81/650)

Naleśnikowe roladki z mięsnym farszem i jajkiem 504

ciepło, ale jeszcze lepsze jest na zimno. Bardzo dobrze sprawdza się jako dodatek do sałatek. Jedyny minus – jajko po czasie nieestetycznie obsycha. Warto pamiętać o tym, krojąc roladkę na plasterki – najlepiej zrobić to tuż przed planowanym podaniem. 6-8 naleśników na słono 600 g mielonego mięsa (np z łopatki wieprzowej) 1 cebula 2 łyżki majonezu 6-8 jajek(...)cienką warstwę mięsa, wyrównujemy. Przykrywamy kolejnym naleśnikiem, na którym również rozprowadzamy cienką warstwę mięsa. Posypujemy niewielką ilością sera. Przy krawędzi umieszczamy 2 jajka. Całość zwijamy jak na krokiety. Naleśnikową roladkę owijamy plastrami boczku lub szynki parmeńskiej. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około godzinę. Na ostatnie 5-10 minut zdejmujemy

Smaki Na Talerzu
Rolada z indyka faszerowana cukinią, suszonymi pomidorami i serem feta 201

Rolada z indyka faszerowana cukinią, suszonymi pomidorami i serem feta     Składniki: ok 700g – 1 kg filetu z indyka 10dkg wędzonego boczku – w cienkich plasterkach Farsz: 1/2 cukinii 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka pietruszki 3-4 plasterki żółtego sera 50g sera feta 5 suszonych pomidorów z oleju 3 łyżki oleju ze słoika z suszonymi pomidorami(...)niego posiekaną pietruszkę, mieszamy *** *** Na mięsie układamy plasterki żółtego sera *** *** Na serze wykładamy cukinię *** *** Na wierzchu posypujemy pokruszonym serem feta oraz pokrojonymi w paseczki pomidorkami. Całość oprószamy pieprzem *** *** Roladę dość ciasno zwijamy *** *** Na mięsie układamy plasterki boczku wędzonego, tak aby na siebie zachodziły i podwijamy je pod spód rolady *** *** Całość przekładamy do żaroodpornego naczynia lub na podłużna blaszkę wyłożoną papierem

Blog z Apetytem
Roladki z szynki z sosem chrzanowym 1485

Roladki z szynki z sosem chrzanowym Szynka faszerowana jajkami, warzywami i sosem chrzanowym czyli wielkanocne rollsy. Pyszna i efektowna ozdoba świątecznego stołu. Polecam!     Składniki: 6-7 plasterków szynki 2 jajka 1/2 papryki (u mnie żółta i czerwona) 3 rzodkiewki 1 nieduży ogórek gruntowy świeże kiełki (lub posiekany szczypiorek) cienki szczypiorek do związania roladek 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka(...)smarujemy sosem *** *** Na sosie układamy świeże kiełki lub posiekany szczypiorek *** *** Na kiełkach (lub szczypiorku) układamy ćwiartkę jajka i porcję pokrojonych warzyw *** *** Szynkę zwijamy w rulon i związujemy szczypiorkiem *** *** Gotowe roladki układamy na talerzu i przed podaniem przechowujemy w lodówce *** *** Z wierzchu roladki możemy jeszcze polać delikatnie sosem chrzanowym *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE PRZEPISY

Blog z Apetytem
Roladki z francuskiego ciasta z salami 107

składkowe imprezy i potańcówki. Jak zawsze w takich sytuacjach biegnę Wam z pomocą i podrzucam pomysły na efektowne, ale proste do przygotowania karnawałowe przekąski. Dziś zapraszam Was na roladki z francuskiego ciasta z salami. Do tego dania wykorzystam gotowe ciasto francuskie, plasterki salami i czarne oliwki. Wszystko razem zwiniemy w rulon, a potem pokroimy. Powstaną nam piękne zawijaski, które wystarczy(...)tylko upiec na złocisty kolor i gotowe! Można ruszać na imprezę. Do przygotowania moich roladek wykorzystałam salami Sokołów. Bardzo lubię produkty tej firmy, bo są smaczne i mają bardzo fajny skład. Jak się okazuje nie jestem w tej opinii odosobniona, na co wskazuje ostatni konsumencki test wędlin przeprowadzony przez Polski Instytut Badania Jakości przy współpracy z Onetem. Pierwsza część tego

Kulinarne przygody Gatity
Rolada z indyka z suszonymi pomidorami i serem 120

Faszerowana suszonymi pomidorami i serem pierś z indyka, zawijana rolada. Delikatna, soczysta, aromatyczna. Podałam ją z kaszą i surówką z pora. Mięso jest delikatne w tej wersji, więc polecam ostrzejsze surówki, ta z porem nadała się idealnie. Taką pierś można faszerować dowolnie – rozmaitymi rodzajami serów, np. mozzarellą, fetą, pleśniowymi, dodać pieczarki, paprykę, ogórki kiszone, świeże liście szpinaku, inne warzywa(...)nawet marynowane. Będzie czas, poeksperymentuję na pewno. Rolada okazała się strzałem w dziesiątkę na obiad w tygodniu, powtórzę drobiowy wypiek w innej konfiguracji smakowej. Można podać ją (pokrojoną w plastry oczywiście) i skropioną dodatkowo sosem np. z ziemniakami – z wody, pieczonymi, smażonymi, puree, kopytkami odsmażanymi i wszelakimi surówkami. Polecam! SKŁADNIKI: 1 filet z indyka 800 g kilka plastrów szynki

Zasmakuj Kuchni
rajskie ciasto 1415

Przekładamy do foremki (ok. 21x32cm) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy w ok. 170-180 st. C. przez ok 30 min. Po upieczeniu ostawiamy do wystudzenia. składniki na roladę z jabłkami: 160 g mąki orkiszowej lub pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 110 g cukru 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jabłek, średniej wielkości(...)pieczemy w 170-180 st. C. przez ok. 20 min. Po upieczeniu od razu przekładamy na ściereczkę odwracając tak aby jabłka były na wierzchu. Usuwamy papier i delikatnie zwijamy roladę (pomagamy sobie ściereczką). Zwiniętą roladę owijamy ściereczką i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzoną roladę kroimy na ok. 15-16 równych kawałków. składniki na krem: 500 ml mleka 2 żółtka 2 łyżki

Domowy Smak Jedzenia
PRZEPISY NA WIGILIĘ I BOŻE NARODZENIE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 579

samych bezmięsnych inspiracji na karpia, śledzie i inne ryby czy potrawy faszerowane kapustą i grzybami, więc jest z czego wybierać. Nie zabrakło także inspiracji na bożonarodzeniowe menu: mięsa pieczone, rolady, sałatki i inne przystawki oraz oczywiście desery. Przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie: Dania postne bez mięsa: Keto pierogi z kapustą i grzybami Tartaletki z kapustą i grzybami Paszteciki serowe(...)rybne Śledzie po kaszubsku Kolorowe śledzie z papryką Śledzie curry Śledzie pod tłustą pierzynką Śledzie faszerowane kapustą kiszoną Śledzie w porach Śledzie z kapustą czerwoną Śledzie korzenne Terrina śledziowa Rolada szpinakowa z łososiem Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane łososiem Jajka faszerowane tuńczykiem Tatar z wędzonego łososia Rollsy z łososiem i szpinakiem Warstwowa sałatka z tuńczyka Sałatka z krewetkami Sałatka

Ola la LCHF
Pieczeń świąteczna 7021

Pieczeń świąteczna Pyszna i kolorowa rolada schabowa faszerowana mielonym mięsem, żółtym serem i warzywami. Wspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i jako zimna przekąska. Polecam!     Składniki: 1,5 kg schabu bez kości 0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego (najlepiej grubo mielonego) 1 pęczek pietruszki pół czerwonej papryki pół czerwonej cebuli 4 – 6 plasterków żółtego sera 2 ząbki(...)Paprykę cebulę kroimy w paseczki i układamy w równych rzędach na serze *** *** Na wierzchu delikatnie rozprowadzamy przyprawione mięso mielone *** *** Następnie mięso oprószamy z wierzchu przyprawami i ciasno zwijamy w roladę. Całość związujemy sznurkiem *** *** Roladę zawijamy w folię aluminiową *** *** Zawinięte mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę

Blog z Apetytem
Szkockie rolady z szynki wieprzowej 164

Szkockie rolady z szynki wieprzowej Smakowite szkockie roladki z mięsa tak wdzięcznego jak szynka wieprzowa . Oczywiście wdzięcznego, jeśli jest dobrze traktowana , jeśli nie .. cóż niczym zaniedbana żona, bywa żylasta i trudna w obyciu , czepliwa i twarda .. Ale gdy ja popieścić .. niebo w gębie Ciekawa potrawa ze Szkocją mająca tylko tyle wspólnego , że pomysł na nią powstał podczas oglądania Marii królowej(...)momentu aż warzywa zmiękną całkowicie . Każdy plaster szynki solimy , pieprzymy , smarujemy sosem BBQ . Układamy łyżkę przestudzonego farszu , żółty tarty ser i siekane świeże chilli . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zwijamy w roladki i ciasno , dokładnie owijamy folią spożywczą . W garnku doprowadzamy wodę do wrzenia , wkładamy do niej roladki , przykrywamy przykrywką i zdejmujemy z ognia . Roladki mają się parzyć w gorącej kąpieli

Ogrodnik w podróży
Roladki z tortilli z tuńczykiem i kukurydzą 259

Roladki z tortilli z tuńczykiem i kukurydzą – to jedna z moich ulubionych imprezowych przekąsek. Robi się je bardzo szybko, a s smakują wyśmienicie i znikają ze stołu w mgnieniu oka :) Jeśli lubicie takie mini przekąski na imprezę to polecam zajrzeć również tutaj: Przekąski na imprezę @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(...)right .adsbygoogle {width:auto;width:330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Roladki z tortilli z tuńczykiem i kukurydzą – Składniki: 2 placki tortilli 1 puszka tuńczyka w oleju – 130g po odsączeniu z zalewy 3 łyżki kukurydzy konserwowej kilka łodyżek szczypiorku

Kulinarne Przeboje
ROLADA BISZKOPTOWA Z SEREM I BRZOSKWINIAMI 183

piękne skrzynie brzoskwiń, które dostałam od sąsiadki. Część przerobiłam na dżemy i kompoty, a z reszty upiekłam kilka pysznych ciast, którymi zasłodzę Wam bloga ! Dziś zapraszam na pyszną roladę biszkoptową z nadzieniem serowym i brzoskwiniami. Lekka, nie przesadnie słodka, idealna na upalny dzień. Robi się ja błyskawicznie i smakuje genialnie! Ps. brzoskwinie możecie oczywiście zastąpić innymi ulubionymi owocami! Spróbujcie! SKŁADNIKI(...)żółtka, ucieramy do połączenia składników. Wylewamy na płaską, dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut w 180C. Po upieczeniu przykrywamy mokrą ściereczka i zwijamy w ciasną roladę. NADZIENIE: Do żelatyny dodajemy odrobinę wody, podgrzewamy, ale nie gotujemy. Ser biały ucieramy z cukrem i wanilią, dodajemy żelatynę ( hartujemy wcześniej, ucieramy. W razie potrzeby dosładzamy do smaku. Dodajemy pokrojone

Ostra na Słodko
Rolada bezowa z kremem cappuccino i dżemem jagodowym 142

Bezowa rolada z kremem cappuccino - czyli coś na co miałam smak już od jakiegoś czasu i postanowiłam ją zrobić. Przepis pochodzi z bloga  i został przeze mnie nieco zmodyfikowany. Rolada jest słodka przełamana dżemem jagodowym i malinami. Nie jest to też typ kruchej łamiącej się bezy co ułatwia nam zwijanie rolady. Składniki: Beza: 5 białek 2/3 szklanki cukru pudru(...)rozprowadzając na całej powierzchni blaszki i pieczemy przez 20 minut. Po czasie wyciągamy bezę i chłodzimy przez ok. 15 minut. Przekładamy na nowy papier, co ułatwi nam zawijanie rolady.  Bezę smarujemy dżemem, na dżem wykładamy nasz krem cappuccino i zwijamy ją zaczynając od krótszego boku za pomocą papieru do pieczenia , w który owijamy roladę i schładzamy przez

W Moim Magicznym Domu
WIOSENNA ROLADA SZPINAKOWA 626

Jeśli Was ciekawi jak smakuje rolada szpinakowa to polecam spróbować ! Rolada dzięki zawartości szpinaku ma piękną, wiosenną barwę zieleni. Kolor zielony kojarzy się tylko i wyłącznie z wiosną, z rozwijającymi się liśćmi drzew, kwiatów i krzewów. Ten kolor koi nasze oczy. Chcemy czuć zapach wiosny ! Rolada to wyśmienita przekąska z kolorowym i kremowym wnętrzem. Przywołajmy więc te ciepłe dni takimi(...)potrawami. Buzia się śmieje, oczy się cieszą, gdy widzą takie dania, aż szkoda próbować.  PRZEPIS Rolada szpinak rozdrobniony Hortex 5 łyżek ( rozmrożony ) śmietanka 12 % 1/2 szkl. jaja 3 szt. mąka 5 łyżek sól szczypta W misie blendera umieścić jaja, śmietankę i dobrze odsączony z wody szpinak. Zmiksować. Dodać przesianą mąkę oraz sól i ponownie zmiksować. Gotową  masę wylać

Kuchnia Paulettes
Rolada z indyka z brokułem i fetą 268

Wpis pochodzi z mgotuje.pl Soczysta i krucha rolada z indyka faszerowana brokułem i fetą, przykryta pod warstwą szynki parmeńskiej to moja propozycja na niedzielny lub świąteczny obiad. Wygląda i smakuje rewelacyjnie! Rolada z indyka z brokułem i fetą Drukuj przepis Ilość porcji: 4-6 Składniki -1 pierś z indyka (800 g) -sól, pieprz(...)odcedzamy. Po przestudzeniu rozdrabniamy widelcem razem z serem feta. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pieprz. Mieszamy. --> Z brzegu wzdłuż dłuższego boku mięsa układamy farsz na całej jego długości. Roladę zwijamy ściśle, układając łączeniem na dole. Następnie owijamy ją w plasterki szynki (tak aby złączenia filetu nie kończył się razem z złączeniem szynki). --> Roladę układamy na blaszce do pieczenia, wierzch

Marta Gotuje
Roladki schabowe z niespodzianką 346

Roladki schabowe to doskonały pomysł na transformację klasycznego kotleta schabowego w wykwintne danie. Dodatek domowego sosu tysiąca wysp sprawi, że kotlety nie zrobią się w piekarniku zbyt suche. 2 plastry schabu 1 ogórek kiszony 2 plasterki szynki bez mleka domowy sos tysiąca wysp 1 jajko mąka do panierowania bułka tarta do panierowania Schab rozbijamy jak na kotlety schabowe. Mięso smarujemy(...)sosem tysiąca wysp i układamy na nim plasterki szynki i ogórka pokrojonego w słupki. Mięso zawijamy ściśle i przebijamy wykałaczką. Roladki panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Obsmażamy ze wszystkich stron na rumiano. Podsmażone roladki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Gotowe! Roladki świetnie smakują z domowymi frytkami

Dieta bez mleka

Proponowane wyszukiwania