Schab pieczony po sztygarsku

Schab pieczony po sztygarsku

Schab pieczony po sztygarsku

Schab po sztygarsku czyli schab pieczony nadziewany kiełbasą albo kabanosami to danie kuchni śląskiej. Wędzona wkładka dodaje mu dymnego posmaku, a odpowiednio dobrane przyprawy niezwykłego aromatu. Tak upieczony schab jest mięciutki i soczysty. Moi panowie go uwielbiają. Na Śląsku to danie podaje się od dawna, przeważnie na uroczystościach rodzinnych lub świątecznych obiadach. Doskonale pasują do niego kluski śląskie , ale równie dobrze smakuje z ziemniakami czy kasza. Obok śląskich rolad schab sztygarski jest... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

schab, kluski, kiełbasa, świąteczne przepisy, świąteczne, roladki, ziemniaki, obiad, kasza, mięso, wieprzowina, mięsa pieczone, pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.