roladki - 9750 przepisów (strona:420/650)

Drożdżowe ślimaczki z nadzieniem pomarańczowym 149

ciepłe miejsce na godzinę aby podwoiło swoją objętość. Gotowe ciasto zagnieść na podsypanej mąkę stolnicy, podzielić na dwie równe części, rozwałkować na dwa prostokąty, rozsmarować konfiturę, zawinąć jak roladę, następnie pokroić na paski.  Ślimaczki układać obok siebie w natłuszczonej formie, odstawić na 15 minut gdy ślimaczki podrosną, posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać całość szczyptą cynamonu. Piec 40 minut w temp

Wanilia i Kardamon
Quiche z figami i kozim serem 156

żółtko ½ łyżeczki soli morskiej 1 łyżka zimnej wody lub mleka Nadzienie: 3 jajka + 1 białko 200 ml crème fraîche lub śmietany 30% 200 g koziego sera w roladzie 6-8 fig 1 łyżka miodu garść świeżego tymianku sól, pieprz * PRZYGOTOWANIE Kruche ciasto Do miski wsyp mąkę oraz sól, dodaj posiekane masło i wbij żółtko. Szybkim ruchem zagnieć ciasto, dolewając

Food Square
Roladki z tortilli z korniszonami z chili od Krakusa, sosem z awokado, sałatą lodową i grillowanym kurczakiem 191

pszenne tortille, pierś kurczaka, awokado oraz ogórki korniszony z chili od Krakusa. Ich #unikalnysmak da Wam gwarancję, iż ta przekąska zasmakuje każdemu, a chrupkość nada niepowtarzalną strukturę delikatnym roladkom z tortilli. Tak niewiele potrzeba do szczęścia! Składniki (na 3-4 porcje):       1 słoik ogórków korniszonów z chili Krakus      2- 3 tortille pszenne

Mango Papaja
Odrywane bułeczki z cynamonem i kruszonką. 162

Następnie za pomocą pędzelka smarujemy roztopionym masłem i oprószamy cukier i cynamonem według uznania, następnie zwijamy jak roladę i kroimy w plastry. 5. Do pieczenia: Roladki układamy nadzieniem do góry w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy schłodzoną kruszonką. Ja piekłam w dwóch tortownicach o średnicy 18 cm, ale można upiec na dużej blaszce. 6. Pieczenie: Następnie od razu

Izabelawkuchni
Rolada z grzybami i serem pleśniowym 171

grzyby zalać wodą, dodać odrobinę soli i zagotować (kiedy już będą miękkie pokroić je na mniejsze kawałki). Dodać resztę podsmażonych pieczarek, doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym do smaku, włożyć rolady i dusić ok 45 min na wolnym ogniu. Na koniec lekko zagęścić sos i gotowe.... Smacznego

Gaździnka warzy
Kurczak w tortilli z żurawiną i orzechami pecan 156

niego posiekane orzechy pecan, a także żurawinę suszoną w całość. Na koniec dodajemy majonez i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość wykładamy na tortillę. Ja robię z tego roladę, ale wy możecie zrealizować swój pomysł na ten dodatek. Gotowe! Koszt: 30 zł (2 tortille) Przygotowanie: 20 minut (bez gotowania kurczaka) Gotowy kurczak w tortilli z żurawiną i orzechami pecan Żurawina

Kuchennyviral.pl
Chrupiące kopytka z papryką 315

ulubionymi dodatkami. Jeśli jest to gulasz lub bitki to najczęściej wybieram mizerię, ostrzejszą surówkę z pora lub z kiszonych ogórków i cebuli. Jeśli podaję z kaczką lub faszerowanymi roladkami z kurczaka to wybieram tarte buraczki z jabłkiem na ciepło lub kapustę, w sezonie młodą z koperkiem. I choć jest przy nich trochę pracy to naprawdę warto! Ja je w takiej

Zasmakuj Kuchni
Cynamonowe zawijasy 216

rozprowadzicie na rozwałkowanym cieście. Ja robię to ręką, uwielbiam ten moment, wcieranie cynamonu w mięciutkie drożdżowe ciasto -  fajnie relaksuje. Następnie zrolujcie ciasto wzdłuż dłuższego brzegu i pokrójcie na roladki o grubości około 1cm. Ułóżcie je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Pieczcie 20min w 180 stopniach, albo do zarumienienia. Gotowe.  Niby "drożdżowe" powinno wyrastać, kilka razy w cieple

Farmażony
Romantyczny weekend w HP Park Hotel 134

pieczywo z masłem czosnkowym... Niebo w gębie. Mój Mąż zamówił bulion cielęcy, który również przypadł mu do gustu. Danie główne: dla mojego Ukochanego nie było problemu, bo wybrał tradycyjnie: roladę wołową z pyzami i modrą kapustą. Ja postawiłam na rybę: grilowany łosoś, ziemniaki dauphinoise, masło ziołowe, puree z kalafiora z wermutem. Genialne! :) Na samą myśl leci mi ślinka. Czas

Trufelkowo
Bułeczki z pesto 147

kulę, ułożyć w misce, przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości (około 1 godzinę). Po tym czasie ciasto rozwałkować na duży prostokąt, posmarować pesto. Zwinąć jak roladę wzdłuż dłuższego boku i pokroić na 16 części. Tak powstałe ślimaki ułożyć obok siebie (zwinięciem do góry) w przygotowanej tortownicy, posypać po wierzchu orzeszkami i przykryć ponownie na około 25 minut

wyzwania kuchenne
Tarta z dynią i szpinakiem 176

pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki dyni Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa do ciasta dyniowego Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe

Kulinarne przygody Gatity
Nadziewane mięso mielone czyli oszukane zrazy 200

solą i słodką papryką. Całość dokładnie mieszamy, następnie dzielimy na 6 części. Rozpłaszczamy je na blacie. Smarujemy musztardą, układamy po kawałku boczku, cebuli i papryki, następnie formujemy całość w roladkę i obtaczamy w mące. Smażymy z wszystkich stron na smalcu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
mini torciki z mandarynką 148

Mieszankę biszkoptową wsypać do miski, wbić jajka, wlać wodę i zmiksować aż wszystko się połączy. Rozsmarować ciasto na niskiej blaszce wyścielonej papierem (ja robiłam na silikonowej macie do rolad) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C, piec około 30 minut. Wystudzić.  Okrągłą foremką o średnicy około 8 cm wyciąć kółka.  Budynie rozmieszać z cukrem i połową mleka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Niebanalne drugie śniadania- różyczki z ciasta francuskiego 157

innego na co po prostu macie ochotę. Na surowym cieście wystarczy jedynie ułożyć jeden obok drugiego plastry szynki, a na nie zetrzeć ser żółty. Wszystko to zwinąć ściśle w roladę i pokroić w centymetrowej grubości porcje. Ułożyć je następnie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (tak jak na zdjęciach poniżej) i zapiekać około 20 minut w piekarniku nagrzanym

Arbuziaki
Pieprz 205

morskie, węgorz, małże ryby z rusztu, płastuga duszona Mięso cielęcina, jagnięcina, wszystkie dania mięsne w jasnych sosach, mięso mielone wołowina, wieprzowina, gulasz, stek ciemne mięsa, głównie steki, rolady, pieczeń w occie, stew wołowiny steki, pasztety, farsze mięso mielone Drób i dziczyzna dania z drobiu w jasnych sosach pieczone kurczaki, potrawka z kury, pieczeń z dzika pieczone

Pomysłowa kuchnia