roladki - 9750 przepisów (strona:411/650)

Konfitura z czerwonej cebuli i czerwonej porzeczki 178

sprawdzam ilość płynów i mieszamy konfiturę, po około godzinie powinna być gęsta i lśniąca. Odstawiamy do wystudzenia, przechowujemy w lodówce.        Ostatnio użyłam tej konfitury do rolady z białą kiełbasą, smakowała genialnie

Gotowanie i blogowanie
Drożdżowe ślimaczki z cheddarem i boczkiem 169

ńczeniu programu ciasto wykładamy na podsypany mąką blat i chwile wyrabiamy dosypując mąkę, gdyby się kleiło. Ciasto wałkujemy na w miarę równy prostokąt. Posypujemy serem, boczkiem i żurawiną. Zwijamy roladę wzdłuż dłuższego boku i kroimy na plastry o szerokości około 2,5-3 cm. Ślimaczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w środek każdej z nich, można wbić oliwkę

ladykitchen
Krokiety z mięsem z rosołu 548

będzie za suchy podlej go rosołem, dopraw solą i pieprzem.   Na każdy naleśnik nałóż porcję farszu, zbierz brzegi do środka i zwiń jak roladkę.   Tak przygotowane paszteciki można bezpośrednio smażyć bez panierki. Tak zawsze robi moja mama i podaje je z kubkiem gorącego barszczu.   Druga opcja bardziej

kuron.com.pl
Drobiowe zawijańce ze szpinakiem i serem feta 461

Klasyczne, popularne w naszych domach roladki z kurczaka faszerowane zdrowym szpinakiem z dodatkiem czosnku i serem feta, to ciekawa propozycja na przemycenie najmłodszym bogactwa witamin zawartych w zielonych liściach. Składniki: 1kg fileta z kurczaka sól pieprz olej 3 jajka bułka tarta panierka Farsz: 600g mrożonego szpinaku 4 ząbki czosnku 1 duża cebula 130g sera feta 3 łyżki masła sól pieprz

Szalona Kuchnia Eweliny
DROŻDŻÓWKI Z MARMOLADĄ 170

objętość. Stolnicę podsypać mąką. Wylać ciasto na stolnicę i dokładnie zagniatać około 4-5 minut, podsypując mąkę. Ciasto rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką. Na wierzch rozsmarować marmoladę, zwinąć w roladę i pokroić na kawałki około 3-4 cm. Drożdżówki ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Drewnianą łyżką nacisnąć wzdłuż środka. Drożdżówki przykryć ścierką i odstawić na 10 minut

Zrób to smacznie
Pszenno-żytnie naleśniki ze szpinakiem pod mozzarellą 109

woda odparuje. Doprawić solą oraz pieprzem. 6) Dodać serek i dokładnie wymieszać, w razie potrzeby ponownie doprawić solą i pieprzem. 7) Na naleśniki równomiernie nakładać porcję nadzienia, zwijać w roladkę i układać obok siebie w wysmarowanym odrobiną oleju naczyniu do zapiekania. 8) Przygotowane naleśniki z nadzieniem, posypać startą na grubych oczkach mozzarellą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Fitsweet.me
Kurczak Balmoral 182

wygładzić je płasko ułożonym nożem. Na boczku ułożyć pierś z kurczaka gładką częścią do dołu. Na piersi ułożyć kawałek haggisa. Kurczaka zrolować wokół haggisa i owinąć w boczek.  Roladki ułożyć na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez około 25-30 minut lub do czasu aż mięso nie będzie surowe, a boczek przyrumieniony.  Podawać

Codzienne Gotowanie
Przekąska na stół Wielkanocny 244

ogórki drobno posiekać, wymieszać z majonezem, chrzanem, jogurtem i utartym serem, dodać paprykę, przyprawić do smaku i bardzo dokładnie wymieszać. Gotową pastę kłaść na plasterki szynki i zwinąć w roladkę. Podawać z sosem czosnkowy

Tradycyjna Kuchnia
Roladki ze schabu faszerowane szpinakiem- na sosie z pomidorów 138

złoto z każdej strony.-następnie podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości mięsa. Na suchej patelni podgrzewamy tortillę. Ciepłe placko składamy, polewamy sosem pomidorowym, na wierzch kładziemy roladki-posypujemy parmezanem. Do podania: sałata z sosem vinegret

Kopystką po garach
Gumiklyjzy-czyli śląskie kluski ziemniaczane 192

obiad. Pamiętam jak niemal w każdą niedziele mama przygotowywała rosół wolno gotowany, do tego suszyła domowej roboty makaron, a w ramach drugiego dania pieczołowicie w wielkiej brytfannie smażyła wołowe rolady, do tego rzeczone kluski i oczywiście modro kapusta (zn. czerwona kapusta). Nie mogło zabraknąć również kompotu, który przeważnie gotowany był z wiśni, które latem zbieraliśmy z przydomowego ogrodu do blaszanych

wyjątkowa kucnia
Roladki z pomidorami mozzarellą i bazylią i purre z marchewki fioletowej 149

Niedawno odkryłam filetową marchewkę i musiałam ją wypróbować. W smaku jak dla mnie lepsza od pomarańczowej. Podałam ją z roladkami i ziemniakami truflowymi.Obiad smakował wszystkim. 1 pierś z kurczaka 6 pomidorów suszonych 1 kulka mozzarelli kilka listków bazylii sól, pieprz papryka wędzona 2 marchewki fioletowe 1/2 kg ziemniaków truflowych fioletowych olej rzepakowy 1 łyżka masła natka pietruszki Pierś z kurczaka

wesoła kuchnia
15 przepisów na dania z boczkiem 223

BOCZKIEM I BROKUŁAMI przepis na MAKARON Z BOCZKIEM I SOSEM ŚMIETANOWYM przepis na SPAGHETTI Z BOCZKIEM I JAJKIEM W KOSZULCE przepis na SZASZŁYKI Z WARZYWAMI I BOCZKIEM przepis na ROLADKI Z KURCZAKA W BOCZKU   Artykuł 15 przepisów na dania z boczkiem pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Roladki ze schabu faszerowane szpinakiem- na sosie z pomidorów 210

złoto z każdej strony.-następnie podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości mięsa. Na suchej patelni podgrzewamy tortillę. Ciepłe placko składamy, polewamy sosem pomidorowym, na wierzch kładziemy roladki-posypujemy parmezanem. Do podania: sałata z sosem vinegret

Kopystką po garach
Prosty chleb tostowy 198

Ciasto wyłóż na lekko obsypany mąką blat//stół i uformuj wstępnie w kulę. Przykryj folią i zostaw na 10-20 minut aby odpoczęło. Następnie uformuj ciasto zwijając ja roladę i przełóż do foremki (30x11 cm). Zostaw w przykrytej folią foremce na ok.60-80 minut do wyrośnięcia. Nagrzej piekarnik do temperatury 210-220°C i piecz ok. 40 minut, aż skórka

Przepisy na domowy ser i chleb
Pierś faszerowana wątróbką 150

olejem. Zawinięte piersi z kurczaka układać w foli, po czym folię szczelnie zawijać jak cukierki. Zawinięte mięso ułożyć na blasze do pieczenia. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Piec roladki przez 30 do 35 miut. Wskazówki. Puree z dyni oczywiście robię sama w domu. Naprawdę warto jest zrobić jego większą ilość i po prostu zamrozić. Piekę dynię w piekarniku, całą

mecooks