roladki - 9750 przepisów (strona:422/650)

Zawijasy drożdżowe ze szpinakiem 273

Polecam bardzo są pyszne, idealne w towarzystwie zupki krem. To jest dość duża porcja. Przygotowanie ciasta – do miski dodać wszystkie składniki na ciasto drożdżowe, drożdże pokruszyć

Kuchnia Pokoleń
Kurczak w tortilli z żurawiną i orzechami pecan 210

niego posiekane orzechy pecan, a także żurawinę suszoną w całość. Na koniec dodajemy majonez i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość wykładamy na tortillę. Ja robię z tego roladę, ale wy możecie zrealizować swój pomysł na ten dodatek. Gotowe! Koszt: 30 zł (2 tortille) Przygotowanie: 20 minut (bez gotowania kurczaka) Gotowy kurczak w tortilli z żurawiną i orzechami pecan Żurawina

Kuchennyviral.pl
Truskawki i tymianek. Drożdżówki 183

grubości 0,5 cm i długości około 50 cm.  Serek wymieszać z cukrem, posmarować nim ciasto. Na wierzchu rozłożyć pokrojone w plasterki truskawki. Ciasto zwinąć ciasno jak roladę, pokroić na 12 plastrów. Ułożyć je blisko siebie w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 20-30 minut do napuszenia. Wyrośnięte drożdżówki posmarować mlekiem. Piec w 180 st. C. przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
ROLADA CZEKOLADOWA 121

czekolada rozpuszczona z kilkoma łyżkami mleka • migdały Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno razem z cukrem, dodajmy kakao, miksujemy, a na koniec dodajemy śmietan fix, dokładnie wymieszać mikserem. Wystudzoną roladę rozwijamy (można delikatnie skropić sokiem z wiśni), smarujemy śmietaną, wzdłuż jednego dłuższego boku rozkładamy odsączone wiśnie i zwijamy, wierzch polewamy tężejącą, rozpuszczoną czekoladą, posypujemy migdałami i chowamy do lodówki

KUCHNIA POLSKA
Kotlet de Volaille 1046

Wałeczki masła owinąć folią i odłożyć do lodówki. Piersi dobrze rozbić tłuczkiem na płaskie kotlety. Każdą pierś oprószyć solą i pieprzem. Na każdej piersi ułożyć wałeczek masła i zwijać roladki. Na trzy talerzach umieścić mąkę, bułkę tartą i rozkłócone jajko. Zawinięte kotlety opanierować w mące, potem w jajku i bułce tartej i odstawić do lodówki, na mniej więcej godzinę. Smażyć

KUCHNIA POLSKA
Pulchniutkie ślimaki z marmoladą i lukrem 199

ściereczką i odstawiam na około godzinę.  Po godzinie na stolnicy oprószonej mąką rozwałkowuję prostokąt o grubości troszkę mniejszej od 1 cm. Rozwałkowane ciasto smaruję marmoladą i zwijam w roladę a następnie kroję na kawałki o szerokości ok 2,5-3 cm, układam poziomo na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smaruję roztrzepanym jajkiem. Tak przygotowane bułeczko - ślimaczki :) wkładam

Kuchnia Viki
Policzki wolowe w pomaranczach i winie z wolnowaru 166

mięsa. Może dlatego, że nadal brak detalicznego na nie popytu, że nie doceniamy tego produktu, że kojarzą nam się z czymś mniej estetycznym niż np polędwica czy mięso na rolady. A to błąd, bo przecież policzki zawierają dużo minerałów takich jak żelazo, cynk oraz obfitują w wartościowe dla nas b iałko, więc powinniśmy chętnie po nie sięgać. To czysta, dobra

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Rolada ze szpinakiem i wędzonym łososiem 203

Rolada z łososiem zwraca uwagę pięknym zielonym kolorem, który zawdzięcza szpinakowi. Może być kolorową i smaczną przekąską na święta lub imprezę. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Odrywane cynamonki 192

posiekanych orzechów laskowych żółtko do smarowania Miękkie masło mieszamy z cukrem i cynamonem aż się ładnie połączą. Tą mieszanką smarujemy ciasto, a następnie posypujemy drobno posiekanymi orzechami. Zwijamy jak roladę i kroimy w ok 2 centymetrowe paski. Te paski układamy obok siebie w blaszce lub tortownicy, zostawiając maleńkie (maks. 0,5cm) odstępy. Smarujemy roztrzepanym żółtkiem i odstawiamy

Cynamonowe szczęście
Pomysły na szparagi 184

Jajko w koszulce na szparagach Tarta ze szparagami Sałatka ze szparagów i truskawek Sałatka szparagowa z buraczkami i feta Ziemniaczana sałatka ze szparagami i jajkiem Krem z zielonych szparagów Roladki drobiowe ze szparagami Wiosenne farffale ze szparagami Makaron z wędzonym łososiem, groszkiem i szparagami Smacznego

Codzienne Gotowanie
ROLADKI NADZIANE FETĄ I CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM 143

łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki czosnku niedźwiedziego WYKONANIE Filety cienko rozbijamy, z obu stron posypujemy marynatą. Jogurt rozrabiamy z fetą, mieszamy z czosnkiem. Nadzieniem smarujemy filety, zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 25 minut

słodki bratek
Pieczona łopatka z białą kiełbasą i boczkiem 254

startego żółtego sera, a następnie układamy na nim plasterki boczku (tak aby jeden zachodził na drugi). Na boczku układamy białą kiełbasę i posypujemy resztą żółtego sera. Mięso zwijamy w roladę i związujemy nicią, aby nie rozpadło się podczas pieczenia. Łopatkę z białą kiełbasą i boczkiem pieczemy przez ok. 1 godzinę 45 minut w rękawie do pieczenia. Po upieczeniu odstawiamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mini rolada na przekąskę 164

Takie mini roladki mogą mieć różne nadzienie i doskonale sprawdzają się z odpowiednimi dodatkami na obiad, ale ja zdecydowanie wolę je jako przekąski, które łatwo się pakuje na wynos. Oczywiście taką przekąskę można zjeść na zimno albo podgrzać. W obu wersjach smakuje tak samo dobrze. Przepis pochodzi z zeszytu mamy właśnie w tej wersji z nadzieniem, które w głównej mierze

Milion Smaków